OIE

Najčitanije u februaru: Hidroelektrane, uticaj OIE na životnu sredinu, problemi u sektoru otpada

Foto: BGEN

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Februar je bio mesec žestoke konkurencije tekstova na verziji portala Balkan Green Energy News na srpskom/lokalnom jeziku, pa je lista najčitanijih formirana u samom foto-finišu. Posebna lista je dostupna za verziju portala na engleskom jeziku.

Jedan tekst je odskočio po čitanosti na srpskom jeziku. Verovatno više i nije iznenađenje da se radi o hidroelektranama (HE).

Mesto broj 1 – Albanija zaustavlja gradnju hidroelektrana zbog brige o zaštiti životne sredine

Samo što je stupila na dužnost, nova albanska ministrka za energetiku i infrastrukturu Belinda Balluku je ne samo zahtevala smene nekih od ključnih ljudi u sektoru energetike u Albaniji, već i izjavila je da će zaustaviti izgradnju novih hidroelektrana (HE) i pokrenuti istragu o 182 dozvole izdate za izgradnju 440 postrojenja.

Albanija zaustavlja gradnju hidroelektrana zbog brige o zaštiti životne sredine

Mesto broj 2 – Pravilna procena uticaja na životnu sredinu i saradnja sa lokalnom zajednicom ključni za projekte OIE

Projekte obnovljivih izvora energije (OIE) u regionu, posebno izgradnju malih hidroelektrana (MHE), često prate kontroverze, naročito kada investitori ne nastupaju u dobroj veri. Postoji i druga strana medalje kada su u pitanju projekti OIE, jer se dešavalo i da investitor uradi sve što treba, a na kraju bude oštećen zbog regulatornih promena. U intervjuu za Balkan Green Energy News, Zoran Obradović, direktor wpd Adria, razgovarao je o ovim problemima iz perspektive investitora.

Pravilna procena uticaja na životnu sredinu i saradnja sa lokalnom zajednicom ključni za projekte OIE

Mesto broj 3 – Upravljanje otpadom u Srbiji – problemi, izazovi i moguća rešenja

Srbija ima nagomilane probleme u sektoru otpada, a naš uvodni tekst na ovu temu je bio treći najčitaniji na lokalnoj verziji portala u februaru. Tekst je bio uvod za seriju intervjua sa vodećim ekspertima koji se bave temom otpada u Srbiji.

Upravljanje otpadom u Srbiji – problemi, izazovi i moguća rešenja

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska vodonik studija plana razvoja i primjene hrvatske strategije za vodik

U Hrvatskoj se sprovode 32 projekta za zeleni vodonik

1. mart 2019. - Hrvatska, kako se navodi u Studiji plana razvoja i primene Hrvatske strategije za vodik do 2050, ima dobre preduslove za uspostavljanje proizvodnje i korišćenja obnovljivog vodonika

Schletter Group siri Jugoistocnoj Evropi pridruzivanjem kompaniji Enstall

Schletter Group se širi u Jugoistočnoj Evropi, osnažen pridruživanjem kompaniji Enstall

1. mart 2019. - Enstall preuzima provajdera sistema za montažu solarnih panela Schletter Group, sa sedištem u Kirhdorfu u Bavarskoj

ephzhb solar hodovo javna nabavka

EPHZHB traži izvođača za gradnju prve faze solarne elektrane u Hodovu

1. mart 2019. - Lokacija na kojoj će biti izgrađena solarna elektrana u vlasništvu najmanje od tri državne elektroprivrede u BiH je poslovna zona Hodovo

Liderka odrzive energetike 2024

Izbor za Liderku održive energetike za 2024. godinu – prijave do 10. septembra

1. mart 2019. - WISE Srbija mreža žena u održivoj energetici pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ objavljuje konkurs za izbor Liderke održive energetike za 2024. godinu