OIE

Objavljen tender za koncesiju za izgradnju solarne elektrane Ljubinje snage 65 MW

Objavljen tender za koncesiju za izgradnju solarne elektrane Ljubinje snage 65 MW

Foto: Pixabay

Objavljeno

03.07.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

03.07.2018.

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske objavilo je tender za dodelu koncesije za izgradnju solarne elektrane Ljubinje instalisane snage 65 MW. Procenjena vrednost investicije u predloženu solarnu elektranu sa fotonaponskim ćelijama je oko 76,5 miliona evra.

Solarna elektrana Ljubinje bi se gradila na površini od oko 80 hektara i imala bi godišnju proizvodnju od približno 104 GWh električne energije, koja bi se prodavala na tržištu, navodi se u javnom pozivu ministarstva.

Od budućeg koncesionara se očekuje da plati jednokratnu koncesionu naknadu od 300.000 KM (oko 153.000 evra), kao i koncesionu naknadu od 0,0055 KM (0,0028 evra) po kWh proizvedene električne energije. Koncesija bi se dodelila na period do 50 godina.

Rok za dostavljanje ponuda je 27. juli.

Prema pisanju lokalnih medija, koncesija će verovatno biti dodeljena firmi IFS Solar Ljubinje, u vlasništvu turske kompanije Capital Group, koja je inicirala projekat u opštini Ljubinje u srpskom entitetu Bosne i Hercegovine.

Austrijska kompanija Schall-Invest je takođe pokazivala interesovanje za projekat.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

3. jul 2018. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

severna makedonija berza elektricne energije memo spajanje sa eu brisel

Severna Makedonija 2026. očekuje prvo spajanje berzi električne energije sa nekom od članica EU

3. jul 2018. - U Evropskom parlamentu održan je Forum za integraciju tržišta električne energije na kojem su učestvovali predstavnici Zapadnog Balkana

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

3. jul 2018. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

3. jul 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora