x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Natural Energy System traži dozvolu za gradnju vetroparka snage 3 MW u Albaniji

22.09.2020. | Komentari: 0Autor:

Slika: Vetroelektrana bi trebalo da bude izgrađena nedaleko od Jadranskog mora (Pixabay)
Natural Energy System traži dozvolu za gradnju vetroparka snage 3 MW u Albaniji

Albanska firma Natural Energy System zainteresovana je za izgradnju vetroparka snage 3 MW u blizini grada Fier, koji se nalazi u jugozapadnom delu zemlje, oko 30 kilometara od Jadranskog mora.

U Albaniji dosad nije izgrađen nijedan vetropark. Precizni podaci o potencijalu energije vetra nisu dostupni, ali delovi zemlje pored obale Jadranskog mora su odavno ocenjeni kao veoma pogodni za gradnju ovih elektrana.

Albanija nema nijedan vetropark

O nameri firme Natural Energy System da izgradi vetroelektranu javnost je obavestilo Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku.

U julu je još jedna albanska firma, Spark Wind, tražila dozvolu za gradnju vetroparka snage 3 MW

Firma je podnela zahtev za izgradnju vetroparka instalirane snage 3 MW u području Semanit u opštini Fier, saopštilo je Ministarstvo.

Izgradnja vetroparkova snage do 3 MW ne podleže proceduri za odobravanje koncesije

Inače, sličan zahtev u julu je podnela, takođe, albanska firma Spark Wind. Ona želi da investira u vetropark u području Pilurit, u opštini Himare, koja se nalazi na obali Jadranskog mora, takođe na jugozapadu zemlje.

Izgradnja vetroparkova snage do 3 MW ne podleže proceduri za odobravanje koncesije. Kako navode lokalni mediji, takve elektrane mogu se graditi samo uz saglasnost Ministarstva za infrastrukturu i energetiku, dok veći objekti moraju da dobiju odobrenje albanske vlade.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.