Energetska efikasnost

Peti sajam RENEXPO Water & Energy sledeće nedelje u Beogradu

Peti sajam RENEXPO Water Energy sledece nedelje u Beogradu

Slika: RENEXPO

Objavljeno

17.04.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.04.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Sajam RENEXPO WATER & ENERGY, koji se u Beogradu održava ove godine od 24. do 26. aprila, okupiće više od 2.000 eksperata iz Srbije, regiona i Evrope koji će razmeniti mišljenja, znanja i informacije o najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rešenjima za održivi razvoj u oblasti energetike i životne sredine.

RENEXPO WATER & ENERGY, najveći je internacionalni sajam i konferencijski program u regionu o održivom energetskom razvoju, energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i otpadom i e-mobilnosti. Ove godine održava se peti put.

Oficijalna zemlja partner ove godine je Nemačka, sa 16 kompanija koje će predstaviti tehnička rešenja i opremu. Prepoznatljivi narandžasti paviljon čini 15 kompanija iż Holandije. Na manifestaciji će učestvovati i veliki broj kompanija iz Austrije, Francuske, Mađarske i drugih zemalja, koje su istinski lideri u novim tehnologijama i razvijanju kompleksnih rešenja u energetici i upravljanju životnom sredinom.

“RENEXPO u Beogradu ove godine je ponovo prava međunarodna platforma,” rekao je Johan Georg Rohm, direktor kompanije REECO Srbija, koja je organizator manifestacije i dodao da međunarodni karakter znači da 65 odsto izlagača i 20 odsto posetilaca dolazi iz inostranstva.

Programski deo

U programskom delu manifestacije, tokom tri dana biće održano nekoliko značajnih konferencija, koje će kroz predavanja, analize i prezentacije vodećih konsultanata, predstavnika državnih institucija, lokalnih samouprava, udruženja i asocijacija, javno-komunalnih preduzeća  i biznis sektora, nastojati da pronađu rešenja za neke od najčešćih problema sa kojima se investitori suočavaju, ali i da identifikuju postojeće prilike za nove projekte i investicije.

Detaljni program konferencije može se pogledati na ovom linku.

Konferencije su namenjene svima koji se bave aktuelnim temama kao što su tretman otpadnih voda, (otpadne vode, voda za piće), infrastruktura voda, energetska efikasnost vodosnabdevanja, upravljanje otpadom (waste-to-energy) i nove tehnologije, energetska efikasnost u industriji i  zgradarstvu, biomasa, biogas, solarne i hidroelektrane, projekti izgradnje vetroparkova i začetak razvoja jedne u potpunosti nove oblasti – Električna vozila (industrija električnih automobila) i prateća infrastruktura.

Učešće na konferencijama ove godine, zahvaljujući sponzorima, je besplatno.

Sponzori ovogodišnjeg sajma su Procredit banka, Global Hydro, Siemens Gamesa, navodi se u saopštenju organizatora.

Institucionalna podrška sajmu su Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i ambasade Nemačke, Holandije i Izraela.

Svečano otvaranje sajma je 24. aprila u 11:30 časova.

Ulaz na sajam je besplatan, uz obaveznu registraciju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

17. april 2018. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

17. april 2018. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

17. april 2018. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

17. april 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora