OIE

Objavljeni pozivi za izgradnju tri male hidroelektrane

Nacrt kataloga

Foto: Pixabay

Objavljeno

12.07.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.07.2018.

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske je raspisalo tendere za dodelu koncesija za izgradnju i korišćenje tri male hidroelektrane.

Jedan poziv se odnosi na dve male hidroelektrane na reci Bjelavi, koje bi bile ukupne instalisane snage 2,523 MW i imale godišnju proizvodnju 10,19 GWh električne energije. Procenjena vrednost investicije u male hidroelektrane Mala Bjelava i Bjelava iznosi oko 8,6 miliona KM (4,4 miliona evra).

Drugi poziv se odnosi na malu hidroelektranu na Vrhovinskoj reci instalisane snage 4,68 MW. Mala hidroelektrana Hotovlje bi proizvodila 14 GWh električne energije godišnje. Procenjena vrednost investicije je 4,8 miliona KM (oko 2,45 miliona evra).

Koncesije se dodeljuju na period do 50 godina.

Rok za dostavljanje ponuda je 9. avgust.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Evropski parlament predlog reforme trzista elektricne energije gasa

Evropski parlament usvojio predlog reforme tržišta električne energije, gasa

12. jul 2018. - Evropski poslanici su izglasali akte za reforme ustrojstva tržišta energenata da bi olakšali dekarbonizaciju. I u njih uvrstili nuklearke i vodonik.

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

12. jul 2018. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Nemackoj solarni park Witznitz najveci u Evropi

U Nemačkoj otvoren solarni park Witznitz, najveći u Evropi

12. jul 2018. - Hansainvest i Move On pustili su u rad solarni park Witznitz, snage 605 megavata, na mestu nekadašnjeg ugljenokopa kod Lajpciga

Adex Srbija Madarska Madjarska Slovenija udruzivanju berzi elektricne energije

Srbija, Mađarska, Slovenija potpisale sporazum o udruživanju berzi električne energije

12. jul 2018. - Mađarska, Srbija i Slovenija spajaju svoje berze električne energije pod okriljem zajedničke kompanije Adex Group