OIE

Objavljeni pozivi za izgradnju tri male hidroelektrane

Nacrt kataloga

Foto: Pixabay

Objavljeno

12.07.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.07.2018.

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske je raspisalo tendere za dodelu koncesija za izgradnju i korišćenje tri male hidroelektrane.

Jedan poziv se odnosi na dve male hidroelektrane na reci Bjelavi, koje bi bile ukupne instalisane snage 2,523 MW i imale godišnju proizvodnju 10,19 GWh električne energije. Procenjena vrednost investicije u male hidroelektrane Mala Bjelava i Bjelava iznosi oko 8,6 miliona KM (4,4 miliona evra).

Drugi poziv se odnosi na malu hidroelektranu na Vrhovinskoj reci instalisane snage 4,68 MW. Mala hidroelektrana Hotovlje bi proizvodila 14 GWh električne energije godišnje. Procenjena vrednost investicije je 4,8 miliona KM (oko 2,45 miliona evra).

Koncesije se dodeljuju na period do 50 godina.

Rok za dostavljanje ponuda je 9. avgust.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski

Srbija EU grant dalekovode pametna brojila

EU kreditima i donacijom podržava projekte dalekovoda, pametnih brojila u Srbiji

08 августа 2022 - Srbiji je preko WBIF-a odobreno 17 miliona evra za dalekovode i unapređenje elektrodistributivnog sistema. Ta dva projekta su vredna ukupno 81 milion evra i finansiraju se iz kredita.

EPCG snizio cenu prodaju 10 odsto udela vlasnistvu

EPCG snizio cenu za prodaju 10 odsto udela u vlasništvu

06 августа 2022 - U toku je još jedan pokušaj privlačenja mogućih strateških partnera da preuzmu udeo u termoelektrani Pljevlja