x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Objavljen novi vodič za javnu politiku o energetskoj efikasnosti

21.10.2015. | Komentari: 0Autor:

Objavljen novi vodič za javnu politiku o energetskoj efikasnosti

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), sa sjedištem u Zagrebu, izjavilo je da je objavljen vodič za uključivanje u proces stvaranja javnih politika u domenu energetske efikasnosti, pod nazivom „Kako se učinkovito uključiti“. Ova brošura je izrađena u saradnji sa šest organizacija civilnog društva koje implementiraju škole političkih studija u Jugoistočnoj Evropi, u okviru Inicijative za javni dijalog (eng. PDI), a uz podršku GIZ-ovog Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost.

Ovaj dokument pedstavlja sažeti pregled ideja, preporuka, metoda i iskustava organizacija aktivnih na polju izrade javnih politika o energetskoj efikasnosti. Osmišljen je kao niz savjeta kako inicirati i organizirati javni dijalog, sa poglavljima posvećenim državnoj upravi, lokalnim organima vlasti i organizacijama civilnog društva.

DOOR pomaže lokalnim i državnim organima vlasti u izradi politika i rješenja održivog korištenja energije, uz učešće zainteresirane javnosti. Ova nevladina organizacija poručuje da pruža podršku društvenim i poslovnim inicijativama i partnerstvima u ovom domenu, onima koji bi mogli poslužiti kao okidač za socijalni, ekonomski i ekološki razvoj te smanjenje siromaštva.

Ovaj dokument na engleskom jeziku je moguće preuzeti kao standardnu verziju, kao i verziju prilagođenu tablet uređajima.

 

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.