x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Raspisan konkurs za projekte u oblasti energetske efikasnosti

14.01.2019. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Raspisan konkurs za projekte u oblasti energetske efikasnosti

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine raspisala je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti, za koje je predviđeno 63 miliona dinara.

Konkurs je otvoren do 30. januara, a pravo učešča imaju lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine. Podnosilac prijave može da podnese samo jednu prijavu na javni konkurs, navodi se u javnom pozivu na sajtu Uprave.

Sredstva koja se dodeljuju namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije javne rasvete, zatim rekonstrukcije, sanacije i adaptacije postrojenja za proizvodnju toplotne energije u javnoj svojini, kao i rekonstrukcije, sanacije i adaptacije termičkih omotača i termotehničkih sistema u objektima u javnoj svojini.

Sredstva se mogu koristiti i za izgradnju postrojenja za korišćenje obnovljivih izvora energije (OIE) u javnoj svojini na teritoriji Vojvodine.

Ciljevi javnog konkursa su stvaranje uslova za racionalno korišćenje energije, poboljšanje energetske efikasnosti, smanjenje potrošnje energije za grejanje, hlađenje, ventilaciju i pripremu sanitarne tople vode, smanjenje emisija štetnih gasova, povećanje učešća OIE u ukupnom energetskom bilansu Vojvodine.

Kriterijumi za ocenu projekata i dodelu sredstava su značaj projekta (potkriterijumi – povećanje učešća OIE, smanjenje emisija ugljen-dioksida na godišnjem nivou, smanjenje upotrebe primarne energije), opravdanost projekta, održivost projekta i rizik i izvodljivost projekta.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.