UNECE Globalno partnerstvo za vodu radionica rodna ravnopravnost sliv reke Drine 23.jun 2021.
Životna sredina

Prijavi svoju inovativnu ekološku ideju za takmičenje Battle of Minds

inovativnu ekolosku ideju takmicenje Battle of Minds

Slika: Battle of Minds

Objavljeno

12.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Učesnici na konkursu Battle of Minds za inovativne ideje u oblasti zaštite životne sredine i zelene energije mogu da osvoje do 50.000 funti i dobiju priliku za praksu i profesionalni razvoj.

Globalno takmičenje u preduzetništvu Battle of Minds je namenjeno za mlade, talentovane ljude koji su zainteresovani za oblast ekologije i energetike i žele da podele svoje inovativne ideje za održivu budućnost. Organizatori su saopštili da se zainteresovani mogu registrovati do 13. juna.

Takmičenje se organizuje na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou, a učesnici sa najboljim idejama mogu osvojiti nagradu do 50.000 funti, kao i šansu za dalji profesionalni razvoj. Izazovi za kandidate su upravljanje otpadom, poslovna kultura, uzgoj hrane i održiva energetika.

Konkurs je otvoren za stanovnike pet zemalja Balkana

Prijavljuju se timovi od dve do četiri osobe iz 25 zemalja, od kojih su u Jugoistočnoj Evropi Albanija, Kosovo*, Severna Makedonija, Srbija i Turska. Mogu da učestvuju studenti i studentkinje osnovnih studija i oni koji su ih završili u proteklih pet godina.

Učesnici koji se ove godine budu takmičili na lokalnom nivou mogu da dobiju priliku za praksu i dalji razvoj. Drugoplasirane inovatore na globalnom nivou očekuje nagrada do 25.000 funti, dok prvoplasirani dobija do 50.000 funti.

Traži se doprinos kvalitetu životne sredine u četiri oblasti

Mnogi potrošači ne recikliraju otpad i on završava na deponijama, iako se ambalaža i drugi materijalu mogu ponovo upotrebiti. Zadatak za timove je da osmisle i predstave inovativno rešenje za podsticanje potrošača da na pravi način upravljaju otpadom.

Zadatak iz oblasti poslovne kulture jeste kreiranje proizvoda, aplikacije ili programa koji će pružiti osećaj rada iz kancelarije onima koji posao obavljaju od kuće, a da ne utiče negativno na životnu sredinu. Zagađenje je smanjeno tokom pandemije korona virusa jer mnogi zaposleni ne putuju na posao, a smanjena je upotreba štampača i papira, ali je grejanje većeg broja domova tako dovelo do znatnih emisija zagađujućih materija i gasova s efektom staklene bašte.

Izazov iz oblasti poljoprivrede je da se osmisli način da se osigura dovoljna količina bezbedne hrane za sve i to uz pozitivan uticaj na životnu sredinu. Broj stanovnika zemlje je na putu da dostigne deset milijardi do 2050. godine, što nosi rizike od posledica sve intenzivnije upotrebe poljoprivrednog zemljišta.

Što se tiče energetike, takmičari i takmičarke treba da predlože kako da se ljudima u zemljama u razvoju omogući da dođu do pristupačnih i održivih izvora energije i unaprede društveni razvoj.

Konkurs Battle of Minds je organizovao British American Tobacco – BAT.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nove zgrade Berlinu 2023 krovne solarne sisteme

Nove zgrade u Berlinu moraće od 2023. da imaju krovne solarne sisteme

23 June 2021 - Novim zakonom u Berlinu se uvodi obaveza instalacije fotonaponskih sistema za vlasnike svih novih privatnih zgrada i onih čiji se krovovi budu rekonstruisali

Albanija poziv za aukciju za vetroelektrane 100 MW

Albanija objavila poziv za aukciju za vetroelektrane od ukupno 100 MW

22 June 2021 - Investitori u vetroparkove snage deset do 75 megavata u Albaniji mogu da se prijave na tender s početnom kvotom od ukupno sto megavata

U novembru ce biti zavrsen idejni projekat za HE Komarnica

U novembru će biti završen idejni projekat za HE Komarnica

22 June 2021 - Završetkom idejnog projekta stvoriće se uslovi za početak izgradnje, saopštila je Elektroprivreda Crne Gore.

Grcka solarne elektrane siromasni besplatnu struju

Grčka gradi solarne elektrane da siromašni dobiju besplatnu struju

21 June 2021 - Vlada u Atini će odvojiti sto miliona evra za izgradnju fotonaponskih postrojenja koja će proizvoditi besplatnu struju za ljude u oskudici