Životna sredina

Poznati finalisti nagrade za investiciju godine Aurea 2018

aurea 2018 finalisti

Photo: aurea.rs

Objavljeno

15.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Poslovni portal eKapija predstavio je osam finalista nagrade za investiciju godine u Srbiji Aurea 2018, koja se deseti put dodaljuje ove godine. Osnovni kriterijumi za izbor bili su inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Finalisti nagrade Aurea 2018 su:  MOTIMOVE – Uređaj za asistenciju pokreta osoba sa hendikepom, Algo Tehnology – Proizvodi na bazi ekstrahovane braon morske alge, Playerhunter – Društvena mreža za fudbalere, KOOZMETIK – Prirodna kozmetika, Solagro – Interaktivne reciklažne prese, Lafarge kuće, Ekofungi – Proizvodnja mešavine organskog dehidratisanog povrća, i WIG – Automatizovani sistem za pripremu slanih rastvora.

U pobedniku će odlučiti stručni žiri, a svoj glas mogu dati i posetioci sajta aurea.rs glasanjem putem interneta koje je počelo danas, navodi se u saopštenju eKapije. Glasanje na zvaničnoj stranici traje do 22. Marta.

Stručni žiri čine Dejan Erić, profesor Beogradske bankarske akademije, Dušan Tomić, partner u KPMG, Marinko Ukropina, direktor kompanije SGS Beograd,  Nataša Kecman, iz Privredne komore Srbije, Vojin Šenk, profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Vladimir Medan, član Odbora direktora Agencije za osiguranje depozita.

Partner eKapije na projektu Aurea 2018 je osiguravajuća kuća COFACE.

Osim glavne nagrade, eKapija će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti glavnu nagradu i prestižna priznanje biće poznato 28. marta na svečanosti u beogradskom Aeroklubu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

15. mart 2018. - Naučnici iz Švedske su razvili metod korišćenja veštačke inteligencije za identifikaciju toksičnih hemikalija zasnovan isključivo na poznavanju molekularne strukture

Evropska unija radi na uvođenju novih mera za smajenje ambalažnog otpada

Evropska unija uvodi mere za ograničavanje količine ambalažnog otpada

15. mart 2018. - Evropski parlament je usvojio Uredbu o ambalaži i ambalažnom otpadu. Količina ambalaže 2040. godine mora da bude 15 odsto manja nego sada

rec-harlingen spalionica otpada

Hrana koja se uzgaja u blizini spalionica otpada kontaminirana supstancama visokog rizika

15. mart 2018. - Biomonitoringom emisija u Slovačkoj i Holandiji otkriveni su visoki nivoi perzistentnih organskih zagađivača (POPs) u hrani i životnoj sredini u blizini spalionica otpada

kvalitet-vazduha-eu

EU uvodi oštrija pravila za najštetnije zagađivače vazduha

15. mart 2018. - Novim pravilima postavljaju se stroža ograničenja za 2030. godinu za zagađivače vazduha sa ozbiljnim uticajem na zdravlje