x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Novi Tesla punjač puniće automobil za samo nekoliko sekundi

07.01.2017. | Komentari: 0Autor:

Photo: www.tesla.com
Novi Tesla punjač puniće automobil za samo nekoliko sekundi

Inovacija Tesla Motorsa mogla bi da doprinese popularnosti električnih automobila, od kojih mnogi zaziru zbog dugog vremena punjenja. Direktor te kompanije Ilon Mask najavio je sledeću generaciju superpunjača, koji će obnavljati akumulatore za svega nekoliko sekundi.

Upitan preko Tvitera kada će na stanice za punjenje biti ugrađeni solarni paneli, Mask je odgovorio: „Na nekima već jesu, ali za potpuno uvođenje potrebni su Superpunjač V3, (akumulator) Powerpack V2 i SolarCity“.

 

Kompanija SolarCity proizvođač je solarnih panela, a deoničari Tesla Motorsa odobrili su u novembru integraciju te dve firme.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će novi punjač dostići snagu od 350 kW, Mask je šaljivo nagovestio da će biti još jači. „Samo 350 kW… O čemu to pričate, o igrački za decu?“ rekao je on na Tviteru.

 

Sadašnji Teslini punjači imaju snagu 150 kW i najbrži su na svetu, ali treba im oko 20 minuta da napune automobil Model S. Ako V3 bude imao snagu 350 kW ili više, punjenje će se meriti sekundama. Inače, superpunjači mogu da napune vozilo za manje od sat, a za punjenje na kućnoj utičnici potrebno je 6-8 sati.

Ukoliko bude moguće napuniti vozilo za nekoliko sekundi bez žrtvovanja performansi, vozači Teslinih automobila uštedeće dosta vremena, naročito na dugim putovanjima. Može se očekivati i da novi punjači smanje gužve na Teslinim stanicama za punjenje.

 

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.