OIE

Ministarstvo energetike traži savetnika za obnovljive izvore i energetsku efikasnost

ministarstvo energetike konkurs posao

Photo: Tumisu from Pixabay

Objavljeno

19.03.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.03.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije raspisalo je konkurs za radno mesto za pravne poslove u oblasti razvoja energetskih sektora. Odabrani kandidat ili kandidatkinja dobiće zvanje savetnika u sektoru za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

Otvoreno je radno mesto za pripremu mišljenja o nacrtima zakona i predlozima drugih ovlašćenih predlagača, učestvovanje u pripremi stručnih osnova za izradu propisa iz oblasti toplotne energije i u poslovima pripreme i praćenja realizacije strateških dokumenata u oblasti energetike iz delokruga odseka, navedeno je u oglasu Ministarstva rudarstva i energetike.

Budući savetnik odnosno savetnica u sektoru za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost pripremaće informacije i predloge zaključaka iz delokruga sektora radi dostavljanja Vladi Srbije na razmatranje i usvajanje i učestvovati u pripremi odgovora na tužbe u upravnom sporu po drugostepenim rešenjima za prigovore u vezi s toplotnom energijom.

Izrađivaće dopise i druga akta. Ostali glavni zadaci tiču se upravljanja bazom podataka o pokazateljima rada daljinskih sistema grejanja i njihovog analiziranja i predlaganja mera za poboljšanje rada.

Poziv je za visokoobrazovane iz naučne oblasti pravne nauke ili naučne na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, na master akademskim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu.

Potrebno je najmanje tri godine radnog iskustva u struci kao i položen državni stručni ispit i druge kompetencije.

Istovremeno je otvoreno i radno mesto za savetnika za podršku ekonomskim i pravnim poslovima u oblasti nafte i gasa. Oba oglasa ističu 2. aprila.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

19. mart 2020. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

19. mart 2020. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

19. mart 2020. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

19. mart 2020. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora