Energetska efikasnost

Ministar Gjiknuri otvorio Ljetnu školu Energetske zajednice

Letnja skola Albanija

Slika: Energetska Zajednica

Objavljeno

05.09.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.09.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Prva Ljetna škola Energetske zajednice otvorena je 3. septembra u Tirani, govorom Ministra energetike i industrije Albanije, Damiana Gjiknurija. Osmodnevni događaj je okupio 40 postdiplomaca i mladih profesionalaca 27 različitih nacionalnosti, navedeno je u najavi.

Gjiknuri je govorio o reformama u energetskom sektoru Albanije. U izjavi za štampu je dodano da je uz uvodni govor ministra, Janez Kopač, direktor sekretarijata Energetske zajednice ispričao priču pod nazivom „Priča Energetske zajednice“. U njoj je bilo riječi o izazovima energetske reforme i integraciji u blok. Neka od pitanja su uvrštena u program.

Ljetnu školu čine 32 stručna predavača i interaktivni grupni rad, kao i prilike za umrežavanje i kulturne aktivnosti sa ciljem upoznavanja Albanije, naveli su u instituciji sa sjedištem u Beču. Događaj obuhvata energetski sektor kroz njegove političke, ekonomske, okolišne, pravne i tehničke aspekte, kako navode iz Energetske zajednice.

Događaj je podržao GIZ Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (eng. skraćenica ORF-EE), koji se finansira sredstvima njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za provedbu su zaduženi GIZ ORF-EE, Višegradski Fond i Univerzitet Polis.

Na ceremoniji otvaranja, učesnici su pozdravljeni i od strane Besnika Aliaja, rektora Polis Univerziteta, Dirka Buschlea, zamjenika direktora sekretarijata i dekana ljetne škole, i Hansa-Jürgena Cassensa, regionalnog direktora Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

HERMANN Petr_intervju_Schneider Electric BGEN

Budućnost uspešnih firmi leži u njihovoj digitalnoj transformaciji

5. septembar 2016. - Digitalizacija menja sve zato što povezuje sve procese i obezbeđuje kompletan uvid u sve podatke,...

energija iz otpada insineratori bec spalionica otpada

Energija iz otpada – realna briga ili prilika za ekološko-klimatsko-energetsku dobit

5. septembar 2016. - U nastavku serijala  "Srbija od smetlišta do cirkularne ekonomije" o korišćenju otpada za dobijanje energije razgovarli smo sa profesorom Vladimirom Pavićevićem, Igorom Jezdimirovićem i Helgom Štojber

EU brze odobravati projekte zelene energije olabaviti ekoloske propise

EU će brže odobravati projekte zelene energije, olabaviti ekološke propise

5. septembar 2016. - Evropska komisija traži da se pojednostavi izdavanje dozvola za projekte zelene energije, ali i da se ublaže propisi za zaštitu okoline

Metalac 2 9 megavata zavrsava krovnu solarnu elektranu

Metalac završava krovnu solarnu elektranu od 2,9 megavata

5. septembar 2016. - Metalac iz Gornjeg Milanovca je investirao tri miliona evra u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora i rekonstrukciju sistema grejanja