OIE

Objavljeni pozivi za izgradnju tri male hidroelektrane

Nacrt kataloga

Foto: Pixabay

Objavljeno

12.07.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.07.2018.

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske je raspisalo tendere za dodelu koncesija za izgradnju i korišćenje tri male hidroelektrane.

Jedan poziv se odnosi na dve male hidroelektrane na reci Bjelavi, koje bi bile ukupne instalisane snage 2,523 MW i imale godišnju proizvodnju 10,19 GWh električne energije. Procenjena vrednost investicije u male hidroelektrane Mala Bjelava i Bjelava iznosi oko 8,6 miliona KM (4,4 miliona evra).

Drugi poziv se odnosi na malu hidroelektranu na Vrhovinskoj reci instalisane snage 4,68 MW. Mala hidroelektrana Hotovlje bi proizvodila 14 GWh električne energije godišnje. Procenjena vrednost investicije je 4,8 miliona KM (oko 2,45 miliona evra).

Koncesije se dodeljuju na period do 50 godina.

Rok za dostavljanje ponuda je 9. avgust.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

12. jul 2018. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

severna makedonija berza elektricne energije memo spajanje sa eu brisel

Severna Makedonija 2026. očekuje prvo spajanje berzi električne energije sa nekom od članica EU

12. jul 2018. - U Evropskom parlamentu održan je Forum za integraciju tržišta električne energije na kojem su učestvovali predstavnici Zapadnog Balkana

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

12. jul 2018. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

12. jul 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora