Životna sredina

Prijavi svoju inovativnu ekološku ideju za takmičenje Battle of Minds

inovativnu ekolosku ideju takmicenje Battle of Minds

Slika: Battle of Minds

Objavljeno

12.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Učesnici na konkursu Battle of Minds za inovativne ideje u oblasti zaštite životne sredine i zelene energije mogu da osvoje do 50.000 funti i dobiju priliku za praksu i profesionalni razvoj.

Globalno takmičenje u preduzetništvu Battle of Minds je namenjeno za mlade, talentovane ljude koji su zainteresovani za oblast ekologije i energetike i žele da podele svoje inovativne ideje za održivu budućnost. Organizatori su saopštili da se zainteresovani mogu registrovati do 13. juna.

Takmičenje se organizuje na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou, a učesnici sa najboljim idejama mogu osvojiti nagradu do 50.000 funti, kao i šansu za dalji profesionalni razvoj. Izazovi za kandidate su upravljanje otpadom, poslovna kultura, uzgoj hrane i održiva energetika.

Konkurs je otvoren za stanovnike pet zemalja Balkana

Prijavljuju se timovi od dve do četiri osobe iz 25 zemalja, od kojih su u Jugoistočnoj Evropi Albanija, Kosovo*, Severna Makedonija, Srbija i Turska. Mogu da učestvuju studenti i studentkinje osnovnih studija i oni koji su ih završili u proteklih pet godina.

Učesnici koji se ove godine budu takmičili na lokalnom nivou mogu da dobiju priliku za praksu i dalji razvoj. Drugoplasirane inovatore na globalnom nivou očekuje nagrada do 25.000 funti, dok prvoplasirani dobija do 50.000 funti.

Traži se doprinos kvalitetu životne sredine u četiri oblasti

Mnogi potrošači ne recikliraju otpad i on završava na deponijama, iako se ambalaža i drugi materijalu mogu ponovo upotrebiti. Zadatak za timove je da osmisle i predstave inovativno rešenje za podsticanje potrošača da na pravi način upravljaju otpadom.

Zadatak iz oblasti poslovne kulture jeste kreiranje proizvoda, aplikacije ili programa koji će pružiti osećaj rada iz kancelarije onima koji posao obavljaju od kuće, a da ne utiče negativno na životnu sredinu. Zagađenje je smanjeno tokom pandemije korona virusa jer mnogi zaposleni ne putuju na posao, a smanjena je upotreba štampača i papira, ali je grejanje većeg broja domova tako dovelo do znatnih emisija zagađujućih materija i gasova s efektom staklene bašte.

Izazov iz oblasti poljoprivrede je da se osmisli način da se osigura dovoljna količina bezbedne hrane za sve i to uz pozitivan uticaj na životnu sredinu. Broj stanovnika zemlje je na putu da dostigne deset milijardi do 2050. godine, što nosi rizike od posledica sve intenzivnije upotrebe poljoprivrednog zemljišta.

Što se tiče energetike, takmičari i takmičarke treba da predlože kako da se ljudima u zemljama u razvoju omogući da dođu do pristupačnih i održivih izvora energije i unaprede društveni razvoj.

Konkurs Battle of Minds je organizovao British American Tobacco – BAT.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Neda Lazendić

Neda Lazendić – posvećenost, stručnost i liderstvo kao zaštitni znak predsedavajuće WISE Srbija mreže žena 

12. maj 2021. - U svetu energetike, Neda Lazendić je primer posvećenosti, stručnosti i liderstva. Ona je direktorka kompanije Windvision i ima preko deset godina iskustva u sektoru obnovljivih izvora.

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

12. maj 2021. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

12. maj 2021. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

12. maj 2021. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage