x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Počelo glasanje za radove ekološki svesne dece u okviru izazova „Eko bonton“

24.10.2018. | Komentari: 5 CommentsAutor:

Foto: neprljajnemasizgovor.rs
Počelo glasanje za radove ekološki svesne dece u okviru izazova „Eko bonton“

Počelo je glasanje za „Eko bonton“, prvi izazov za učenike svih osnovnih škola u Srbiji u okviru projekta „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“ SBB fondacije. Glasanje traje do 4. novembra 2018. godine.

Zadatak koji je u okviru izazova „Eko bonton“ zadat đacima bio je da napišu koja su to za njih najbitnija ekološka pravila kojih svi treba da se pridržavamo i naprave najkreativniji „Eko bonton“ kroz crtež, pismo, kolaž, šemu ili u bilo kojoj drugoj formi koja može da se predstavi kroz poster.

Najkreativniji rad osvaja nagradu koju pobedničko odeljenje odabere za svoju školu, u vrednosti od 2.500 evra.

Za glasanje je potrebno registrovati se na linku, a može se glasati za više radova, za svaki po jedanput.

„Ne prljaj. Nemaš izgovor – IZAZOV!“ je deo višegodišnje kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ i predstavlja neformalni vid ekološkog obrazovanja učenika osnovnih škola. Realizuje se kroz postavljanje izazova i pozivanja odeljenja svih osnovnih škola u Srbiji da učestvuju u konkursu na zadatu temu.

Projekat će trajati tokom cele školske 2018/2019 godine. Izazovi koji budu postavljeni osmišljeni su tako da samim učestvovanjem u njima deca aktivno menjaju svoju životnu sredinu i utiču na njenu zaštitu i očuvanje, navodi se na sajtu organizatora. Deca su podstaknuta da razvijaju ekološku svest i da se kroz timski rad i igru kreativno izraze, razviju samoinicijativu i pozitivne vrednosti.

Projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“ je dobio podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapeđivanje obrazovanja i vaspitanja.

Kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“

Akcija čišćenja Srbije koju je kompanija SBB pokrenula 2015. godine, prerasla je u sveobuhvatnu kampanju „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ u organizaciji SBB fondacije, SBB-a i Total TV-a. Inicijativa je pokrenuta u cilju podizanja svesti o značaju zaštite životne sredine.

Do sada su sprovedene mnoge akcije, pa tako mobilni eko timovi SBB fondacije od proleća do zime svakodnevno čiste Beograd, a tokom vikenda organizovane su akcije čišćenja u ostalim gradovima Srbije.

Donirano je 21 dečije igralište u 19 gradova Srbije, a napravljena je i predstava “Ko to tamo prlja?”, nemenjena deci predškoloskog uzrasta.

U okviru kampanje je poklonjeno i 40.000 biorazgradivih kesa kroz akciju “Ne koristi plastične kese.”

Komentari (5)

Iva Grkavac / 09.02.2019.

Sve super

ivo lola ribar / 13.02.2019.

Glasanje za skolu u Novom Sadu u ulici kraljevica marka 2a

Lela / 10.04.2019.

Glasam za OS,, Sveti Sava “ Backa Palanka, TIM III-2

MILICA / 10.04.2019.

Glasam za OS.Sveti Sava Backa Palanka Tim iii-2

Tesanović Tatjana / 06.06.2019.

OŠ ,, Jovan Cvijič” Loznica

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.