Energetska efikasnost

Objavljen novi vodič za javnu politiku o energetskoj efikasnosti

Vodic za javnu politiku o energetskoj efikasnosti

Objavljeno

21.10.2015.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.10.2015.

Država

Komentari

0

Podeli

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), sa sjedištem u Zagrebu, izjavilo je da je objavljen vodič za uključivanje u proces stvaranja javnih politika u domenu energetske efikasnosti, pod nazivom „Kako se učinkovito uključiti“. Ova brošura je izrađena u saradnji sa šest organizacija civilnog društva koje implementiraju škole političkih studija u Jugoistočnoj Evropi, u okviru Inicijative za javni dijalog (eng. PDI), a uz podršku GIZ-ovog Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost.

Ovaj dokument pedstavlja sažeti pregled ideja, preporuka, metoda i iskustava organizacija aktivnih na polju izrade javnih politika o energetskoj efikasnosti. Osmišljen je kao niz savjeta kako inicirati i organizirati javni dijalog, sa poglavljima posvećenim državnoj upravi, lokalnim organima vlasti i organizacijama civilnog društva.

DOOR pomaže lokalnim i državnim organima vlasti u izradi politika i rješenja održivog korištenja energije, uz učešće zainteresirane javnosti. Ova nevladina organizacija poručuje da pruža podršku društvenim i poslovnim inicijativama i partnerstvima u ovom domenu, onima koji bi mogli poslužiti kao okidač za socijalni, ekonomski i ekološki razvoj te smanjenje siromaštva.

Ovaj dokument na engleskom jeziku je moguće preuzeti kao standardnu verziju, kao i verziju prilagođenu tablet uređajima.

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Prva evropska fabrika LFP baterija Subotici ElevenEs

Prva evropska fabrika LFP baterija biće izgrađena u Subotici

21 октобра 2021 - ElevenEs će proizvoditi LFP baterije za vozila i skladištenje energije u Subotici, a fabriku gradi uz pomoć sredstava EU

Tuzla dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

Tuzla će dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

20 октобра 2021 - Tuzla namerava da do 2040. spusti emisije iz grejanja na četiri odsto sadašnjeg obima putem desumporizacije, uvođenja obnovljivih izvora i širenja mreže

Zlatiborac visokoefikasna oprema za slajsovanje i narezivanje

Nabavkom visokoefikasne mašine Zlatiborac smanjio potrošnju električne energije, emisije CO2

14 октобра 2021 - Zlatiborac je nedavno preko GEFF finansijske linije za lizing nabavio visokoefikasnu opremu za narezivanje i slajsovanje suvomesnatih proizvoda, po kojima je poznat u Srbiji i regionu.

Akcioni plan Zelenu agendu Zapadni Balkan rok EU ETS 2024

Usvojeni Akcioni plan za Zelenu agendu za Zapadni Balkan donosi devet milijardi evra grantova, rok za usklađivanje s EU ETS-om 2024. godine

06 октобра 2021 - EU je pripremila investicioni paket od 30 milijardi evra, a vlade Zapadnog Balkana moraju da sprovedu klimatske reforme iz Akcionog plana za Zelenu agendu