Životna sredina

Poslednja šansa za prijavu za Climate-Kic praksu – 15. april

Photo: Pixabay

Objavljeno

14.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

U nedelju, 15. aprila ističe rok za prijavu za program Pioniri u praksi (Pioneers into Practice) koji po drugi put u Srbiji organizuje Climate-KIC, program koji identifikuje i podržava inovacije koje pomaže društvu u suočavanju sa klimatskim promenama.

U okviru ovog programa realizuju se plaćene radne prakse za mlade profesionalce koji imaju aktivnosti ili interesovanja u oblasti zaštite životne sredine, održivog razvoja, borbe protiv klimatskih promena i  razvoja zelene ekonomije.

Učešće u programu pojedincu obezbeđuje plaćenu radnu praksu  u evropskoj kompaniji ili organizaciji aktivnoj u oblastima zaštite životne sredine, održivog razvoja i klimatskih promena, uz finansijsku podršku za pokrivanje celokupnih troškova puta i smeštaja, mentorstvo za unapređenje inovativnih veština i ideja, kao i priliku za rešavanje konkretnih izazova iz poslovnog okruženja.

Odlasku na praksu prethodi učešće na dve radionice u Srbiji i on-line trening.

Program je, osim mladih profesionalaca, namenjen  organizacijama i kompanijama iz Srbije, koje sprovode projekte u navedenim oblastima. One mogu da budu domaćini mladim profesionalcima iz drugih evropskih zemalja koje program obuhvata.

Ciljevi programa su:razvoj znanja i veština profesionalaca u relevantnim oblastima, umrežavanje profesionalaca iz privrede, malih i srednjih preduzeća, univerziteta, istraživačkih organizacija, lokalnih zajednica, neprofitnih i državnih organizacija širom EU I rešavanje konkretnih izazova sa kojima se suočavaju akteri u Srbiji kroz multi-disciplinarni pristup.

Prijava na program za pojedince i kompanije, uz detaljne informacije, dostupna je na stranici: https://pioneers.climate-kic.org/how-to-apply

Program Pioneers into Practice u Srbiji realizuje Privredna komora Srbije, dok organizacionu podršku pruža Climate Innovation Hub, organizacija koja svojim aktivnostima teži da okupi i izgradi zajednicu orijentisanu na borbu protiv klimatskih promena i razvoj niskougljenične ekonomije.

Podržan od strane Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), Climate-KIC program identifikuje i podržava inovacije koje pomažu društvu da ublaži i prilagođava se klimatskim promenama. EIT Climate-KIC je evropska zajednica znanja i inovacija koja radi na ubrzavanju prelaska na ekonomiju bez ugljenika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dan planete Zemlje 2024, Planeta protiv plastike

Dan planete Zemlje 2024: Planeta protiv plastike

14. april 2018. - Dan planete Zemlje obeležava se svakog 22. aprila počev od 1970. godine. Ovogodišnja tema je Planeta protiv plastike.

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

14. april 2018. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

14. april 2018. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

Neodovoljno zelenih površina u Beogradu povećava temperaturu za sedam stepeni

Temperatura u Beogradu sedam stepeni viša zbog nedovoljno zelenih površina

14. april 2018. - Temperatura u centralnom delu Beograda je na gusto izgrađenim lokacijama u proseku sedam stepeni Celzijusa viša nego na zelenim površinama