Električna energija

Otvorena registracija za kinesko-srpsku konferenciju o saradnji u oblasti zelene energije

Kina Srbija konferencija o zelenoj energiji

Photo: Balkan Green Energy News

Objavljeno

04.10.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.10.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije, Nacionalna uprava za energetiku Kine i Ambasada Narodne Republike Kine u Srbiji, uz podršku Privredne komore Srbije organizuju video konferenciju o zelenoj energiji.

Videokonferencija pod nazivom „Kinesko-srpska videokonferencija o saradnji u oblasti zelene energije” će se održati 12. oktobra 2021. godine, u onlajn formatu, putem Zoom platforme u periodu od 09 do 13 časova.

Kako organizatori navode, konferencija treba da doprinese unapređenju postojećih i uspostavlјanju novih poslovnih veza i definisanju budućih pravaca privredne saradnje u oblasti energetike Narodne Republike Kine i Republike Srbije sa posebnim osvrtom na ulaganja u obnovlјive izvore energije i identifikacije konkretnih mogućnosti za realizaciju zajedničkih projekata u narednom periodu.

Prijava učešća se vrši isklјučivo elektronskim putem na mail: energetika@pks.rs , a učešće je potrebno prijaviti najkasnije do petka 8. oktobra 2021. godine. Prijavlјenim učesnicima biće poslat imejl sa instrukcijama za pristup videokonferenciji.

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

4. oktobar 2021. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

4. oktobar 2021. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

severna makedonija berza elektricne energije memo spajanje sa eu brisel

Severna Makedonija 2026. očekuje prvo spajanje berzi električne energije sa nekom od članica EU

4. oktobar 2021. - U Evropskom parlamentu održan je Forum za integraciju tržišta električne energije na kojem su učestvovali predstavnici Zapadnog Balkana

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

4. oktobar 2021. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.