x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Poslednja šansa za prijavu za Climate-Kic praksu – 15. april

14.04.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Poslednja šansa za prijavu za Climate-Kic praksu – 15. april

U nedelju, 15. aprila ističe rok za prijavu za program Pioniri u praksi (Pioneers into Practice) koji po drugi put u Srbiji organizuje Climate-KIC, program koji identifikuje i podržava inovacije koje pomaže društvu u suočavanju sa klimatskim promenama.

U okviru ovog programa realizuju se plaćene radne prakse za mlade profesionalce koji imaju aktivnosti ili interesovanja u oblasti zaštite životne sredine, održivog razvoja, borbe protiv klimatskih promena i  razvoja zelene ekonomije.

Učešće u programu pojedincu obezbeđuje plaćenu radnu praksu  u evropskoj kompaniji ili organizaciji aktivnoj u oblastima zaštite životne sredine, održivog razvoja i klimatskih promena, uz finansijsku podršku za pokrivanje celokupnih troškova puta i smeštaja, mentorstvo za unapređenje inovativnih veština i ideja, kao i priliku za rešavanje konkretnih izazova iz poslovnog okruženja.

Odlasku na praksu prethodi učešće na dve radionice u Srbiji i on-line trening.

Program je, osim mladih profesionalaca, namenjen  organizacijama i kompanijama iz Srbije, koje sprovode projekte u navedenim oblastima. One mogu da budu domaćini mladim profesionalcima iz drugih evropskih zemalja koje program obuhvata.

Ciljevi programa su:razvoj znanja i veština profesionalaca u relevantnim oblastima, umrežavanje profesionalaca iz privrede, malih i srednjih preduzeća, univerziteta, istraživačkih organizacija, lokalnih zajednica, neprofitnih i državnih organizacija širom EU I rešavanje konkretnih izazova sa kojima se suočavaju akteri u Srbiji kroz multi-disciplinarni pristup.

Prijava na program za pojedince i kompanije, uz detaljne informacije, dostupna je na stranici: https://pioneers.climate-kic.org/how-to-apply

Program Pioneers into Practice u Srbiji realizuje Privredna komora Srbije, dok organizacionu podršku pruža Climate Innovation Hub, organizacija koja svojim aktivnostima teži da okupi i izgradi zajednicu orijentisanu na borbu protiv klimatskih promena i razvoj niskougljenične ekonomije.

Podržan od strane Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), Climate-KIC program identifikuje i podržava inovacije koje pomažu društvu da ublaži i prilagođava se klimatskim promenama. EIT Climate-KIC je evropska zajednica znanja i inovacija koja radi na ubrzavanju prelaska na ekonomiju bez ugljenika.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.