x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Pošta Slovenije i GEN-I sklopili partnerstvo na polju e-mobilnosti – planira se potpuna elektrifikacija voznog parka

05.07.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pošta Slovenije
Pošta Slovenije i GEN-I sklopili partnerstvo na polju e-mobilnosti – planira se potpuna elektrifikacija voznog parka

Pošta Slovenije je potpisala ugovor o poslovnoj saradnji na polju e-mobilnosti i zelenih dostavnih rešenja sledeće generacije sa GEN-I, kompanijom koja se bavi trgovinom električnom energijom i gasom, a partnerstvo ima za cilj i potpunu elektrifikaciju voznog parka poštanskog operatora.

Partnerstvo na polju e-mobilnosti će omogućiti pojedincima i kompanijama da pakete dostavljaju na ekološki prihvatljiv način, što će doprineti poboljšanju kvaliteta vazduha u centralnim delovima gradova, saopštila je Pošta Slovenije i dodala da će ova usluga biti zasnovana isključivo na upotrebi električnih vozila, koja će se snabdevati što je moguće više električnom energijom proizvedenom iz solarnih i drugih izvora bez ugljenika, kao i na razvoju infrastrukture za punjenje električnih vozila i digitalnog biznis modela.

Kroz partnerstvo koje ima za cilj razvoj inovativnih zelenih dostavnih usluga koje još uvek ne postoje na tržištu, Pošta Slovenije i GEN-I planiraju da zauzmu vodeću poziciju na ovom polju u regionu, navodi se u saopštenju.

Ugovor su potpisali Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije, i Robert Golob, CEO kompanije GEN-I.

Uvođenje ekoloških vozila se planira u još jednoj poštanskoj kompaniji u regionu – vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) je nedavno usvolija predlog programa javnih investicija od 2019. do 2021. godine, koji između ostalog predviđa uvođenje ekoloških vozila u BH Poštu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.