Energetska efikasnost

Prva Ljetna škola Energetske zajednice

Energetska skola Energetska zajednica

Objavljeno

18.01.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.01.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

U toku su prijave za prvu Ljetnu školu Energetske zajednice. Multidisciplinarni program obuke ima za cilj pružiti motiviranim postdiplomcima i mladim profesionalcima znanje o složenosti energetskih sektora, te im ponuditi platformu za razmjenu i učešće u debati na temu energije, poručili su iz Energetske zajednice.

Na učešće se pozivaju istraživači iz svih disciplina koje se odnose na energiju, učesnici iz vladinih institucija, firmi, think tank-ova i civilnog sektora iz regiona koji pokriva Energetska zajednica.

Škola će obuhvatiti naučne, pravne, ekonomske, kulturne, političke, kao i tehničke aspekte proizvodnje energije, napajanja i potrošnje, s posebnim naglaskom na energetske sektore u tranziciji. Interaktivne treninge će voditi poznati akademici i profesionalci sa dokazanom ekspertizom u energetskom sektoru.

Prva Ljetna škola Energetske zajednice će se održati u Tirani od 3. do 10. septembra. Događaj se organizira u saradnji sa Otvorenim regionalnim fondom za JIE – Energetska efikasnost (eng. ORF-EE), koji finansira njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (njem. BMZ), dok je za provedbu zadužena njemačka razvojna organizacija Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Domaćin događaja će biti Univerzitet Polis.

Rok za podnošenje prijava je 31. mart. Učešće je besplatno. Za više informacija o ljetnoj školi, kao i procesu odabira i registraciji učesnika, posjetite link ispod.

 

 

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija INEKP 2030 ciljati smanjenje emisija 40 3

Srbija će u INEKP-u za 2030. ciljati smanjenje emisija od 40,3 odsto

27 јула 2022 - Srbija je predstavila preliminarne ciljeve za integrisani nacionalni energetski i klimatski plan pred pokretanje javne rasprave

Mala i srednja preduzeca BiH prijave subvencije energetsku efikasnost zelenu energiju

Mala i srednja preduzeća u BiH mogu da se prijave za subvencije za energetsku efikasnost, zelenu energiju

19 јула 2022 - MSP u Bosni i Hercegovini mogu do 12. avgusta da se prijave za sufinansiranje za energetsku efikasnost, obnovljive izvore i energetske preglede

Fond zeleni razvoj 2021 rekordni rast

Fond za zeleni razvoj 2021. ostvario rekordni rast

13 јула 2022 - GGF je objavio da je 2021. ostvario najveći neto rast svog portfelja do sada, na 1,3 milijarde evra u zelenim zajmovima

Slovenija upozorila potrosace gasnu krizu

Slovenija upozorila potrošače na gasnu krizu

12 јула 2022 - Snabdevanje gasom u Sloveniji je nesmetano, ali Agencija za energiju upozorava na poremećaje ukoliko se smanje isporuke iz Rusije