x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Mirova većinski vlasnik dva vetroparka u Hrvatskoj

21.10.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: RP Global
Mirova većinski vlasnik dva vetroparka u Hrvatskoj

Fond za obnovljive izvore energije Mirova-Eurofideme 3 kupila je od firme RP Global udeo od 46 odsto u vetroparku Danilo, snage 43,7, MW i Rudine, snage 34,2, u Hrvatskoj.

S obzirom da je jula prošle godine kupila 49 odsto akcija, Mirova sada poseduje 95 odsto dva  vetroparka na Jadranskoj obali, preneo je portal WindPower Montly.  Fondom “Mirova Eurofideme 3” upravlja Mirova, koja je partner Natixis Global Asset Management.

Rafael Lans, šef Fonda za obnovljive izvore energije Mirova, rekao je da je odluku o ulaganju podstakla prošlomesečna odluka Vlade Hrvatske da poveća cene energije i kvote za kvalifikovane proizvođače zelene energije.

Austrijska kompanija RP Global će ostati odgovorna za upravljanje i održavanje vetroparkova. Kompanija je saopštila da će joj ova transakcija omogućiti da dalje razvija svoje međunarodne operacije.

Vetropark Rudine počeo je da radi aprila 2016, a Danilo jula 2014. Kroz ova dva projekta RP Global je uložio 123 miliona evra u Hrvatskoj. Zbog toga je RP Global najveći investitor u u ovoj zemlji u ovom sektoru, sa tržišnim udelom od 20 odsto.

Od 2009. godine RP Global je pustio u rad vetroparkove u Poljskoj, Francuskoj i Hrvatskoj.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.