Energetska efikasnost

Prijavite se za studentsko takmičenje Go Green in the City 2019

Slika: Schneider Electric

Objavljeno

24.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija Schneider Electric, devetu godinu zaredom, organizuje globalno studentsko takmičenja Go Green in the City, čiji cilj je pronalaženje smelih ideja i inovativnih rešenja za pametnije, energetski efikasnije i održivije gradove. Rok za prijave je 25. maj.

Timovi moraju da se sastoje od dva studenta koji pohađaju akreditovani fakultet za biznis, inženjerstvo, fiziku, računarstvo, matematiku i druge srodne fakultete. Studenti moraju da budu iz iste zemlje ili regiona tokom trajanja takmičenja, a svaki tim bi trebalo da ima barem jednog ženskog člana.

Ove godine kategorije za prijavu su „Zgrade budućnosti“, „Fabrike budućnosti“, „Mreže budućnosti“ i „Održivost i pristup energiji“.

Regionalni žiri će prvo izabrati 70 timova (10 – 15 po regionu), a zatim će biti odabrani regionalni polufinalisti, koji će uz pomoć mentora iz kompanija Schneider Electric razviti svoje ideje i pripremiti konkretne predloge.

Onda sledi izbor 8 regionalnih pobednika, koji će učestvovati u velikom finalu od 1. do 5. oktobra u Barseloni gde se održava i Schneider Electric Innovation Summit 2019. Samit okuplja stručnjake iz ove kompanije i vodeće svetske naučnike u sektoru.

Nagrada Žene u energetici, mesto u finalu, ali i 1.000 dolara čeka jedan tim sa dva ženska člana.

Prva nagrada je posao za pobednički tim i put u dva grada u kojima posluje ova kompanija.

Solarni staklenik pobedio 2018. godine

Prošle godine je na takmičenju učestvovalo više od 24.000 mladih pronalazača sa više od 3.000 univerziteta iz 163 zemlje.

Zvirevo Čisadža i Tariro Sintija Mutsindikva sa Instituta za vodu i energiju Panafričkog univerziteta u Alžiru su bili pobednici prošle godine.

Oni su razvili solarni staklenik kao način da se poveća gajenje useva i smanji glad u svetu.

„Sve je počelo kao mala ideja, ali zahvaljujući pomoći mentora iz Schneider Electric-a ta ideja je postala velika i konkretnija u borbi protiv gladi u svetu“, izjavila je Tariro Sintija.

Zvirevo je rekao da je kroz takmičenje imao priliku da nauči mnogo o izazovima održivosti u svetu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

24. januar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

24. januar 2019. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

24. januar 2019. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

24. januar 2019. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike