OIE

Pavlidis Marble-Granite investira 70 miliona evra u četiri vetroparka

Pavlidis Marble-Granite investira 70 miliona evra u vetroparkove

Foto: Pixabay

Objavljeno

30.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Grčka kompanija Pavlidis Marble-Granite uložiće 70 miliona evra u projekte koji koriste obnovljive izvore energije u naredne tri godine.

Odbor kompanije Pavlidis Marble-Granite odobrio je investicioni plan za period 2017-2020 vredan 70 miliona evra. Plan predviđa razvoj četiri vetroparka u Grčkoj ukupne snage 50 megavata (MW), prenela je agencija ANA-MPA.

Planirano je da građevinski radovi počnu u martu ove godine. Ova investicija će poboljšati portfolio kompanije kada je u pitanju obnovljiva energija. Pavlidis Mermer-Granit, jedan od glavnih proizvođača i izvoznika belog mermera u svetu, očekuje pozitivne rezultate u 2016. godini. Prema očekivanjima menadžementa, investiranje u energiju vetra omogućiće nove izvore likvidnosti.

Energetska postrojenja će proizvoditi električnu energiju u Makedoniji i Trakiji, tačnije u gradovima Ser i Komotini, kao i u oblasti Trakija.

Pored glavne delatnosti kompanije koja obuhvata eksploataciju i izvoz belog mermera, kompanija ima i industrijska postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije. Ona obuhvataju fotonaponske elektrane ukupnog kapacitetom od 5 MW koji obezbeđuju kompaniji energetsku nezavisnost sa dodatnom prednošću što smanjuje emisiju CO2 za 6.250 tona. Kompanija u svom portfoliju ima i vetroparkove ukupnog kapaciteta 18 MW.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nemacka dva medjunarodna medunarodna gasovoda zeleni vodonik

Nemačka planira izgradnju dva međunarodna gasovoda za zeleni vodonik

30. januar 2017. - Nemačka se pridružila projektu H2Med, a namerava i da sa Belgijom ispod Severnog mora postavi cevovod za zeleni vodonik

biogas elektrane hrvatska bioplin troskovi propast

OIE Hrvatska: Biogasne elektrane na rubu propasti

30. januar 2017. - Poskupljenje sirovina zbog energetske krize je problem sa kojim se biogasna postrojenja suočavaju više od godinu dana

cwp crna gora montechevo solar elektrana

CWP ulazi na tržište Crne Gore sa solarnom elektranom snage 400 MW

30. januar 2017. - CWP Europe, kompanija za razvoj projekata za obnovljive izvore energiju, ulazi na tržište Crne Gore...

epcg zelezara niksic solarna elektrana

EPCG gradi solarnu elektranu snage 47 MW u okviru nikšićke železare

30. januar 2017. - Instaliranje solarnih panela planirano je da počne u martu i to na krovovima pogona i zemljištu nikšićke čeličane