x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Pavlidis Marble-Granite investira 70 miliona evra u četiri vetroparka

30.01.2017. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay
Pavlidis Marble-Granite investira 70 miliona evra u četiri vetroparka

Grčka kompanija Pavlidis Marble-Granite uložiće 70 miliona evra u projekte koji koriste obnovljive izvore energije u naredne tri godine.

Odbor kompanije Pavlidis Marble-Granite odobrio je investicioni plan za period 2017-2020 vredan 70 miliona evra. Plan predviđa razvoj četiri vetroparka u Grčkoj ukupne snage 50 megavata (MW), prenela je agencija ANA-MPA.

Planirano je da građevinski radovi počnu u martu ove godine. Ova investicija će poboljšati portfolio kompanije kada je u pitanju obnovljiva energija. Pavlidis Mermer-Granit, jedan od glavnih proizvođača i izvoznika belog mermera u svetu, očekuje pozitivne rezultate u 2016. godini. Prema očekivanjima menadžementa, investiranje u energiju vetra omogućiće nove izvore likvidnosti.

Energetska postrojenja će proizvoditi električnu energiju u Makedoniji i Trakiji, tačnije u gradovima Ser i Komotini, kao i u oblasti Trakija.

Pored glavne delatnosti kompanije koja obuhvata eksploataciju i izvoz belog mermera, kompanija ima i industrijska postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije. Ona obuhvataju fotonaponske elektrane ukupnog kapacitetom od 5 MW koji obezbeđuju kompaniji energetsku nezavisnost sa dodatnom prednošću što smanjuje emisiju CO2 za 6.250 tona. Kompanija u svom portfoliju ima i vetroparkove ukupnog kapaciteta 18 MW.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.