x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Resalta uvodi energetski efikasno osvetljenje u fabrici bojlera Gorenje Tiki

15.07.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: Gorenje
Resalta uvodi energetski efikasno osvetljenje u fabrici bojlera Gorenje Tiki

Resalta, ESCO kompanija sa sedištem u Sloveniji, započinje projekat osvetljenja u Staroj Pazovi za fabriku bojlera Gorenje Tiki, članicu slovenačke grupe Gorenje. Gorenje Tiki jedan je od pet najvećih proizvođača bojlera u Evropi, čijih šest linija godišnje isporuči pola miliona malih, srednjih i velikih grejača vode, saopštila je Resalta.

Resalta će renovirati rasvetu u proizvodnoj hali fabrike Gorenje Tiki, u kojoj će instalirati 905 LED svetiljki i time zameniti 982 fluorescentne svetiljke. Ove mere će poboljšati uslove osvetljenja i prilagoditi ih najboljim industrijskim standardima, a istovremeno smanjiti instalisanu snagu za 120 kW. Smanjeni kapacitet će generisati uštede energije od 892 MWh svake godine za Gorenje Tiki, a smanjiti godišnje emisije CO2 za 437 tona.

Projekat modernizacije osvetljenja generisaće uštede energije od 892 MWh i smanjiti emisije CO2 za 437 tona godišnje

Projekti obnove rasvete su isplativ i tehnološki jednostavan način poboljšanja energetske efikasnosti i stvaranja neposrednih rezultata koji dovode do energetskih i finansijskih ušteda, uz smanjenje emisija CO2, navodi se u saopštenju. LED osvetljenje je energetski efikasno jer troši manje struje nego fluorescentna alternativa, sa dužim životnim ciklusom.

Foto: Gorenje

Ovo je 11. projekat Resalte u okviru grupe Gorenje. Resaltino partnerstvo sa Gorenjem obuhvata tri zemlje, a započelo je 2012. godine prvim projektom osvetljenja u Velenju, sedištu Gorenja. Od tada su Resalta i Gorenje zajedno realizovali dva projekta CHP, dva projekta hlađenja, energetski pregled, instalirali sistem upravljanja energijom, obnovili stanicu komprimovanog vazduha u Velenju i instalirali kotlove na prirodan gas i CHP jedinicu u fabrici Mora Moravia u Češkoj.

Pored toga, Resalta je realizovala projekat u poslovnoj zgradi Staklopana u Beogradu, koja je takođe deo grupe Gorenje. Zajednički projekti su smanjili emisije CO2 za preko 5.000 tona godišnje i uštedeli hiljade MWh energije za klijenta.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.