Energetska efikasnost

Program stažiranja u oblasti održivih energetskih sistema u SAD-u

Slika: Michael Gage

Objavljeno

05.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Univerzitet Pensilvanija (Penn State), u saradnji sa Odborom za održivu energiju  Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE) i kompanijom Danfoss organizuje ovog leta šestonedeljni program stažiranja za studente i mlade profesionalce u oblasti održivih energetskih sistema.

Program “Building, Campuses and Communities Immersive Internship” je međunarodni program stažiranja koji će se održati u Filadelfiji, u Pensilvaniji, SAD, od 10. jula do 17. avgusta 2017. godine.

Studenti završnih godina osnovnih akademskih studija ili diplomskih programa u oblasti zgradarstva i energetike pozvani su da se prijave. Kandidati treba da imaju visoke ocene na studijama arhitekture,  mašinstva, građevinarstva, energetike ili hemijskim i elektrioinženjerskim studijama. Uslov je da kandidati tečno govore engleski jezik i imaju najmanje 21 godinu.

Program se sastoji od praktičnog i istraživačkog dela i kursa a pružiće studentima mogućnost da istraže jedinstvene izazove, tehnologije visokih potencijala i prakse, kao i postojeće politike i standarde.

Kroz ovaj program studenti iz celog sveta će dobiti priliku da primene u istraživanju principe UNECE-a za održivo zgradarstvo i zajednice sa niskom emisijom ugljenika i daju preporuke o tome kako bi ih dalje trebalo razvijati.

Troškovi programa iznose 4.500 dolara i uključuju  nastavu,  smeštaj i hranu, bez putnih troškova.

Za visoko kvalifikovane kandidate postoji mogućnost sponzorstva i finansijske pomoći.

Rok za online prijave je 31. maj, 2017. godine.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

5. maj 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

5. maj 2017. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

5. maj 2017. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

5. maj 2017. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike