Vesti

Podmorski kabl Italija-Crna Gora operativan do kraja 2019, kapacitet prepolovljen

Photo: agrphoto.it

Objavljeno

28.03.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

28.03.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Italijanska energetska kompanija Terna je saopštila da planira da završi podmorski kabl između Italije i Crne Gore do kraja 2019. godine, kao i da je planirani inicijalni kapacitet prepolovljen na 600 MW.

Kako navode mediji, direktor Terne Luiđi Feraris je izjavio da je podmorski kabl postavljen i tačke prijema kompletirane, pa se očekuje da će interkonekcija postati operativna krajem 2019. godine.

Terna je smanjila planirani kapacitet kabla sa 1.2 GW na početnih 600 MW, Feraris je rekao analitičarima, dodavši da je kompromis o tome postignut sa crnogorskim partnerima.

Prema ranijim izveštajima, Terna je 2014. godine završetak projekta pomerila sa 2015. godine na 2017. godinu zbog gasnog istraživanja Hrvatske na Jadranu, a kasnije je saopštila da očekuje da će interkonekcija, koja je deo Transbalkanskog koridora za prenos struje naponskog nivoa 400 kV, biti spremna za rad 2018. godine.

Strateški plan Terne za period od 2018. do 2020. godine predviđa ulaganja od 2,8 milijardi evra u razvoj nacionalne mreže i međunarodne interkonekcije, saopštila je kompanija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

28. mart 2018. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

koncar siemens energy hrvatska nemacka

Končar formirao zajedničku firmu sa kompanijom Siemens Energy

28. mart 2018. - Hrvatski Končar i nemačka kompanija Siemens Energy potpisali su ugovor o osnivanju zajedničke firme Končar - Transformatorski kotlovi

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

28. mart 2018. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

28. mart 2018. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole