Životna sredina

Premijerka i ministri čišćenjem priobalja Savskog jezera obeležili Svetski dan zaštite životne sredine

ciscenjem-priobalja-Savskog-jezera-obelezen-Svetski-dan-zastite-zivotne-sredine

Slika: Ministarstvo zaštite životne sredine

Objavljeno

05.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Akcijom čišćenja priobalja Savskog jezera, kao dragocene zelene oaze prestonice, od pet ambalaže, Ministarstvo zaštite životne sredine i Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda priključili su se građanima širom sveta u obeležavanju 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine.

U akciji su učestvovali članovi Vlade Srbije predvođeni premijerkom Anom Brnabić i gradski zvaničnicima, kako bi, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ličnim primerom ukazali na neophodnost i značaj sopstvenog doprinosa zaštiti životne sredine.

“Ova akcija čišćenja predstavlja poruku građanima da je briga o zaštiti životne sredine čin patriotizma, koji dokazuje da voleti svoju zemlju znači i budućim pokoljenjima ostaviti čistiju Srbiju”, rekla je Brnabić, i dodala da nije sramota sagnuti se i pokupiti otpad iza sebe, niti je sramota sagnuti se i pokupiti otpatke iza drugog.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan podsetio je da je Svetski dan zaštite životne sredine ustanovila 1972. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija na predlog SFRJ, što potvrđuje dugu tradiciju razmišljanja o životnoj sredini.

„U proteklih deset meseci koliko postoji Ministarstvo, mnogo toga je urađeno. Vide se prvi rezultati, i sada je postalo očigledno da se nešto zaista uradilo, da se promenilo i u svesti ljudi“, rekao je ministar.

U akciji su učestvovali i ministri Siniša Mali, Zlatibor Lončar, gradski zvaničnici Nikola Nikodijević, Goran Vesić, Andreja Mladenović, predstavnici različitih organizacija i institucija, kao i građani.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

5. jun 2018. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

Dan planete Zemlje 2024, Planeta protiv plastike

Dan planete Zemlje 2024: Planeta protiv plastike

5. jun 2018. - Dan planete Zemlje obeležava se svakog 22. aprila počev od 1970. godine. Ovogodišnja tema je Planeta protiv plastike.

biodizel od opušaka

Biodizel od opušaka

5. jun 2018. - Biodizel se smatra obećavajućim rešenjem u potrazi za čistijim alternativama fosilnim gorivima, a jedan od izvora mogu da budu opušci

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

5. jun 2018. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja