Energetska efikasnost

Prva Ljetna škola Energetske zajednice

Energetska skola Energetska zajednica

Objavljeno

18.01.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.01.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

U toku su prijave za prvu Ljetnu školu Energetske zajednice. Multidisciplinarni program obuke ima za cilj pružiti motiviranim postdiplomcima i mladim profesionalcima znanje o složenosti energetskih sektora, te im ponuditi platformu za razmjenu i učešće u debati na temu energije, poručili su iz Energetske zajednice.

Na učešće se pozivaju istraživači iz svih disciplina koje se odnose na energiju, učesnici iz vladinih institucija, firmi, think tank-ova i civilnog sektora iz regiona koji pokriva Energetska zajednica.

Škola će obuhvatiti naučne, pravne, ekonomske, kulturne, političke, kao i tehničke aspekte proizvodnje energije, napajanja i potrošnje, s posebnim naglaskom na energetske sektore u tranziciji. Interaktivne treninge će voditi poznati akademici i profesionalci sa dokazanom ekspertizom u energetskom sektoru.

Prva Ljetna škola Energetske zajednice će se održati u Tirani od 3. do 10. septembra. Događaj se organizira u saradnji sa Otvorenim regionalnim fondom za JIE – Energetska efikasnost (eng. ORF-EE), koji finansira njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (njem. BMZ), dok je za provedbu zadužena njemačka razvojna organizacija Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Domaćin događaja će biti Univerzitet Polis.

Rok za podnošenje prijava je 31. mart. Učešće je besplatno. Za više informacija o ljetnoj školi, kao i procesu odabira i registraciji učesnika, posjetite link ispod.

 

 

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Poziv postdiplomce mlade pocetku karijere Letnju skolu Energetske zajednice

Poziv za postdiplomce, mlade na početku karijere za Letnju školu Energetske zajednice

18 јануара 2022 - Sekretarijat Energetske zajednice prima prijave za šestu Letnju školu Energetske zajednice, koja će se održati u Sarajevu

Energetsko trziste Zapadnog Balkana integrise energetske tranzicije finansiranja

Energetsko tržište Zapadnog Balkana treba da se integriše radi lakše energetske tranzicije, finansiranja

14 јануара 2022 - Zajednički pristup zapadnobalkanskih zemalja olakšaće finansiranje zelene energije i napuštanje uglja, no izvori sredstava su još nedovoljni

najcitaniji tekstovi 2021 balkan green energy news

Najčitaniji tekstovi na portalu Balkan Green Energy News u 2021.

31 децембра 2021 - Čitaoce portala Balkan Green Energy News su 2021. godine najviše zanimali energetska efikasnost, prozjumeri i litijum

Srbija otvorila klaster 4 u pregovorima o pristupanju EU

Srbija otvorila klaster 4 u pregovorima o pristupanju EU

14 децембра 2021 - Srbija je u pregovorima o pristupanju EU otvorila klaster 4 – zelenu agendu i održivu povezanost, koji se sastoji od četiri poglavlja