Životna sredina

Premijerka i ministri čišćenjem priobalja Savskog jezera obeležili Svetski dan zaštite životne sredine

ciscenjem-priobalja-Savskog-jezera-obelezen-Svetski-dan-zastite-zivotne-sredine

Slika: Ministarstvo zaštite životne sredine

Objavljeno

05.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Akcijom čišćenja priobalja Savskog jezera, kao dragocene zelene oaze prestonice, od pet ambalaže, Ministarstvo zaštite životne sredine i Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda priključili su se građanima širom sveta u obeležavanju 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine.

U akciji su učestvovali članovi Vlade Srbije predvođeni premijerkom Anom Brnabić i gradski zvaničnicima, kako bi, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ličnim primerom ukazali na neophodnost i značaj sopstvenog doprinosa zaštiti životne sredine.

“Ova akcija čišćenja predstavlja poruku građanima da je briga o zaštiti životne sredine čin patriotizma, koji dokazuje da voleti svoju zemlju znači i budućim pokoljenjima ostaviti čistiju Srbiju”, rekla je Brnabić, i dodala da nije sramota sagnuti se i pokupiti otpad iza sebe, niti je sramota sagnuti se i pokupiti otpatke iza drugog.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan podsetio je da je Svetski dan zaštite životne sredine ustanovila 1972. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija na predlog SFRJ, što potvrđuje dugu tradiciju razmišljanja o životnoj sredini.

„U proteklih deset meseci koliko postoji Ministarstvo, mnogo toga je urađeno. Vide se prvi rezultati, i sada je postalo očigledno da se nešto zaista uradilo, da se promenilo i u svesti ljudi“, rekao je ministar.

U akciji su učestvovali i ministri Siniša Mali, Zlatibor Lončar, gradski zvaničnici Nikola Nikodijević, Goran Vesić, Andreja Mladenović, predstavnici različitih organizacija i institucija, kao i građani.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Novi regionalni centri za upravljanje otpadom u Sremskoj Mitrovici i Pirotu

Novi regionalni centri za upravljanje otpadom u Sremskoj Mitrovici i Pirotu

15 јуна 2022 - Projekat izgradnje regionalnih i reciklažnih centara rešiće problem u 50 gradova i opština, kažu u Ministarstvu zaštite životne sredine

Ambalazni otpad Srbija 2022

Ambalažni otpad – (ne)odgovornost privrede koju građani plaćaju

13 јуна 2022 - Ambalažni otpad možda nije po generisanim količinama najzastupljenija vrsta otpada u Srbiji, ali sigurno baš njega ima najviše na mestima na kojima ga ne treba biti: razasut je po naseljima, izletištima, rekama i prirodi, a mikroplastika završava u ljudima, ali i placenti  beba.

ugovor o otkupu struje Danske Commodities Cory spalionica otpada

Potpisan ugovor o otkupu struje između trgovca i spalionice otpada

10 јуна 2022 - Potpisnici su trgovac energijom Danske Commodities i kompanija Cory, koja ima spalionicu otpada na obali Temze u predrađu Londona

Hrvatska alternativno gorivo termoelektranu Plomin 1

Hrvatska razmatra alternativno gorivo za nekadašnju termoelektranu Plomin 1

07 јуна 2022 - Izabrani konzorcijum će utvrditi najbolje raspoložive tehnike za upotrebu gasa, biomase i otpada u trenutno neaktivnoj elektrani Plomin 1