OIE

Najčitanije u februaru: Hidroelektrane, uticaj OIE na životnu sredinu, problemi u sektoru otpada

Foto: BGEN

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Februar je bio mesec žestoke konkurencije tekstova na verziji portala Balkan Green Energy News na srpskom/lokalnom jeziku, pa je lista najčitanijih formirana u samom foto-finišu. Posebna lista je dostupna za verziju portala na engleskom jeziku.

Jedan tekst je odskočio po čitanosti na srpskom jeziku. Verovatno više i nije iznenađenje da se radi o hidroelektranama (HE).

Mesto broj 1 – Albanija zaustavlja gradnju hidroelektrana zbog brige o zaštiti životne sredine

Samo što je stupila na dužnost, nova albanska ministrka za energetiku i infrastrukturu Belinda Balluku je ne samo zahtevala smene nekih od ključnih ljudi u sektoru energetike u Albaniji, već i izjavila je da će zaustaviti izgradnju novih hidroelektrana (HE) i pokrenuti istragu o 182 dozvole izdate za izgradnju 440 postrojenja.

Albanija zaustavlja gradnju hidroelektrana zbog brige o zaštiti životne sredine

Mesto broj 2 – Pravilna procena uticaja na životnu sredinu i saradnja sa lokalnom zajednicom ključni za projekte OIE

Projekte obnovljivih izvora energije (OIE) u regionu, posebno izgradnju malih hidroelektrana (MHE), često prate kontroverze, naročito kada investitori ne nastupaju u dobroj veri. Postoji i druga strana medalje kada su u pitanju projekti OIE, jer se dešavalo i da investitor uradi sve što treba, a na kraju bude oštećen zbog regulatornih promena. U intervjuu za Balkan Green Energy News, Zoran Obradović, direktor wpd Adria, razgovarao je o ovim problemima iz perspektive investitora.

Pravilna procena uticaja na životnu sredinu i saradnja sa lokalnom zajednicom ključni za projekte OIE

Mesto broj 3 – Upravljanje otpadom u Srbiji – problemi, izazovi i moguća rešenja

Srbija ima nagomilane probleme u sektoru otpada, a naš uvodni tekst na ovu temu je bio treći najčitaniji na lokalnoj verziji portala u februaru. Tekst je bio uvod za seriju intervjua sa vodećim ekspertima koji se bave temom otpada u Srbiji.

Upravljanje otpadom u Srbiji – problemi, izazovi i moguća rešenja

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Neda Lazendić

Neda Lazendić – posvećenost, stručnost i liderstvo kao zaštitni znak predsedavajuće WISE Srbija mreže žena 

1. mart 2019. - U svetu energetike, Neda Lazendić je primer posvećenosti, stručnosti i liderstva. Ona je direktorka kompanije Windvision i ima preko deset godina iskustva u sektoru obnovljivih izvora.

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

1. mart 2019. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

1. mart 2019. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

1. mart 2019. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage