Mobilnost

Pošta Slovenije i GEN-I sklopili partnerstvo na polju e-mobilnosti – planira se potpuna elektrifikacija voznog parka

Posta-Slovenije-i-GEN-I-sklopili-partnerstvo-na-polju-e-mobilnosti-–-planira-se-potpuna-elektrifikacija-voznog-parka

Foto: Pošta Slovenije

Objavljeno

05.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Pošta Slovenije je potpisala ugovor o poslovnoj saradnji na polju e-mobilnosti i zelenih dostavnih rešenja sledeće generacije sa GEN-I, kompanijom koja se bavi trgovinom električnom energijom i gasom, a partnerstvo ima za cilj i potpunu elektrifikaciju voznog parka poštanskog operatora.

Partnerstvo na polju e-mobilnosti će omogućiti pojedincima i kompanijama da pakete dostavljaju na ekološki prihvatljiv način, što će doprineti poboljšanju kvaliteta vazduha u centralnim delovima gradova, saopštila je Pošta Slovenije i dodala da će ova usluga biti zasnovana isključivo na upotrebi električnih vozila, koja će se snabdevati što je moguće više električnom energijom proizvedenom iz solarnih i drugih izvora bez ugljenika, kao i na razvoju infrastrukture za punjenje električnih vozila i digitalnog biznis modela.

Kroz partnerstvo koje ima za cilj razvoj inovativnih zelenih dostavnih usluga koje još uvek ne postoje na tržištu, Pošta Slovenije i GEN-I planiraju da zauzmu vodeću poziciju na ovom polju u regionu, navodi se u saopštenju.

Ugovor su potpisali Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije, i Robert Golob, CEO kompanije GEN-I.

Uvođenje ekoloških vozila se planira u još jednoj poštanskoj kompaniji u regionu – vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) je nedavno usvolija predlog programa javnih investicija od 2019. do 2021. godine, koji između ostalog predviđa uvođenje ekoloških vozila u BH Poštu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Vetropark Tusnica i solarna elektrana Zvizdan na mrezi u BiH do kraja 2023.

Vetropark Tušnica i solarna elektrana Zvizdan na mreži u BiH do kraja 2023.

24 септембра 2021 - Dve elektrane gradi isti investitor koji je pored Tomislavgrada instalirao i vetropark Jelovača, drugu vetroelektranu u BiH.

Poljski sporazum sa industrijom vetra - dogovor za pravednu energetsku tranziciju

Poljski sporazum sa industrijom vetra – dogovor za pravednu energetsku tranziciju

24 септембра 2021 - Poljska je potpisala sporazum sa predstavnicima industrije vetra kako bi povećala učešće domaćih firmi u gradnji vetroelektrana na moru.

termalna baterija twest e2s srbija surcin test

Termalna baterija za čuvanje i proizvodnju energije u termoelektranama bez CO2 emisija

23 септембра 2021 - Švajcarsko-nemačka kompanija E2S Power predstavila je u svom test centru u Srbiji inovativnu termalnu bateriju...

Republika Srpska planira gradnju solarnih elektrana na napustenim kopovima uglja

Republika Srpska planira gradnju solarnih elektrana na napuštenim kopovima uglja

23 септембра 2021 - Ministar Petar Đokić razgovarao je o investicijama sa poslovodstvom Rudnika i Termoelektrane "Ugljevik" koji je deo Elektroprivrede Srpske.