x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Prva Ljetna škola Energetske zajednice

18.01.2016. | Komentari: 0Autor:

Prva Ljetna škola Energetske zajednice

U toku su prijave za prvu Ljetnu školu Energetske zajednice. Multidisciplinarni program obuke ima za cilj pružiti motiviranim postdiplomcima i mladim profesionalcima znanje o složenosti energetskih sektora, te im ponuditi platformu za razmjenu i učešće u debati na temu energije, poručili su iz Energetske zajednice.

Na učešće se pozivaju istraživači iz svih disciplina koje se odnose na energiju, učesnici iz vladinih institucija, firmi, think tank-ova i civilnog sektora iz regiona koji pokriva Energetska zajednica.

Škola će obuhvatiti naučne, pravne, ekonomske, kulturne, političke, kao i tehničke aspekte proizvodnje energije, napajanja i potrošnje, s posebnim naglaskom na energetske sektore u tranziciji. Interaktivne treninge će voditi poznati akademici i profesionalci sa dokazanom ekspertizom u energetskom sektoru.

Prva Ljetna škola Energetske zajednice će se održati u Tirani od 3. do 10. septembra. Događaj se organizira u saradnji sa Otvorenim regionalnim fondom za JIE – Energetska efikasnost (eng. ORF-EE), koji finansira njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (njem. BMZ), dok je za provedbu zadužena njemačka razvojna organizacija Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Domaćin događaja će biti Univerzitet Polis.

Rok za podnošenje prijava je 31. mart. Učešće je besplatno. Za više informacija o ljetnoj školi, kao i procesu odabira i registraciji učesnika, posjetite link ispod.

 

 

 

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.