OIE

Objavljen vodič za investitore u biogasna postrojenja

vodic za investitore Udruzenje Biogas Srbija

Foto: Pixabay/1815691

Objavljeno

21.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Udruženje Biogas Srbija objavilo je vodič za investitore, namenjen svima koji su zainteresovani za izgradnju biogasnih postrojenja na teritoriji Srbije, a osnovna svrha je da se ohrabre novi investitori, podstaknu ulaganja u ovaj sektor i pomogne onima koji su već odlučili da investiraju u biogas.

Vodič, koji je Udruženje Biogas Srbija izradilo uz pomoć sektora Ministarstva poljoprivrede za ruralni razvoj i uz podršku Nemačke biogas asocijacije, Fachverband Biogas, zasnovan je na iskustvima članova udruženja, navodi se u saopštenju.

Saveti će pomoći investitorima koji planiraju ili počinju posao sa biogasom u Srbiji

S obzirom na to da je sektor biogasa u Srbiji relativno nov, ovi saveti i smernice biće od velike pomoći investitorima koji tek treba da se odluče na ulaganje ili počinju posao sa biogasom u Srbiji.

Vodič, između ostalog, sadrži praktične savete o tome koliko je određene sirovine potrebno za rad postrojenja, kako izabrati odgovarajuću tehnologiju, kao i savete u vezi sa procesom izgradnje i upravljanja postrojenjem, a tu su i primeri rada elektrana različitih kapaciteta.

Udruženje je u svoj naziv dodalo ime države

Udruženje je nedavno u svoj naziv dodalo ime države, pa sada nosi naziv Udruženje Biogas Srbija, stoji u posebnom saopštenju. Kako se navodi, ovo je od velikog značaja i zbog saradnje sa inostranim asocijacijama i partnerima, jer na ovaj način predstavlja čitav sektor biogasa u zemlji.

Udruženje je osnovano 2012. godine. Trenutno broji više od 50 članova, gotovo sve operatere biogasnih postrojenja i proizvođače opreme za biogasna postrojenja u Srbiji, ali i kompanije iz inostranstva koje posluju u ovom sektoru, piše u saopštenju.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

milos loncar prozjumeri altina zemun srbija

Domaćinstva u Srbiji počela da proizvode struju iz sunca, prenosimo iskustva iz Zemuna

16 маја 2022 - Prvih 13 domaćinstava već proizvodi električnu energiju za sopstvenu potrošnju u solarnim panelima na svojim krovovima

EPS obustavio gradnju svoje prve solarne elektrane petka kriza

EPS obustavio gradnju svoje prve solarne elektrane

13 маја 2022 - Reč je o prvoj solarnoj elektrani Elektroprivrede Srbije, koja je planirana na deponiji jalovine ugljenokopa u kostolačkom basenu

EU 2025 sve javne zgrade krovne solarne panele

EU planira da do 2025. na sve javne zgrade postavi krovne solarne panele

12 маја 2022 - Evropska komisija će, po nezvaničnim informacijama, sprovesti mere da do 2025. svaka javna zgrada dobije krovne solarne panele

vetar-solar-kapaciteti-obnovljivih-izvora-eu-iea

EU u 2021. instalirala 30% više kapaciteta obnovljivih izvora

12 маја 2022 - U EU je prošle godine instalirano 36 GW novih kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, što je 30% više nego u 2020. godini