Mobilnost

Poziv za dostavljanje energetskih rešenja (PoWER projekat) – rok 4. mart

Foto: Pixabay

Objavljeno

19.02.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.02.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

U okviru projekta PoWER (Ports as driving Wheels of Entrepreneurial Realm) “Luke kao pokretački mehanizmi preduzetništva, PoWER”, u kojem učestvuje i CETEOR, u toku je poziv za dostavljanje rešenja koji će biti otvoren do 4. marta 2019. godine. Ovim pozivom PoWER ima za cilj da uključi preduzeća, mala i srednja preduzeća, profesionalce i istraživače širom jadransko-jonskog područja u pronalaženje novih rešenja i patenata (proizvoda, usluga, poslovnih modela i tehnologija) koji se bave energetski orijentisanim potrebama identifikovanim ovim projektom.

Predložena rešenja biće podvrgnuta evaluaciji u dva koraka, nacionalnom i transnacionalnom. Pobedničko rešenje konkursa biće uključeno u bazu podataka projektne platforme, a pobednici će imati prilike da učestvuju u događajima umrežavanja u okviru projekta PoWER, gde će imati priliku da povećaju svoju vidljivost na evropskom nivou i pronađu konkretne poslovne prilike.

Detaljnije informacije o Pozivu za dostavljanje rešenja, Priručnik za poziv i Listu identifikovanih potreba, možete pronaći na platformi projekta.

O projektu

PoWER (Ports as driving Wheels of Entrepreneurial Realm) projekat finansira Interreg Adrion program.

Vodeći partner je National Research Council Construction Technologies Institute (Italija) a ostali partneri su CNA (Italija), RDA Porin (Hrvatska), CERTH (Grčka), CCI THESPROT IA (Grčka), FEP (Srbija), CDI (Albanija), Opština Drač (Albanija) i CETEOR doo (Bosna i Hercegovina). Pridruženi partner iz Bosne i Hercegovine je Luka Brčko.

Cilj projekta PoWER je podrška transformacije luka u inovacione habove koji treba da iskoriste svoje preduzetničke potencijale u poređenju sa drugim vidovima transporta. U okviru projekta ukupno šest studija slučaja (šest luka) će biti obrađeno kroz originalni pristup koji podrazumeva analizu potencijala za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije (OIE), unapređenje IT rešenja i sl.

Projekat se implementira u periodu od 1. januara 2018. do 31. decembra 2019.

Za sve dodatne informacije: info@ceteor.ba

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

19. februar 2019. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

19. februar 2019. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

19. februar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

19. februar 2019. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.