Energetska efikasnost

Resalta ulazi na poljsko tržište putem zajedničkog ulaganja sa kompanijom Luneos

Resalta-ulazi-na-poljsko-trziste-Luneos

Slika: Varšava (Resalta)

Objavljeno

30.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Resalta, ESCO kompanija sa sedištem u Sloveniji, pokreće novu zajedničku firmu sa poljskom kompanijom Luneos, koja pruža usluge u vezi sa energetskom tranzicijom. Kroz novi poduhvat, kompanija, takođe, počinje poslovanje u Poljskoj, navodi se u saopštenju Resalte.

Cilj zajedničkog ulaganja je, kako se navodi, implementacija niza projekata koji su u pripremi u Poljskoj, sa fokusom na kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije u sektoru industrije.

Luka Komazec, generalni direktor Resalte, rekao je da je kompanija zadovoljna što je našla jakog partnera za sledeći korak svog međunarodnog širenja, sa zajedničkim vrednostima, ambicijama i velikom stručnošću.

„Poljska je među najvećim tržištima u Evropi i verujemo da je njen potencijal za energetsku efikasnost i razvoj obnovljivih izvora energije (OIE) ogroman. Radujemo se što ćemo se suočiti sa ovim izazovom zajedno sa firmom Luneos“, dodao je Komazec.

Poljska – 9. zemlja u kojoj će Resalta poslovati

Luneos je, kako se navodi u saopštenju, vodeći partner za energetsku tranziciju na poljskom tržištu koji nudi sveobuhvatnu uslugu pripreme, finansiranja, sprovođenja i obezbeđivanja investicija u oblasti LED rasvete i fotonaponskih instalacija. Kompanija investira u energetsku nezavisnost velikih i srednjih preduzeća, pružajući alate za optimizaciju potrošnje energije bez ulaganja od strane klijenta.

„Posmatrajući trenutne promene na energetskom tržištu, razumemo veliki izazov sa kojim se suočavaju poljske kompanije. Potraga za modernim i futurističkim izvorima energije, koje obezbeđuju sami potrošači, prirodan je smer razvoja. Verujemo da zajedničko ulaganje s Resaltom stvara vrlo dobru poziciju za Luneos da ponudi odgovarajuća rešenja za naše klijente“, rekao je Zbigniew Prokopowicz, generalni direktor kompanije Luneos.

Za Resaltu ovo zajedničko ulaganje obeležava ulazak na poljsko tržište, 9. zemlju u kojoj će kompanija poslovati. Resalta je već prisutna u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Italiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

Resalta je dosad sprovela više od 180 energetskih projekata za više od 120 klijenata, navodi se u saopštenju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Bitolj toplovod daljinsko grejanje termoelektrane na ugalj

Bitolj dobija toplovod za daljinsko grejanje iz termoelektrane na ugalj

09 децембра 2021 - Skoro 40 godina od otvaranja termoelektrane, kod termoenergetskog kompleksa REK Bitola krenula je izgradnja toplovoda za daljinsko grejanje

LDK energetski i klimatski plan

EU podržava Srbiju da izradi Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan (INEKP)

08 децембра 2021 - EU podržava Srbiju da izradi Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan (INEKP) od 2021. do 2030. sa vizijom do 2050. godine

Konferencija RES fondacije Siromasni subvencije ubrza dekarbonizacija grejanja

Konferencija RES fondacije: Siromašni moraju dobiti veće subvencije da se ubrza dekarbonizacija grejanja

03 децембра 2021 - Ugrožena domaćinstva u regionu mahom ne mogu da priušte renoviranje stambenog prostora i zamenu grejnih tela, čak ni uz subvenciju od 50 odsto

Ne-to.-0- konferencija RES Fondacija

Gledajte UŽIVO konferenciju RES Fondacije Grejanje na 0!

02 децембра 2021 - Ne to. 0! Grejanje na 0! je druga godišnja konferencija RES Fondacije na temu balkanskog vazduha “između dve vatre”. Gledajte uživo na našem portalu.