Energetska efikasnost

ORF-EE održao prezentaciju na donatorskom sastanku u Energetskoj zajednici: Radimo zajedno – postižemo više

Slika: EnC

Objavljeno

10.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Dvadesetdvije međunarodne finansijske i donatorske institucije 27. marta okupile su se u Energetskoj zajednici na prvom sastanku pod nazivom Radimo zajedno – postižemo više.

Cilj sastanka bio je da ponudi platformu za diskusiju predstavnicima finansijskih institucija i donatorskih organizacija. Naglasak je stavljen na utvrđivanje mogućnosti za postizanje maksimalnih sinergijskih efekata u djelovanju različitih finansijskih i donatorskih institucija i organizacija, uz istovremeno izbjegavanje nepotrebnih preklapanja u pružanju tehničke i finansijske podrške ugovornim stranama Energetske zajednice.

„Iako su mnogi procesi koordinacije već u toku na nacionalnom nivou, učesnici su se složili da ima prostora za postizanje veće transparentnosti i bolje koordinacije i saradnje, naročito u regionalnim programima“, navodi se u izjavi Energetske zajednice.

GIZ ORF-EE aktivno je učestvovao u sastanku i prezentirao najbolje prakse i pristup koji ORF-EE primjenjuje u jugoistočnoj Evropi, a koji su u više navrata ocijenjeni kao uspješni od strane partnera i drugih organizacija.

„Činjenica da je GIZ ORF-EE pozvan da učestvuje i prezentuje na ovom sastanku u Energetskoj zajednici predstavlja priznanje našem radu i postignutim rezultatima u jugoistočnoj Evropi“, izjavio je Joachim Gaube, Menadžer sektorskog fonda ORF-EE.

Energetska zajednica najavila je da će se slični sastanci ubuduće redovno održavati.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Zelena energija novu Vladu Crne Gore

Zelena energija je za novu Vladu Crne Gore glavni nosilac privrednog razvoja

30 априла 2022 - Premijer Dritan Abazović je ukazao na turizam i energetiku kao primarne sektore za privredni razvoj i obećao da će i dalje zastupati ideju ekološke države

Mihajlovic Hill strateskog partnerstva Srbije SAD

Mihajlović i Hill nagovestili potpisivanje strateškog partnerstva Srbije sa SAD

19 априла 2022 - Sporazum o strateškom partnerstvu bi olakšao zajedničke projekte, posebno u energetskom sektoru, izjavio je ambasador SAD Christopher Hill

IENE izvestaj jugoistocnu Evropu 11 maja Beogradu

IENE predstavlja najnoviji izveštaj za jugoistočnu Evropu 11. maja u Beogradu

18 априла 2022 - Energetski institutut IENE će 11. maja u PKS održati prezentaciju studije Pregled i perspektive energetike jugoistočne Evrope 2021/2022

Vlada Republike Srpske izmene Zakona o energetici

Vlada Republike Srpske usvojila izmene Zakona o energetici

15 априла 2022 - Izmene Zakona o energetici Republike Srpske treba da ga usklade sa novijim zakonima i Strategijom razvoja energetike