x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Otvoren poziv za projekte Energetske zajednice, PECI i PMI 2018

30.10.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: www.geo.tv
Otvoren poziv za projekte Energetske zajednice, PECI i PMI 2018

Sekretarijat Energetske zajednice pozvao je zainteresovane da podnesu prijave za projekte od interesa za Energetsku zajednicu (PECI) i za projekte od zajedničkog interesa (PMI), koji će ući  u izbor za narednu, 2018.godinu.

Poziv za podnošenje prijava biće otvoren do 15. novembra ove godine, navodi se na portalu EZ.

Kandidati su pozvani da do tada podnesu projekte tako što će popuniti uputnik Sekretarijata Energetske zajednice. Istovremeno, od ministarstava energetike kandidata se zahteva da potvrde ili isprave prethodno popunjene upitnike sa podacima o tržištu električne energije i gasa, jer će se koristiti tokom procene podnetog projekta.

Prioritetne projekti Energetske zajednice odnose se na infrastrukturne projekte koji su u saglasnosti sa opštim i posebnim kriterijumima, kao što je definisano u izmenjenoj Uredbi 347/2013 o smernicama za transevropsku infrastrukturu, a najvažnije je da dugoročne korisit ovih projekata nadmašuju njihove troškove i nadmašuju njihove troškove i imaju prekograničnu dimenziju.

Energetska zajednica je u oktobru 2015 usvojila Uredbu 347/EU/2013, uz izvesne izmene.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.