Mobilnost

Porsche kupio 10% hrvatske kompanije Rimac Automobili

Porsche kupio 10 odsto hrvatske kompanije Rimac Automobili

Foto: Facebook/RimacAutomobili

Objavljeno

20.06.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

20.06.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Automobilski gigant Porsche AG je kupio udeo od 10% u hrvatskoj tehnološkoj kompaniji i proizvođaču električnih automobila Rimac Automobili.

Rimac Automobili se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za električna vozila i proizvodi električne super-automobile, a Porsche ima za cilj partnerstvo na polju razvoja sa mladom hrvatskom kompanijom, navodi se u saopštenju nemačkog proizvođača automobila.

Kompanija Rimac je fokusirana na tehnologiju visokonaponskih baterija, električne pogonske sisteme i razvoj digitalnog interfejsa između čoveka i mašine.

Rimac takođe razvija i proizvodi električne bicikle kroz svoje zavisno društvo Greyp Bikes, koje je osnovano 2013. godine.

Ulaganje kompanije Posche AG, uz ulaganje kineske kompanije Camel Group Co. Ltd., najvećeg proizvođača baterija u Aziji, zaključuje drugu rundu investicija za kompanije Rimac Automobili i Greyp Bikes.

S junom 2018. godine, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik kompanija Rimac Automobili i Greyp Bikes, saopštila je hrvatska kompanija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

eleport turbovolt hrvatska slovenija punjaci elektricna vozila

Eleport otvara mrežu punjača za električna vozila u Hrvatskoj i Sloveniji

20. jun 2018. - Eleport je saopštio da se kroz stratešku akviziciju firme TurboVolt GmbH širi na tržišta Hrvatske i Slovenije

elektricni automobili po zemljama proizvodjaci svet izvestaj ZSW

Broj električnih automobila uvećan 50 odsto u 2023: Objavljena rang-lista najvećih proizvođača i najprodavanijih modela

20. jun 2018. - Nemački Centar za istraživanje solarne energije i vodonika Baden-Württemberg uradio je istraživanje koja zemlja ima najviše električnih automobila, koji modeli su najprodavaniji, ko su najveći proozvođači

slovenija elektricni automobili revoz tvingo memorandum golob

Slovenija potpisala memorandum o proizvodnji novog električnog Reno Tvinga

20. jun 2018. - Vlada Slovenije i Reno potpisali su memorandum o razumevanju o proizvodnji nove verzije električnog modela Twingo u pogonima firme Revoz

fiat grande panda stellantis srbija elektricni automobili

Počela proizvodnja električnih automobila u Srbiji

20. jun 2018. - Uz najavljene državne subvencije, cena električnog automobila Fiat Grande Panda bi mogla biti oko 18.000 evra