x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Peti sajam RENEXPO Water & Energy sledeće nedelje u Beogradu

17.04.2018. | Komentari: 0Autor:

;

Sajam RENEXPO WATER & ENERGY, koji se u Beogradu održava ove godine od 24. do 26. aprila, okupiće više od 2.000 eksperata iz Srbije, regiona i Evrope koji će razmeniti mišljenja, znanja i informacije o najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rešenjima za održivi razvoj u oblasti energetike i životne sredine.

RENEXPO WATER & ENERGY, najveći je internacionalni sajam i konferencijski program u regionu o održivom energetskom razvoju, energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i otpadom i e-mobilnosti. Ove godine održava se peti put.

Oficijalna zemlja partner ove godine je Nemačka, sa 16 kompanija koje će predstaviti tehnička rešenja i opremu. Prepoznatljivi narandžasti paviljon čini 15 kompanija iż Holandije. Na manifestaciji će učestvovati i veliki broj kompanija iz Austrije, Francuske, Mađarske i drugih zemalja, koje su istinski lideri u novim tehnologijama i razvijanju kompleksnih rešenja u energetici i upravljanju životnom sredinom.

“RENEXPO u Beogradu ove godine je ponovo prava međunarodna platforma,” rekao je Johan Georg Rohm, direktor kompanije REECO Srbija, koja je organizator manifestacije i dodao da međunarodni karakter znači da 65 odsto izlagača i 20 odsto posetilaca dolazi iz inostranstva.

Programski deo

U programskom delu manifestacije, tokom tri dana biće održano nekoliko značajnih konferencija, koje će kroz predavanja, analize i prezentacije vodećih konsultanata, predstavnika državnih institucija, lokalnih samouprava, udruženja i asocijacija, javno-komunalnih preduzeća  i biznis sektora, nastojati da pronađu rešenja za neke od najčešćih problema sa kojima se investitori suočavaju, ali i da identifikuju postojeće prilike za nove projekte i investicije.

Detaljni program konferencije može se pogledati na ovom linku.

Konferencije su namenjene svima koji se bave aktuelnim temama kao što su tretman otpadnih voda, (otpadne vode, voda za piće), infrastruktura voda, energetska efikasnost vodosnabdevanja, upravljanje otpadom (waste-to-energy) i nove tehnologije, energetska efikasnost u industriji i  zgradarstvu, biomasa, biogas, solarne i hidroelektrane, projekti izgradnje vetroparkova i začetak razvoja jedne u potpunosti nove oblasti – Električna vozila (industrija električnih automobila) i prateća infrastruktura.

Učešće na konferencijama ove godine, zahvaljujući sponzorima, je besplatno.

Sponzori ovogodišnjeg sajma su Procredit banka, Global Hydro, Siemens Gamesa, navodi se u saopštenju organizatora.

Institucionalna podrška sajmu su Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i ambasade Nemačke, Holandije i Izraela.

Svečano otvaranje sajma je 24. aprila u 11:30 časova.

Ulaz na sajam je besplatan, uz obaveznu registraciju.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.