Energetska efikasnost

Objavljen novi vodič za javnu politiku o energetskoj efikasnosti

Vodic za javnu politiku o energetskoj efikasnosti

Objavljeno

21.10.2015.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.10.2015.

Država

Komentari

0

Podeli

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), sa sjedištem u Zagrebu, izjavilo je da je objavljen vodič za uključivanje u proces stvaranja javnih politika u domenu energetske efikasnosti, pod nazivom „Kako se učinkovito uključiti“. Ova brošura je izrađena u saradnji sa šest organizacija civilnog društva koje implementiraju škole političkih studija u Jugoistočnoj Evropi, u okviru Inicijative za javni dijalog (eng. PDI), a uz podršku GIZ-ovog Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost.

Ovaj dokument pedstavlja sažeti pregled ideja, preporuka, metoda i iskustava organizacija aktivnih na polju izrade javnih politika o energetskoj efikasnosti. Osmišljen je kao niz savjeta kako inicirati i organizirati javni dijalog, sa poglavljima posvećenim državnoj upravi, lokalnim organima vlasti i organizacijama civilnog društva.

DOOR pomaže lokalnim i državnim organima vlasti u izradi politika i rješenja održivog korištenja energije, uz učešće zainteresirane javnosti. Ova nevladina organizacija poručuje da pruža podršku društvenim i poslovnim inicijativama i partnerstvima u ovom domenu, onima koji bi mogli poslužiti kao okidač za socijalni, ekonomski i ekološki razvoj te smanjenje siromaštva.

Ovaj dokument na engleskom jeziku je moguće preuzeti kao standardnu verziju, kao i verziju prilagođenu tablet uređajima.

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

21. oktobar 2015. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

21. oktobar 2015. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

21. oktobar 2015. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike

U Bjelom Polju i Pljevljima pokrenuti posebni programi energetske efikasnosti

Građani Bijelog Polja i Pljevalja dobiće subvencije za energetsku efikasnost

21. oktobar 2015. - Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović inicirao je posebne programe za energetsku efikasnost u opštinama Pljevlja i Bjelo Polje