Energetska efikasnost

Prva Ljetna škola Energetske zajednice

Energetska skola Energetska zajednica

Objavljeno

18.01.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.01.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

U toku su prijave za prvu Ljetnu školu Energetske zajednice. Multidisciplinarni program obuke ima za cilj pružiti motiviranim postdiplomcima i mladim profesionalcima znanje o složenosti energetskih sektora, te im ponuditi platformu za razmjenu i učešće u debati na temu energije, poručili su iz Energetske zajednice.

Na učešće se pozivaju istraživači iz svih disciplina koje se odnose na energiju, učesnici iz vladinih institucija, firmi, think tank-ova i civilnog sektora iz regiona koji pokriva Energetska zajednica.

Škola će obuhvatiti naučne, pravne, ekonomske, kulturne, političke, kao i tehničke aspekte proizvodnje energije, napajanja i potrošnje, s posebnim naglaskom na energetske sektore u tranziciji. Interaktivne treninge će voditi poznati akademici i profesionalci sa dokazanom ekspertizom u energetskom sektoru.

Prva Ljetna škola Energetske zajednice će se održati u Tirani od 3. do 10. septembra. Događaj se organizira u saradnji sa Otvorenim regionalnim fondom za JIE – Energetska efikasnost (eng. ORF-EE), koji finansira njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (njem. BMZ), dok je za provedbu zadužena njemačka razvojna organizacija Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Domaćin događaja će biti Univerzitet Polis.

Rok za podnošenje prijava je 31. mart. Učešće je besplatno. Za više informacija o ljetnoj školi, kao i procesu odabira i registraciji učesnika, posjetite link ispod.

 

 

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

18. januar 2016. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

18. januar 2016. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

18. januar 2016. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

18. januar 2016. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.