Električna energija

Otvoren poziv za projekte Energetske zajednice, PECI i PMI 2018

Otvoren poziv za projekte Energetske zajednice, PECI i PMI 2018

Slika: www.geo.tv

Objavljeno

30.10.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.10.2017.

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice pozvao je zainteresovane da podnesu prijave za projekte od interesa za Energetsku zajednicu (PECI) i za projekte od zajedničkog interesa (PMI), koji će ući  u izbor za narednu, 2018.godinu.

Poziv za podnošenje prijava biće otvoren do 15. novembra ove godine, navodi se na portalu EZ.

Kandidati su pozvani da do tada podnesu projekte tako što će popuniti uputnik Sekretarijata Energetske zajednice. Istovremeno, od ministarstava energetike kandidata se zahteva da potvrde ili isprave prethodno popunjene upitnike sa podacima o tržištu električne energije i gasa, jer će se koristiti tokom procene podnetog projekta.

Prioritetne projekti Energetske zajednice odnose se na infrastrukturne projekte koji su u saglasnosti sa opštim i posebnim kriterijumima, kao što je definisano u izmenjenoj Uredbi 347/2013 o smernicama za transevropsku infrastrukturu, a najvažnije je da dugoročne korisit ovih projekata nadmašuju njihove troškove i nadmašuju njihove troškove i imaju prekograničnu dimenziju.

Energetska zajednica je u oktobru 2015 usvojila Uredbu 347/EU/2013, uz izvesne izmene.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

30. oktobar 2017. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

30. oktobar 2017. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

30. oktobar 2017. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

30. oktobar 2017. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.