Električna energija

Otvoren poziv za projekte Energetske zajednice, PECI i PMI 2018

Otvoren poziv za projekte Energetske zajednice, PECI i PMI 2018

Slika: www.geo.tv

Objavljeno

30.10.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.10.2017.

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice pozvao je zainteresovane da podnesu prijave za projekte od interesa za Energetsku zajednicu (PECI) i za projekte od zajedničkog interesa (PMI), koji će ući  u izbor za narednu, 2018.godinu.

Poziv za podnošenje prijava biće otvoren do 15. novembra ove godine, navodi se na portalu EZ.

Kandidati su pozvani da do tada podnesu projekte tako što će popuniti uputnik Sekretarijata Energetske zajednice. Istovremeno, od ministarstava energetike kandidata se zahteva da potvrde ili isprave prethodno popunjene upitnike sa podacima o tržištu električne energije i gasa, jer će se koristiti tokom procene podnetog projekta.

Prioritetne projekti Energetske zajednice odnose se na infrastrukturne projekte koji su u saglasnosti sa opštim i posebnim kriterijumima, kao što je definisano u izmenjenoj Uredbi 347/2013 o smernicama za transevropsku infrastrukturu, a najvažnije je da dugoročne korisit ovih projekata nadmašuju njihove troškove i nadmašuju njihove troškove i imaju prekograničnu dimenziju.

Energetska zajednica je u oktobru 2015 usvojila Uredbu 347/EU/2013, uz izvesne izmene.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Crna Gora i Republika Srpska formiraju ekspertski tim za ocenu uticaja HE Buk Bijela na Taru

Crna Gora i Republika Srpska formiraju ekspertski tim za ocenu uticaja HE Buk Bijela na Taru

26 July 2021 - Ministarstva ekologije Crne Gore i RS dogovorila su osnivanje ekspertskog tima koji će ispitati mogući uticaj HE Buk Bijela na reku Taru.

EPCG isplacuje dividendu u vrednosti od 31 miliona evra

EPCG isplaćuje dividendu u vrednosti od 31 miliona evra

23 July 2021 - Sredstava za isplatu akcionarima obezbeđena su iz neraspoređene dobiti kompanije u vrednosti od 59,5 miliona evra.

coric Hrvatska je zainteresovana za gradnju drugog bloka nuklearke Krsko

Ćorić: Hrvatska je zainteresovana za gradnju drugog bloka nuklearke Krško

22 July 2021 - NE Krško je siguran i stabilan izvor energije, takvi izvori su važni za Hrvatsku, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja.

energetika 2021 zlatibor savez energeticara

Poruka stručnjaka sa konferencije Energetika 2021: napuštanje uglja i prelaz na obnovljive izvore rešenje za razvoj energetike Srbije

22 July 2021 - Optimalno rešenje je hibridni model koji znači napuštanje uglja uz okretanje obnovljivim izvorima energije, i korišćenje gasa i vodonika.