OIE

Objavljen vodič za investitore u biogasna postrojenja

vodic za investitore Udruzenje Biogas Srbija

Foto: Pixabay/1815691

Objavljeno

21.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Udruženje Biogas Srbija objavilo je vodič za investitore, namenjen svima koji su zainteresovani za izgradnju biogasnih postrojenja na teritoriji Srbije, a osnovna svrha je da se ohrabre novi investitori, podstaknu ulaganja u ovaj sektor i pomogne onima koji su već odlučili da investiraju u biogas.

Vodič, koji je Udruženje Biogas Srbija izradilo uz pomoć sektora Ministarstva poljoprivrede za ruralni razvoj i uz podršku Nemačke biogas asocijacije, Fachverband Biogas, zasnovan je na iskustvima članova udruženja, navodi se u saopštenju.

Saveti će pomoći investitorima koji planiraju ili počinju posao sa biogasom u Srbiji

S obzirom na to da je sektor biogasa u Srbiji relativno nov, ovi saveti i smernice biće od velike pomoći investitorima koji tek treba da se odluče na ulaganje ili počinju posao sa biogasom u Srbiji.

Vodič, između ostalog, sadrži praktične savete o tome koliko je određene sirovine potrebno za rad postrojenja, kako izabrati odgovarajuću tehnologiju, kao i savete u vezi sa procesom izgradnje i upravljanja postrojenjem, a tu su i primeri rada elektrana različitih kapaciteta.

Udruženje je u svoj naziv dodalo ime države

Udruženje je nedavno u svoj naziv dodalo ime države, pa sada nosi naziv Udruženje Biogas Srbija, stoji u posebnom saopštenju. Kako se navodi, ovo je od velikog značaja i zbog saradnje sa inostranim asocijacijama i partnerima, jer na ovaj način predstavlja čitav sektor biogasa u zemlji.

Udruženje je osnovano 2012. godine. Trenutno broji više od 50 članova, gotovo sve operatere biogasnih postrojenja i proizvođače opreme za biogasna postrojenja u Srbiji, ali i kompanije iz inostranstva koje posluju u ovom sektoru, piše u saopštenju.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

BIG Shopping Centers grupa vetroelektrane Rumuniji 109 miliona evra

BIG Shopping Centers grupa pokreće projekat vetroelektrane u Rumuniji od 109 miliona evra

08 децембра 2021 - BIG Shopping Centers preuzima projekat vetroelektrane kapaciteta 102 megavata u Rumuniji, u značajnom iskoraku ka obnovljivoj energiji

LDK energetski i klimatski plan

EU podržava Srbiju da izradi Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan (INEKP)

08 децембра 2021 - EU podržava Srbiju da izradi Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan (INEKP) od 2021. do 2030. sa vizijom do 2050. godine

EFT angažovao kineski Dongfang da izgradi solarnu elektranu Bileća

07 децембра 2021 - Dongfang Electric je of EFT-a dobio ugovor za solarnu elektranu Bileća, nakon što je za njega 2016. izgradio termoelektranu Stanari

Luxor Solar solarne panele Univerzitetu Sarajevu

Luxor Solar donirao solarne panele Univerzitetu u Sarajevu za praktičnu nastavu

07 децембра 2021 - Luxor Solar je za Univerzitet u Sarajevu u BiH obezbedio 90 solarnih modula koji će se koristiti za optimizaciju i istraživanja