x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Premijerka i ministri čišćenjem priobalja Savskog jezera obeležili Svetski dan zaštite životne sredine

05.06.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: Ministarstvo zaštite životne sredine
Premijerka i ministri čišćenjem priobalja Savskog jezera obeležili Svetski dan zaštite životne sredine

Akcijom čišćenja priobalja Savskog jezera, kao dragocene zelene oaze prestonice, od pet ambalaže, Ministarstvo zaštite životne sredine i Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda priključili su se građanima širom sveta u obeležavanju 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine.

U akciji su učestvovali članovi Vlade Srbije predvođeni premijerkom Anom Brnabić i gradski zvaničnicima, kako bi, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ličnim primerom ukazali na neophodnost i značaj sopstvenog doprinosa zaštiti životne sredine.

“Ova akcija čišćenja predstavlja poruku građanima da je briga o zaštiti životne sredine čin patriotizma, koji dokazuje da voleti svoju zemlju znači i budućim pokoljenjima ostaviti čistiju Srbiju”, rekla je Brnabić, i dodala da nije sramota sagnuti se i pokupiti otpad iza sebe, niti je sramota sagnuti se i pokupiti otpatke iza drugog.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan podsetio je da je Svetski dan zaštite životne sredine ustanovila 1972. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija na predlog SFRJ, što potvrđuje dugu tradiciju razmišljanja o životnoj sredini.

„U proteklih deset meseci koliko postoji Ministarstvo, mnogo toga je urađeno. Vide se prvi rezultati, i sada je postalo očigledno da se nešto zaista uradilo, da se promenilo i u svesti ljudi“, rekao je ministar.

U akciji su učestvovali i ministri Siniša Mali, Zlatibor Lončar, gradski zvaničnici Nikola Nikodijević, Goran Vesić, Andreja Mladenović, predstavnici različitih organizacija i institucija, kao i građani.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.