Klimatske promene

Otvorene prijave za Klimatski forum mladih Zapadnog Balkana 2024.

klimatski forum zapadnog balkana 2024 konkurs can europe

Foto: CAN Europe

Objavljeno

04.09.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

04.09.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Evropska koalicija nevladinih organizacija Climate Action Network (CAN) Europe pozvala je mlade sa Zapadnog Balkana da se prijave za Klimatski forum mladih Zapadnog Balkana 2024.

Program je osmišljen za učesnike starosti između 18 i 30 godina koji su zainteresovani da povećaju svoje znanje o klimatskim i energetskim temama na Zapadnom Balkanu, naveo je CAN Europe.

Ova koalicija ima 200 članica koje su aktivne u 40 evropskih zemalja i predstavljaju više od 1.700 nevladinih organizacija.

Klimatski forum mladih Zapadnog Balkana 2024. trebalo bi da okupi timove mladih iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova*, Severne Makedonije i Srbije kako bi istražili najavažnije teme u vezi sa klimatskim promenama, energetikom, klimatskom diplomatijom i klimatskim pregovorima, navela je koalicija sa sedištem u Briselu.

Rok za slanje prijava je 20. septembar.

Program će se, takođe, pozabaviti rastućim problemom dezinformacija, njihovog uticaja na procese donošenja odluka, kao i na oblikovanje javnog mnjenja o klimatskim i energetskim politikama.

Najbolji tim imaće priliku da otputuje u Beč

Da bi se podstakao sveobuhvatan pristup ovim temama, Forum će se sastojati od četiri različite faze:

  • Izgradnja kapaciteta (Onlajn – 2-3. oktobar);
  • I faza takmičenja: Prikupljanje informacija (3-30. oktobar);
  • Takmičenje: Predstavljanje radova (Onlajn – 31. oktobar);
  • Upoznavanje uživo (Studijsko putovanje u Beč – druga polovina novembra).

Najbolji tim će imati priliku da otputuje u Beč, da se sastane i sarađuje sa vodećim međunarodnim akterima u oblasti klime i informisanja, te da se poveže sa ključnim igračima i stekne neprocenjiv uvid u globalni klimatski i energetski pejzaž, poručila je koalicija CAN Europe.

Oni su, takođe, preporučili kandidatima da se prijavljuju kao timovi od 3-4 učesnika iz istog regiona Zapadnog Balkana. „Ako se prijavite pojedinačno, bićete nasumično raspoređeni u tim“, dodali su.

Za više informacija ili tehničku podršku svi zainteresovani mogu kontaktirati Climate Action Network (CAN) Europe na eleonora.allena@caneurope.org.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

rimac energy baterije uk sinestack skladistenje energije

Rimac Energy će prvi baterijski sistem isporučiti u Veliku Britaniju

4. septembar 2024. - SineStack je vodeće rešenje za baterijske sisteme za skladištenje energije sa mrežnim interfejsom kompanije Rimac Energy

klimatski forum zapadnog balkana 2024 konkurs can europe

Otvorene prijave za Klimatski forum mladih Zapadnog Balkana 2024.

4. septembar 2024. - Evropska koalicija nevladinih organizacija Climate Action Network (CAN) Europe pozvala je mlade sa Zapadnog Balkana da se prijave

Danska zatvorila elektrane ugalj Britanija gasi prekidac

Danska zatvorila elektrane na ugalj, Britanija sledeća gasi prekidač

4. septembar 2024. - Danska je izbrisala svoju poslednju termoelektranu na ugalj sa spiska aktivnih, a Velika Britanija će biti sledeća

eps nove medologije cene struje privreda dubravka djedovic dusan zivkovic

EPS usvojio nova pravila za formiranje cene struje za privredu

4. septembar 2024. - Skupština Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) usvojila je nove metodologije formiranja cena električne energije