Energetska efikasnost

Resalta ulazi na poljsko tržište putem zajedničkog ulaganja sa kompanijom Luneos

Resalta-ulazi-na-poljsko-trziste-Luneos

Slika: Varšava (Resalta)

Objavljeno

30.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Resalta, ESCO kompanija sa sedištem u Sloveniji, pokreće novu zajedničku firmu sa poljskom kompanijom Luneos, koja pruža usluge u vezi sa energetskom tranzicijom. Kroz novi poduhvat, kompanija, takođe, počinje poslovanje u Poljskoj, navodi se u saopštenju Resalte.

Cilj zajedničkog ulaganja je, kako se navodi, implementacija niza projekata koji su u pripremi u Poljskoj, sa fokusom na kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije u sektoru industrije.

Luka Komazec, generalni direktor Resalte, rekao je da je kompanija zadovoljna što je našla jakog partnera za sledeći korak svog međunarodnog širenja, sa zajedničkim vrednostima, ambicijama i velikom stručnošću.

„Poljska je među najvećim tržištima u Evropi i verujemo da je njen potencijal za energetsku efikasnost i razvoj obnovljivih izvora energije (OIE) ogroman. Radujemo se što ćemo se suočiti sa ovim izazovom zajedno sa firmom Luneos“, dodao je Komazec.

Poljska – 9. zemlja u kojoj će Resalta poslovati

Luneos je, kako se navodi u saopštenju, vodeći partner za energetsku tranziciju na poljskom tržištu koji nudi sveobuhvatnu uslugu pripreme, finansiranja, sprovođenja i obezbeđivanja investicija u oblasti LED rasvete i fotonaponskih instalacija. Kompanija investira u energetsku nezavisnost velikih i srednjih preduzeća, pružajući alate za optimizaciju potrošnje energije bez ulaganja od strane klijenta.

„Posmatrajući trenutne promene na energetskom tržištu, razumemo veliki izazov sa kojim se suočavaju poljske kompanije. Potraga za modernim i futurističkim izvorima energije, koje obezbeđuju sami potrošači, prirodan je smer razvoja. Verujemo da zajedničko ulaganje s Resaltom stvara vrlo dobru poziciju za Luneos da ponudi odgovarajuća rešenja za naše klijente“, rekao je Zbigniew Prokopowicz, generalni direktor kompanije Luneos.

Za Resaltu ovo zajedničko ulaganje obeležava ulazak na poljsko tržište, 9. zemlju u kojoj će kompanija poslovati. Resalta je već prisutna u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Italiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

Resalta je dosad sprovela više od 180 energetskih projekata za više od 120 klijenata, navodi se u saopštenju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

30. avgust 2019. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

30. avgust 2019. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

30. avgust 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

30. avgust 2019. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.