Životna sredina

Poziv za Međunarodnu letnju školu održivog razvoja u Nemačkoj

Poziv za Medjunarodnu letnju skolu odrzivog razvoja u Nemackoj

Foto: Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden

Objavljeno

03.05.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

03.05.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Istočno Bavarski Tehnički Univerzitet Amberg – Vajden (nem. Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden) pozvao je studente da se prijave za Međunarodnu letnju školu na temu održivog razvoja, koja će se održati se od 26. juna do 1. jula u mestu Weiden in der Oberpfalz u Nemačkoj.

Dođite da naučite, doživite, podelite i primenite koncepte održivog razvoja!, napisao je u pozivu studentima Istočno Bavarski Tehnički Univerzitet Amberg – Vajden.

Osim što će raditi na projektima iz stvarnog života sa međunarodnom kompanijom i sticati znanja tokom input sesija, studenti će učiti da sarađuju u timovima i kreiraju rešenja sa unapred postavljenim ciljevima.

Podsticaćemo „razmišljanje van okvira“ i traženje realnih rezultata orijentisanih na primeni, naveo je Univerzitet.

Organizator snosi sve troškove

Tokom nedelju dana programa 30 studenata imaće priliku da radi na izazovima iz stvarnog života i industrije, kako bi pronašli načine za postizanje ciljeva održivog razvoja. Osim studenata u školi će, kako je naveo nemački Univerzitet, učestvovati dve kompanije, dva profesora, više eksperata za održivi razvoj, projekte i timski rad, kao i veliki broj savetnika.

Do kraja programa studenti će produbiti razumevanje izazova i mogućnosti održivog razvoja, kao i praktične veštine koje mogu koristiti tokom karijere, naveo je Univerzitet u Kragujevcu, koji je objavio poziv nemačkog Univerziteta za Letnju školu.

Uslovi za učešće su najmanje B2 nivo poznavanja engleskog jezika i uspešno testiranje.

Učešće u programu je besplatno i troškovi smeštaja i ishrane obezbeđeni su od strane organizatora. Prijavu je moguće podneti do 15. maja 2023. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

3. maj 2023. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

Dan ekološkog duga 2024

Dan ekološkog duga 2024: Slovenija od 25. aprila živi na kredit

3. maj 2023. - Dan ekološkog duga je godišnji pokazatelj početka našeg života preko količine resursa koje imamo u datoj godini

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

3. maj 2023. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

bih sumski pozari interaktivna mapa sa sume bez pozara

BiH dobila prvu interaktivnu mapu lokacija podložnih požarima

3. maj 2023. - Korišćenje mape trebalo bi da ima značajan uticaj na povećanje otpornosti na požare i smanjenje šteta koje oni prave, rekla je Lejla Hukić