Energetska efikasnost

Ministar Gjiknuri otvorio Ljetnu školu Energetske zajednice

Letnja skola Albanija

Slika: Energetska Zajednica

Objavljeno

05.09.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.09.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Prva Ljetna škola Energetske zajednice otvorena je 3. septembra u Tirani, govorom Ministra energetike i industrije Albanije, Damiana Gjiknurija. Osmodnevni događaj je okupio 40 postdiplomaca i mladih profesionalaca 27 različitih nacionalnosti, navedeno je u najavi.

Gjiknuri je govorio o reformama u energetskom sektoru Albanije. U izjavi za štampu je dodano da je uz uvodni govor ministra, Janez Kopač, direktor sekretarijata Energetske zajednice ispričao priču pod nazivom „Priča Energetske zajednice“. U njoj je bilo riječi o izazovima energetske reforme i integraciji u blok. Neka od pitanja su uvrštena u program.

Ljetnu školu čine 32 stručna predavača i interaktivni grupni rad, kao i prilike za umrežavanje i kulturne aktivnosti sa ciljem upoznavanja Albanije, naveli su u instituciji sa sjedištem u Beču. Događaj obuhvata energetski sektor kroz njegove političke, ekonomske, okolišne, pravne i tehničke aspekte, kako navode iz Energetske zajednice.

Događaj je podržao GIZ Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (eng. skraćenica ORF-EE), koji se finansira sredstvima njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za provedbu su zaduženi GIZ ORF-EE, Višegradski Fond i Univerzitet Polis.

Na ceremoniji otvaranja, učesnici su pozdravljeni i od strane Besnika Aliaja, rektora Polis Univerziteta, Dirka Buschlea, zamjenika direktora sekretarijata i dekana ljetne škole, i Hansa-Jürgena Cassensa, regionalnog direktora Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

crna gora eko fond subvencije energetska efikasnost solar toplotne pumpe

Subvencije crnogorskim opštinama za solarne panele i toplotne pumpe

5. septembar 2016. - Lokalne samouprave imaju rok do 7. maja da se prijave na javni konkurs za dodelu subvencija za povećanje energetske efikasnosti

Solar sjever. Saša Mujović

Solari sjever: novi projekat za ugradnju solarnih panela u Crnoj Gori

5. septembar 2016. - Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović pokrenuo je aktivnosti za realizaciju novog projekta za ugradnju solarnih panela

sarajevo vlada kanton vazduh strategija ugalj

Sarajevo spremilo strategiju kojom će za 90 odsto smanjiti emisije iz individualnih ložišta

5. septembar 2016. - Vlada Kantona Sarajevo pripremila je strategiju ograničenja korišćenja uglja i ostalih čvrstih goriva za period 2023-2033.

EU 2040 emisije budu vec 90 odsto nize to znaci zbogom uglju

EU hoće da 2040. emisije budu već 90 odsto niže – to znači zbogom uglju

5. septembar 2016. - Evropska komisija je objavila procenu uticaja mogućih scenarija po kojima se u Evropskoj uniji neto emisije najkasnije 2050. spuštaju na nulu