Energetska efikasnost

Ministar Gjiknuri otvorio Ljetnu školu Energetske zajednice

Letnja skola Albanija

Slika: Energetska Zajednica

Objavljeno

05.09.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.09.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Prva Ljetna škola Energetske zajednice otvorena je 3. septembra u Tirani, govorom Ministra energetike i industrije Albanije, Damiana Gjiknurija. Osmodnevni događaj je okupio 40 postdiplomaca i mladih profesionalaca 27 različitih nacionalnosti, navedeno je u najavi.

Gjiknuri je govorio o reformama u energetskom sektoru Albanije. U izjavi za štampu je dodano da je uz uvodni govor ministra, Janez Kopač, direktor sekretarijata Energetske zajednice ispričao priču pod nazivom „Priča Energetske zajednice“. U njoj je bilo riječi o izazovima energetske reforme i integraciji u blok. Neka od pitanja su uvrštena u program.

Ljetnu školu čine 32 stručna predavača i interaktivni grupni rad, kao i prilike za umrežavanje i kulturne aktivnosti sa ciljem upoznavanja Albanije, naveli su u instituciji sa sjedištem u Beču. Događaj obuhvata energetski sektor kroz njegove političke, ekonomske, okolišne, pravne i tehničke aspekte, kako navode iz Energetske zajednice.

Događaj je podržao GIZ Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (eng. skraćenica ORF-EE), koji se finansira sredstvima njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za provedbu su zaduženi GIZ ORF-EE, Višegradski Fond i Univerzitet Polis.

Na ceremoniji otvaranja, učesnici su pozdravljeni i od strane Besnika Aliaja, rektora Polis Univerziteta, Dirka Buschlea, zamjenika direktora sekretarijata i dekana ljetne škole, i Hansa-Jürgena Cassensa, regionalnog direktora Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

5. septembar 2016. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

5. septembar 2016. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

5. septembar 2016. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

5. septembar 2016. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora