Energetska efikasnost

Resalta ulazi na poljsko tržište putem zajedničkog ulaganja sa kompanijom Luneos

Resalta-ulazi-na-poljsko-trziste-Luneos

Slika: Varšava (Resalta)

Objavljeno

30.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Resalta, ESCO kompanija sa sedištem u Sloveniji, pokreće novu zajedničku firmu sa poljskom kompanijom Luneos, koja pruža usluge u vezi sa energetskom tranzicijom. Kroz novi poduhvat, kompanija, takođe, počinje poslovanje u Poljskoj, navodi se u saopštenju Resalte.

Cilj zajedničkog ulaganja je, kako se navodi, implementacija niza projekata koji su u pripremi u Poljskoj, sa fokusom na kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije u sektoru industrije.

Luka Komazec, generalni direktor Resalte, rekao je da je kompanija zadovoljna što je našla jakog partnera za sledeći korak svog međunarodnog širenja, sa zajedničkim vrednostima, ambicijama i velikom stručnošću.

„Poljska je među najvećim tržištima u Evropi i verujemo da je njen potencijal za energetsku efikasnost i razvoj obnovljivih izvora energije (OIE) ogroman. Radujemo se što ćemo se suočiti sa ovim izazovom zajedno sa firmom Luneos“, dodao je Komazec.

Poljska – 9. zemlja u kojoj će Resalta poslovati

Luneos je, kako se navodi u saopštenju, vodeći partner za energetsku tranziciju na poljskom tržištu koji nudi sveobuhvatnu uslugu pripreme, finansiranja, sprovođenja i obezbeđivanja investicija u oblasti LED rasvete i fotonaponskih instalacija. Kompanija investira u energetsku nezavisnost velikih i srednjih preduzeća, pružajući alate za optimizaciju potrošnje energije bez ulaganja od strane klijenta.

„Posmatrajući trenutne promene na energetskom tržištu, razumemo veliki izazov sa kojim se suočavaju poljske kompanije. Potraga za modernim i futurističkim izvorima energije, koje obezbeđuju sami potrošači, prirodan je smer razvoja. Verujemo da zajedničko ulaganje s Resaltom stvara vrlo dobru poziciju za Luneos da ponudi odgovarajuća rešenja za naše klijente“, rekao je Zbigniew Prokopowicz, generalni direktor kompanije Luneos.

Za Resaltu ovo zajedničko ulaganje obeležava ulazak na poljsko tržište, 9. zemlju u kojoj će kompanija poslovati. Resalta je već prisutna u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Italiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

Resalta je dosad sprovela više od 180 energetskih projekata za više od 120 klijenata, navodi se u saopštenju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Bogdanovic EBRD BEF 2023 Dekarbonizaciji urbanih sredina grejanje obnovljive izvore

Bogdanović (EBRD): Dekarbonizaciji urbanih sredina najviše doprinosi grejanje na obnovljive izvore

30. avgust 2019. - U dekarbonizaciji urbanih sredina najviše mogu da pomognu sistemi na obnovljive izvore energije, kazao je na konferenciji BEF 2023 Bojan Bogdanović iz EBRD-a

procesing 23 medjunarodni kongres o procesing industriji

36. Međunarodni kongres o procesnoj industriji – Procesing ‘23. održava se 1. i 2. juna u Šapcu

30. avgust 2019. - Cilj konferencije je inoviranje znanja inženjera u procesnoj industriji, energetici, rudarstvu, komunalnom sektoru, kao i podrška istraživačima u predstavljanju rezultata njihovih projekata

Đedović: u toku je javni poziv za dodelu sredstava za unapređenje energetske efikasnosti javnih zgrada, prijavite svoje projekte

Đedović: U toku javni poziv za sredstva za unapređenje energetske efikasnosti javnih zgrada

30. avgust 2019. - Ministarka Đedović je pozvala opštine i gradove da se prijave za sredstva za mere energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja

BEF 2023: Infrastruktura, tehnologije i finansiranje za ugljeničnu neutralnost do 2050: šanse i izazovi za region Zapadnog Balkana

BEF 2023: Infrastruktura, tehnologije i finansiranje za ugljeničnu neutralnost do 2050: šanse i izazovi za region Zapadnog Balkana

30. avgust 2019. - Kako bi energetski sistemi u regionu Zapadnog Balkana postigli ugljeničnu neutralnost ključni preduslovi su infrastruktura, dostupnost tehnologije i finansiranja.