Energetska efikasnost

Raspisan konkurs za projekte u oblasti energetske efikasnosti

Photo: Pixabay

Objavljeno

14.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine raspisala je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti, za koje je predviđeno 63 miliona dinara.

Konkurs je otvoren do 30. januara, a pravo učešča imaju lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine. Podnosilac prijave može da podnese samo jednu prijavu na javni konkurs, navodi se u javnom pozivu na sajtu Uprave.

Sredstva koja se dodeljuju namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije javne rasvete, zatim rekonstrukcije, sanacije i adaptacije postrojenja za proizvodnju toplotne energije u javnoj svojini, kao i rekonstrukcije, sanacije i adaptacije termičkih omotača i termotehničkih sistema u objektima u javnoj svojini.

Sredstva se mogu koristiti i za izgradnju postrojenja za korišćenje obnovljivih izvora energije (OIE) u javnoj svojini na teritoriji Vojvodine.

Ciljevi javnog konkursa su stvaranje uslova za racionalno korišćenje energije, poboljšanje energetske efikasnosti, smanjenje potrošnje energije za grejanje, hlađenje, ventilaciju i pripremu sanitarne tople vode, smanjenje emisija štetnih gasova, povećanje učešća OIE u ukupnom energetskom bilansu Vojvodine.

Kriterijumi za ocenu projekata i dodelu sredstava su značaj projekta (potkriterijumi – povećanje učešća OIE, smanjenje emisija ugljen-dioksida na godišnjem nivou, smanjenje upotrebe primarne energije), opravdanost projekta, održivost projekta i rizik i izvodljivost projekta.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

14. januar 2019. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

14. januar 2019. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

14. januar 2019. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

14. januar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora