OIE

Mirova većinski vlasnik dva vetroparka u Hrvatskoj

Slika: RP Global

Objavljeno

21.10.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

21.10.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Fond za obnovljive izvore energije Mirova-Eurofideme 3 kupila je od firme RP Global udeo od 46 odsto u vetroparku Danilo, snage 43,7, MW i Rudine, snage 34,2, u Hrvatskoj.

S obzirom da je jula prošle godine kupila 49 odsto akcija, Mirova sada poseduje 95 odsto dva  vetroparka na Jadranskoj obali, preneo je portal WindPower Montly.  Fondom “Mirova Eurofideme 3” upravlja Mirova, koja je partner Natixis Global Asset Management.

Rafael Lans, šef Fonda za obnovljive izvore energije Mirova, rekao je da je odluku o ulaganju podstakla prošlomesečna odluka Vlade Hrvatske da poveća cene energije i kvote za kvalifikovane proizvođače zelene energije.

Austrijska kompanija RP Global će ostati odgovorna za upravljanje i održavanje vetroparkova. Kompanija je saopštila da će joj ova transakcija omogućiti da dalje razvija svoje međunarodne operacije.

Vetropark Rudine počeo je da radi aprila 2016, a Danilo jula 2014. Kroz ova dva projekta RP Global je uložio 123 miliona evra u Hrvatskoj. Zbog toga je RP Global najveći investitor u u ovoj zemlji u ovom sektoru, sa tržišnim udelom od 20 odsto.

Od 2009. godine RP Global je pustio u rad vetroparkove u Poljskoj, Francuskoj i Hrvatskoj.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

elektrodistribucija srbije kredit pametna brojila eib

Elektrodistribucija Srbije uzela kredit za ugradnju još 400.000 pametnih brojila

21. oktobar 2017. - EDS i Evropska investiciona banke potpisali su ugovor o kreditu u vrednosti od 80 miliona evra kojim je predviđena nabavka i ugradnja brojila

zapadni balkan vetar solar projekti studija

Zapadni Balkan ima u razvoju projekte za solar i vetar snage 23 GW, slično kao Nemačka

21. oktobar 2017. - Ostvaren je rast projekata u razvoju od 70 odsto u odnosu na godinu dana ranije, pokazala je studija Trka za vrh 2024: Zapadni Balkan

EMS najavio novi krug prijava za priključak na mrežu – rok 1.avgust

21. oktobar 2017. - Elektromreža Srbije najavila je novi interval za izradu studija priključenja elektroenergetskih postrojenja na prenosnu mrežu

Lancana havarija Balkanu 21 juna prekidima dva dalekovoda ENTSO-E

Lančana havarija na Balkanu 21. juna počela je prekidima na dva dalekovoda – ENTSO-E

21. oktobar 2017. - ENTSO-E je objavio da se regionalni kolaps u snabdevanju strujom 21. juna dogodio po iskakanju dva dalekovoda za 13 minuta