Energetska efikasnost

ORF-EE održao prezentaciju na donatorskom sastanku u Energetskoj zajednici: Radimo zajedno – postižemo više

Slika: EnC

Objavljeno

10.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Dvadesetdvije međunarodne finansijske i donatorske institucije 27. marta okupile su se u Energetskoj zajednici na prvom sastanku pod nazivom Radimo zajedno – postižemo više.

Cilj sastanka bio je da ponudi platformu za diskusiju predstavnicima finansijskih institucija i donatorskih organizacija. Naglasak je stavljen na utvrđivanje mogućnosti za postizanje maksimalnih sinergijskih efekata u djelovanju različitih finansijskih i donatorskih institucija i organizacija, uz istovremeno izbjegavanje nepotrebnih preklapanja u pružanju tehničke i finansijske podrške ugovornim stranama Energetske zajednice.

„Iako su mnogi procesi koordinacije već u toku na nacionalnom nivou, učesnici su se složili da ima prostora za postizanje veće transparentnosti i bolje koordinacije i saradnje, naročito u regionalnim programima“, navodi se u izjavi Energetske zajednice.

GIZ ORF-EE aktivno je učestvovao u sastanku i prezentirao najbolje prakse i pristup koji ORF-EE primjenjuje u jugoistočnoj Evropi, a koji su u više navrata ocijenjeni kao uspješni od strane partnera i drugih organizacija.

„Činjenica da je GIZ ORF-EE pozvan da učestvuje i prezentuje na ovom sastanku u Energetskoj zajednici predstavlja priznanje našem radu i postignutim rezultatima u jugoistočnoj Evropi“, izjavio je Joachim Gaube, Menadžer sektorskog fonda ORF-EE.

Energetska zajednica najavila je da će se slični sastanci ubuduće redovno održavati.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Požar na deponiji: Da li nam je neodgovornost došla na naplatu

Požari na deponijama: Neodgovornost došla na naplatu

10. april 2018. - Požar koji je izbio u Regionalnom centru za upravljanje otpadom Duboko je poslednji poziv na otrežnjenje, kažu Gojkan Stojinović i Kristina Cvejanov, eksperti za upravljanje otpadom

slovenia necp targets

Slovenija potvrdila napuštanje uglja 2033. u ažuriranom NEKP-u

10. april 2018. - Slovenija je pripremila ažuriranu verziju nacionalnog energetskog i klimatskog plana koji povećava sve ciljeve

gravitacija-skladistenje-energije-zgrade

Oblakoderi postaju skladišta energije uz pomoć gravitacije

10. april 2018. - Energy Vault planira primenu inovativnog koncepta gravitacionog skladištenja energije u izuzetno visokim zgradama širom sveta

Potpuna dekarbonizija proizvodnje je strateški cilj Eliksir Grupe do 2030. godine, Matijas Predojević

Potpuna dekarbonizija proizvodnje je strateški cilj Eliksir Grupe do 2030. godine

10. april 2018. - Na proizvodnoj lokaciji u Prahovu, koja je centar Eliksirove hemijske proizvodnje, do 2027. godine biće izgrađena četiri nova grinfield postrojenja sa potpuno novom industrijskom infrastrukturom, što su investicije vrednosti oko 300 miliona evra