OIE

Posle razmene imovine sa firmom E.ON, RWE postao jedan od lidera u proizvodnji obnovljive energije

razmena-imovine-EON-RWE-lider-obnovljiva-energija

Slika: RWE

Objavljeno

03.07.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

03.07.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Strateška razmena imovine između nemačkih energetskih giganata – kompanija RWE i E.ON, posle dve godine konačno je okončana. U poslednjem koraku RWE je preuzeo poslove firme innogy i postao jedan od najvećih svetskih proizvođača energije iz obnovljivih izvora.

Nemačka kompanija sada ima elektrane za zelenu energiju snage 9 GW, dok su u izgradnji kapaciteti od 2,6 GW. Kako su preneli mediji, RWE je sada drugi po veličini operator vetroparkova na vodi i treći u evropi u elektranama na obnovljive izvore.

RWE planira da poveća portfolio na 13 GW uz investicije od oko pet milijardi evra

RWE, kako je saopšteno, planira investicije od oko pet milijardi evra u Evropi, Severnoj Americi i Aziji i Pacifiku kako bi povećao svoj portfelj obnovljivih izvora energije na više od 13 GW. Oko milijardu evra od ove sume predviđeno je za projekte u Nemačkoj.

Kao rezultat razmene imovine između dve kompanije poslovi proizvodnje energije iz vetroparkova, solarnih elektrana i hidroelektrana kao i poslovi u vezi sa biomasom, biogasom i gasom se prenose na RWE. Na drugoj strani, E.ON je objedinio poslove u vezi sa prenosnim kapacitetima i maloprodajom električne energije.

RWE je dobio i udeo firme innogy u austrijskoj elektroenergetskoj kompaniji Kelag

U poslednjem koraku ove transakcije, RWE je dobio i udeo firme innogy u austrijskoj elektroenergetskoj kompaniji Kelag, čije se hidroelektrane odlično uklapaju u novi RWE-ov portfolio, navela je ova kompanija.

U jesen 2019. godine, RWE je preuzeo poslove kompanije E.ON u sektoru obnovljivih izvora energije, a sada je učinjen poslednji korak integrisanjem biznisa firme innogy.

RWE će do 2040. emisije ugljenika spustiti na neutralan nivo

Novi RWE je napravljen, izjavio je Rolf Martin Schmitz, izvršni direktor RWE AG-a. On je istakao da je to nova, veća i raznovrsnija kompanija, sa jasnim ciljem.

„RWE će do 2040. emisije ugljenika spustiti na neutralan, nivo što će nas odvesti mnogo dalje od onoga što druge kompanije planiraju da urade“, dodao je.

Markus Krebber, generalni direktor RWE AG-a, rekao je da kompanija ima odličnu polaznu tačku.

„Veliki globalni portfelj obnovljivih izvora energije, dva tima koji se međusobno savršeno dopunjuju sa višegodišnjim iskustvom i snažan investicioni program“, naveo je.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Država na berzi kupila akcije EPCG za 15 miliona evra

23 септембра 2022 - Vlada Crne Gore je deonice kupila po početnoj ceni, 4,49 evra po komadu, saopštila je Montenegroberza

Makron Francuska iskljucivo obnovljive nuklearke prvog vetroparka na moru

Makron: Francuska ne može da se oslanja isključivo ni na obnovljive ni na nuklearke

23 септембра 2022 - Predsednik Emanuel Makron je na otvaranju prvog francuskog vetroparka na moru obećao brže izdavanje dozvola za projekte zelene energije i nuklearki

terra solar lebane

Lebane dobija solarnu elektranu od 8 MW

23 септембра 2022 - Vlasnici firme Terra Solar, prema podacima Agencije za privredne registre, su Nikola Oklobdžija i Ivan Pantelić

radionice solarni paneli pks usaid subotica prozjumeri

Kako do solarnih panela na krovu firme – radionice

23 септембра 2022 - Proizvodnja energije za sopstvenu potrošnju može pomoći privredi da smanji troškove za struju, čija cena poslednjih meseci stalno raste