Energetska efikasnost

ORF-EE održao prezentaciju na donatorskom sastanku u Energetskoj zajednici: Radimo zajedno – postižemo više

Slika: EnC

Objavljeno

10.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Dvadesetdvije međunarodne finansijske i donatorske institucije 27. marta okupile su se u Energetskoj zajednici na prvom sastanku pod nazivom Radimo zajedno – postižemo više.

Cilj sastanka bio je da ponudi platformu za diskusiju predstavnicima finansijskih institucija i donatorskih organizacija. Naglasak je stavljen na utvrđivanje mogućnosti za postizanje maksimalnih sinergijskih efekata u djelovanju različitih finansijskih i donatorskih institucija i organizacija, uz istovremeno izbjegavanje nepotrebnih preklapanja u pružanju tehničke i finansijske podrške ugovornim stranama Energetske zajednice.

“Iako su mnogi procesi koordinacije već u toku na nacionalnom nivou, učesnici su se složili da ima prostora za postizanje veće transparentnosti i bolje koordinacije i saradnje, naročito u regionalnim programima”, navodi se u izjavi Energetske zajednice.

GIZ ORF-EE aktivno je učestvovao u sastanku i prezentirao najbolje prakse i pristup koji ORF-EE primjenjuje u jugoistočnoj Evropi, a koji su u više navrata ocijenjeni kao uspješni od strane partnera i drugih organizacija.

“Činjenica da je GIZ ORF-EE pozvan da učestvuje i prezentuje na ovom sastanku u Energetskoj zajednici predstavlja priznanje našem radu i postignutim rezultatima u jugoistočnoj Evropi”, izjavio je Joachim Gaube, Menadžer sektorskog fonda ORF-EE.

Energetska zajednica najavila je da će se slični sastanci ubuduće redovno održavati.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Konkurs za solarne panele u septembru, priprema se vodic za instalaciju za gradjane i firme

Konkurs za subvencije za solarne panele u septembru, priprema se vodič za instalaciju

27 July 2021 - Početkom septembra biće raspisan javni poziv za subvencije za solarne panele, a do kraja godine i drugi poziv za zamenu stolarije.

energetika 2021 zlatibor savez energeticara

Poruka stručnjaka sa konferencije Energetika 2021: napuštanje uglja i prelaz na obnovljive izvore rešenje za razvoj energetike Srbije

22 July 2021 - Optimalno rešenje je hibridni model koji znači napuštanje uglja uz okretanje obnovljivim izvorima energije, i korišćenje gasa i vodonika.

Konkursi za gradjane za subvencije za energetsku efikasnost krajem avgusta i pocetkom septembra

Konkursi za građane za subvencije za energetsku efikasnost krajem avgusta i početkom septembra

19 July 2021 - Javni pozivi za firme nisu isti u svim lokalnim samoupravama, i sadrže dosta detalja koji se odnose i na konkurse za građane.

Kosovo* dobilo pet miliona evra za kreditiranje energetske efikasnosti u domaćinstvima

16 July 2021 - EBRD je odobrio kreditnu liniju od pet miliona evra za Raiffeisen Bank Kosovo u okviru Programa za finansiranje zelene ekonomije (GEFF).