Energetska efikasnost

Prijavite se za studentsko takmičenje Go Green in the City 2019

Slika: Schneider Electric

Objavljeno

24.01.2019.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

24.01.2019.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Kompanija Schneider Electric, devetu godinu zaredom, organizuje globalno studentsko takmičenja Go Green in the City, čiji cilj je pronalaženje smelih ideja i inovativnih rešenja za pametnije, energetski efikasnije i održivije gradove. Rok za prijave je 25. maj.

Timovi moraju da se sastoje od dva studenta koji pohađaju akreditovani fakultet za biznis, inženjerstvo, fiziku, računarstvo, matematiku i druge srodne fakultete. Studenti moraju da budu iz iste zemlje ili regiona tokom trajanja takmičenja, a svaki tim bi trebalo da ima barem jednog ženskog člana.

Ove godine kategorije za prijavu su „Zgrade budućnosti“, „Fabrike budućnosti“, „Mreže budućnosti“ i „Održivost i pristup energiji“.

Regionalni žiri će prvo izabrati 70 timova (10 – 15 po regionu), a zatim će biti odabrani regionalni polufinalisti, koji će uz pomoć mentora iz kompanija Schneider Electric razviti svoje ideje i pripremiti konkretne predloge.

Onda sledi izbor 8 regionalnih pobednika, koji će učestvovati u velikom finalu od 1. do 5. oktobra u Barseloni gde se održava i Schneider Electric Innovation Summit 2019. Samit okuplja stručnjake iz ove kompanije i vodeće svetske naučnike u sektoru.

Nagrada Žene u energetici, mesto u finalu, ali i 1.000 dolara čeka jedan tim sa dva ženska člana.

Prva nagrada je posao za pobednički tim i put u dva grada u kojima posluje ova kompanija.

Solarni staklenik pobedio 2018. godine

Prošle godine je na takmičenju učestvovalo više od 24.000 mladih pronalazača sa više od 3.000 univerziteta iz 163 zemlje.

Zvirevo Čisadža i Tariro Sintija Mutsindikva sa Instituta za vodu i energiju Panafričkog univerziteta u Alžiru su bili pobednici prošle godine.

Oni su razvili solarni staklenik kao način da se poveća gajenje useva i smanji glad u svetu.

„Sve je počelo kao mala ideja, ali zahvaljujući pomoći mentora iz Schneider Electric-a ta ideja je postala velika i konkretnija u borbi protiv gladi u svetu“, izjavila je Tariro Sintija.

Zvirevo je rekao da je kroz takmičenje imao priliku da nauči mnogo o izazovima održivosti u svetu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

24. januar 2019. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

24. januar 2019. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

vinca beo cista energija spaljivanje otpada elektrana postrojenje

Beo Čista Energija zvanično započela proizvodnju energije iz otpada u Vinči

24. januar 2019. - Prvo spaljivanje otpada Beo Čista Energija sprovela je februara 2023. čime je započela poslednja faza probnog rada postrojenja

Zoran Lajovic Metalfe Group

Zeleni čelik iz Sremske Mitrovice – odgovorna industrija za održivu budućnost

24. januar 2019. - Proizvodnja čelika može biti održiva i odgovorna pokazuje primer srpske kompanije Metalfer Group u čijem proizvodnom portfoliu se nalazi  i tzv. Metalfer ® Zeleni Čelik