Električna energija

Posle remonta TE Pljevlja ponovo na mreži

Termoelektrana Pljevlja ponovo na mrezi

Foto: EPCG

Objavljeno

06.06.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.06.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Nakon uspešno završenog redovnog godišnjeg remonta, Termoelektrana Pljevlja je ponovo priključena na mrežu, saopštila je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG). U isto vreme nastavljaju se i radovi na ekološkoj rekonstrukciji termoelektrane.

Redovni godišnji remont, kako je saopštila EPCG, počeo je 17. aprila i podrazumevao je tipski remont mašinske sale, kotlovskog postrojenja, sistema za pripremu ugljene prašine i pomoćnih postrojenja, a ove godine povećan je bio obim radova na srednjenaponskoj opremi, posebno sistema za upravljanje i monitoring elektrane.

EPCG podseća da je u toku i izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja.

Završeno je, kako se navodi, 71 odsto građevinskih radova, a očekuje se da grubi građevinski radovi budu završeni do sredine avgusta.

Najznačajnije postrojenje koje se gradi u okviru projekta je postojenje za odsumporavanje koje će značajano unaprediti stanje životne sredine u Pljevljima, kao i  postrojenje za denitrifikaciju.

Radi se i postrojenje za preradu otpadnih voda, prigušivači buke, a do projekta je i izgradnja stalne kotlarnice, koja će biti rezervni izvor za daljinsko grejanje grada, kao i toplifikacija Pljevalja, saopštila je EPCG.

Po završetku projekta ekološke rekonstrukcije 2024/2025 godine, TE Pljevlja biće, kako tvrde  ovoj kompaniji, jedan od najmodernijih objekata ove vste, sa svim ekološkim standardima po direktivama Evropske unije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Interenergo-Bukovica-solarna-elektrana

Interenergo otvorio solarnu elektranu u Hrvatskoj snage 6,25 MW

6. jun 2023. - Kompanija Interenergo već ima vetropark na istoj lokaciji, a razvija i nove projekte solarne energije u Hrvatskoj

EU uvid uticaj predlozene reforme trziste elektricne energije

EU nema uvid u uticaj predložene reforme na tržište električne energije

6. jun 2023. - U svetlu aktuelne reforme pravila tržišta električne energije, stručnjaci poručuju da EU treba podatke i mehanizam za sagledavanje efekata

Uredba o uslovima isporuke i snabdevanja elektricnom energijom bankarska garancija prikljucak mreza

Nova pravila za priključenje solarnih parkova i vetroelektrana u Srbiji

6. jun 2023. - Vlada Srbije je Uredbu usvojila u četvrtak, a očekuje se da već danas ili u narednih nekoliko dana bude objavljena u Službenom glasniku

Uticaj solarnih elektrana na biodiverzitet: Slepi misevi izbegavaju solarne elektrane

Uticaj solarnih elektrana na biodiverzitet: slepi miševi ih izbegavaju

6. jun 2023. - Nova studija sprovedena u Velikoj Britaniji pokazuje da velike solarne elektrane imaju negativan uticaj na aktivnost slepih miševa