OIE

Objavljen tender za koncesiju za izgradnju solarne elektrane Ljubinje snage 65 MW

Objavljen tender za koncesiju za izgradnju solarne elektrane Ljubinje snage 65 MW

Foto: Pixabay

Objavljeno

03.07.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

03.07.2018.

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske objavilo je tender za dodelu koncesije za izgradnju solarne elektrane Ljubinje instalisane snage 65 MW. Procenjena vrednost investicije u predloženu solarnu elektranu sa fotonaponskim ćelijama je oko 76,5 miliona evra.

Solarna elektrana Ljubinje bi se gradila na površini od oko 80 hektara i imala bi godišnju proizvodnju od približno 104 GWh električne energije, koja bi se prodavala na tržištu, navodi se u javnom pozivu ministarstva.

Od budućeg koncesionara se očekuje da plati jednokratnu koncesionu naknadu od 300.000 KM (oko 153.000 evra), kao i koncesionu naknadu od 0,0055 KM (0,0028 evra) po kWh proizvedene električne energije. Koncesija bi se dodelila na period do 50 godina.

Rok za dostavljanje ponuda je 27. juli.

Prema pisanju lokalnih medija, koncesija će verovatno biti dodeljena firmi IFS Solar Ljubinje, u vlasništvu turske kompanije Capital Group, koja je inicirala projekat u opštini Ljubinje u srpskom entitetu Bosne i Hercegovine.

Austrijska kompanija Schall-Invest je takođe pokazivala interesovanje za projekat.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski

Srbija EU grant dalekovode pametna brojila

EU kreditima i donacijom podržava projekte dalekovoda, pametnih brojila u Srbiji

08 августа 2022 - Srbiji je preko WBIF-a odobreno 17 miliona evra za dalekovode i unapređenje elektrodistributivnog sistema. Ta dva projekta su vredna ukupno 81 milion evra i finansiraju se iz kredita.

EPCG snizio cenu prodaju 10 odsto udela vlasnistvu

EPCG snizio cenu za prodaju 10 odsto udela u vlasništvu

06 августа 2022 - U toku je još jedan pokušaj privlačenja mogućih strateških partnera da preuzmu udeo u termoelektrani Pljevlja