OIE

Objavljen vodič za investitore u biogasna postrojenja

vodic za investitore Udruzenje Biogas Srbija

Foto: Pixabay/1815691

Objavljeno

21.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Udruženje Biogas Srbija objavilo je vodič za investitore, namenjen svima koji su zainteresovani za izgradnju biogasnih postrojenja na teritoriji Srbije, a osnovna svrha je da se ohrabre novi investitori, podstaknu ulaganja u ovaj sektor i pomogne onima koji su već odlučili da investiraju u biogas.

Vodič, koji je Udruženje Biogas Srbija izradilo uz pomoć sektora Ministarstva poljoprivrede za ruralni razvoj i uz podršku Nemačke biogas asocijacije, Fachverband Biogas, zasnovan je na iskustvima članova udruženja, navodi se u saopštenju.

Saveti će pomoći investitorima koji planiraju ili počinju posao sa biogasom u Srbiji

S obzirom na to da je sektor biogasa u Srbiji relativno nov, ovi saveti i smernice biće od velike pomoći investitorima koji tek treba da se odluče na ulaganje ili počinju posao sa biogasom u Srbiji.

Vodič, između ostalog, sadrži praktične savete o tome koliko je određene sirovine potrebno za rad postrojenja, kako izabrati odgovarajuću tehnologiju, kao i savete u vezi sa procesom izgradnje i upravljanja postrojenjem, a tu su i primeri rada elektrana različitih kapaciteta.

Udruženje je u svoj naziv dodalo ime države

Udruženje je nedavno u svoj naziv dodalo ime države, pa sada nosi naziv Udruženje Biogas Srbija, stoji u posebnom saopštenju. Kako se navodi, ovo je od velikog značaja i zbog saradnje sa inostranim asocijacijama i partnerima, jer na ovaj način predstavlja čitav sektor biogasa u zemlji.

Udruženje je osnovano 2012. godine. Trenutno broji više od 50 članova, gotovo sve operatere biogasnih postrojenja i proizvođače opreme za biogasna postrojenja u Srbiji, ali i kompanije iz inostranstva koje posluju u ovom sektoru, piše u saopštenju.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Rečna toplotna pumpa kompanije Simens Energy stigla je u Manhajm

Simens Energy isporučio toplotnu pumpu za daljinsko grejanje koja će koristiti vodu iz Rajne

21. avgust 2020. - Kompanija MVV iz Manhajma želi da korisnike snabdeva daljinskim grejanjem samo iz zelenih izvora. Rečna toplotna pumpa je jedno od rešenja.

elektroprivrede region radionice trgovina emisijama EU ETS oporezivanje co2 cbam

Radionica o sistemu za trgovanje emisijama: Saradnja regionalnih elektroprivreda je put za energetsku tranziciju

21. avgust 2020. - Firme iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije razgovarale su i o zajedničkom nastupu za obezbeđenje sredstava za investicije

seepex unutardnevno trziste pks

Srbija u junu dobija unutardnevno tržište struje – sledeći korak je spajanje sa jedinstvenim evropskim tržištem

21. avgust 2020. - SEEPEX jer sa svojim partnerima predstavio šta kupcima i prodavcima struje nudi novo tržište na srpskoj berzi

EU zabranila prodaju vozila benzin dizel od 2035 godine

Finalno potvrđeno: EU zabranila prodaju vozila na benzin, dizel od 2035. godine

21. avgust 2020. - Ministri energetike zemalja EU dogovorili su zabranu prodaje novih automobila i kombija na benzin i dizel od 2035, ali uz jedan izuzetak