Električna energija

Posle remonta TE Pljevlja ponovo na mreži

Termoelektrana Pljevlja ponovo na mrezi

Foto: EPCG

Objavljeno

06.06.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.06.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Nakon uspešno završenog redovnog godišnjeg remonta, Termoelektrana Pljevlja je ponovo priključena na mrežu, saopštila je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG). U isto vreme nastavljaju se i radovi na ekološkoj rekonstrukciji termoelektrane.

Redovni godišnji remont, kako je saopštila EPCG, počeo je 17. aprila i podrazumevao je tipski remont mašinske sale, kotlovskog postrojenja, sistema za pripremu ugljene prašine i pomoćnih postrojenja, a ove godine povećan je bio obim radova na srednjenaponskoj opremi, posebno sistema za upravljanje i monitoring elektrane.

EPCG podseća da je u toku i izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja.

Završeno je, kako se navodi, 71 odsto građevinskih radova, a očekuje se da grubi građevinski radovi budu završeni do sredine avgusta.

Najznačajnije postrojenje koje se gradi u okviru projekta je postojenje za odsumporavanje koje će značajano unaprediti stanje životne sredine u Pljevljima, kao i  postrojenje za denitrifikaciju.

Radi se i postrojenje za preradu otpadnih voda, prigušivači buke, a do projekta je i izgradnja stalne kotlarnice, koja će biti rezervni izvor za daljinsko grejanje grada, kao i toplifikacija Pljevalja, saopštila je EPCG.

Po završetku projekta ekološke rekonstrukcije 2024/2025 godine, TE Pljevlja biće, kako tvrde  ovoj kompaniji, jedan od najmodernijih objekata ove vste, sa svim ekološkim standardima po direktivama Evropske unije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

janom investments Andrej Srsen bef 2024 zapadni balkan

Janom Investments donosi znanje i investicije na Zapadni Balkan

6. jun 2023. - Jedan od pionira u oblasti ulaganja u klimatske tehnologije u regionu centralnoistočne Evrope, bio je prisutan i na Beogradskom energetskom forumu

Zapadni Balkan tesan rok za spajanje trzista elektricne energije

Zapadni Balkan ima tesan rok za spajanje tržišta električne energije

6. jun 2023. - Spajanje tržišta je prvi zadatak u energetskoj tranziciji i uslov za izuzeće od CBAM-a, naveli su panelisti na Beogradskom energetskom forumu

maja turkovic cwp global investicije bef 2024

Lideri energetske tranzicije u regionu: CWP razvija 6 GW obnovljivih izvora energije

6. jun 2023. - Maja Turković, potpredsednica za Evropu, bila je jedan od učesnika panela Moguća rešenja za izazove u mreži na konferenciji BEF 2024

Crna Gora ima potencijal za gradnju vetroelektrana na moru snage 2.300 MW

Crna Gora ima potencijal za gradnju vetroelektrana na moru snage 2.300 MW

6. jun 2023. - Studiju o potencijalu uradili su Miloš Bogdanović iz Kotora i profesor Pomorskog fakulteta u Kotoru Špiro Ivošević