Mobilnost

Novi Tesla punjač puniće automobil za samo nekoliko sekundi

Photo: www.tesla.com

Objavljeno

07.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Inovacija Tesla Motorsa mogla bi da doprinese popularnosti električnih automobila, od kojih mnogi zaziru zbog dugog vremena punjenja. Direktor te kompanije Ilon Mask najavio je sledeću generaciju superpunjača, koji će obnavljati akumulatore za svega nekoliko sekundi.

Upitan preko Tvitera kada će na stanice za punjenje biti ugrađeni solarni paneli, Mask je odgovorio: „Na nekima već jesu, ali za potpuno uvođenje potrebni su Superpunjač V3, (akumulator) Powerpack V2 i SolarCity“.

 

Kompanija SolarCity proizvođač je solarnih panela, a deoničari Tesla Motorsa odobrili su u novembru integraciju te dve firme.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će novi punjač dostići snagu od 350 kW, Mask je šaljivo nagovestio da će biti još jači. „Samo 350 kW… O čemu to pričate, o igrački za decu?“ rekao je on na Tviteru.

 

Sadašnji Teslini punjači imaju snagu 150 kW i najbrži su na svetu, ali treba im oko 20 minuta da napune automobil Model S. Ako V3 bude imao snagu 350 kW ili više, punjenje će se meriti sekundama. Inače, superpunjači mogu da napune vozilo za manje od sat, a za punjenje na kućnoj utičnici potrebno je 6-8 sati.

Ukoliko bude moguće napuniti vozilo za nekoliko sekundi bez žrtvovanja performansi, vozači Teslinih automobila uštedeće dosta vremena, naročito na dugim putovanjima. Može se očekivati i da novi punjači smanje gužve na Teslinim stanicama za punjenje.

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska-subvencije-vodonik-punjaci-vozila

Hrvatska daje subvencije za svoje prve punjače za vozila na vodonik

7. januar 2017. - Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pripremilo je 29,6 miliona evra za subvencionisanje gradnje punjača za vozila na vodonik i struju

EBRD uvecava investicije dekarbonizaciju Zapadnom Balkanu

EBRD uvećava investicije u dekarbonizaciju na Zapadnom Balkanu

7. januar 2017. - EBRD namerava da proširi svoje aktivnosti na Zapadnom Balkanu, ali upozorava da je za privatne investicije potrebno sprovesti reforme

MOBILITIES for eu green urban mobility project

Sarajevo će zajedno sa evropskim gradovima primeniti inovativna rešenja za zelenu urbanu mobilnost

7. januar 2017. - Sarajevo i Janina će se priključiti Zagrebu kao gradovima koji u regionu Jugoistočne Evrope pripremaju inovativna rešenja za urbanu mobilnost

project 3 mobility mobileye robotaksiji zagreb

Startap P3 ove godine planira testiranje robotaksija u Zagrebu 

7. januar 2017. - Početak testiranja električnih robotaksija najavljen je prilikom ozvaničenja saradnje hrvatske firme Project 3 Mobility i kompanije Mobileye