Energetska efikasnost

Ministar Gjiknuri otvorio Ljetnu školu Energetske zajednice

Letnja skola Albanija

Slika: Energetska Zajednica

Objavljeno

05.09.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.09.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Prva Ljetna škola Energetske zajednice otvorena je 3. septembra u Tirani, govorom Ministra energetike i industrije Albanije, Damiana Gjiknurija. Osmodnevni događaj je okupio 40 postdiplomaca i mladih profesionalaca 27 različitih nacionalnosti, navedeno je u najavi.

Gjiknuri je govorio o reformama u energetskom sektoru Albanije. U izjavi za štampu je dodano da je uz uvodni govor ministra, Janez Kopač, direktor sekretarijata Energetske zajednice ispričao priču pod nazivom „Priča Energetske zajednice“. U njoj je bilo riječi o izazovima energetske reforme i integraciji u blok. Neka od pitanja su uvrštena u program.

Ljetnu školu čine 32 stručna predavača i interaktivni grupni rad, kao i prilike za umrežavanje i kulturne aktivnosti sa ciljem upoznavanja Albanije, naveli su u instituciji sa sjedištem u Beču. Događaj obuhvata energetski sektor kroz njegove političke, ekonomske, okolišne, pravne i tehničke aspekte, kako navode iz Energetske zajednice.

Događaj je podržao GIZ Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (eng. skraćenica ORF-EE), koji se finansira sredstvima njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za provedbu su zaduženi GIZ ORF-EE, Višegradski Fond i Univerzitet Polis.

Na ceremoniji otvaranja, učesnici su pozdravljeni i od strane Besnika Aliaja, rektora Polis Univerziteta, Dirka Buschlea, zamjenika direktora sekretarijata i dekana ljetne škole, i Hansa-Jürgena Cassensa, regionalnog direktora Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Zelena energija novu Vladu Crne Gore

Zelena energija je za novu Vladu Crne Gore glavni nosilac privrednog razvoja

30 априла 2022 - Premijer Dritan Abazović je ukazao na turizam i energetiku kao primarne sektore za privredni razvoj i obećao da će i dalje zastupati ideju ekološke države

Mihajlovic Hill strateskog partnerstva Srbije SAD

Mihajlović i Hill nagovestili potpisivanje strateškog partnerstva Srbije sa SAD

19 априла 2022 - Sporazum o strateškom partnerstvu bi olakšao zajedničke projekte, posebno u energetskom sektoru, izjavio je ambasador SAD Christopher Hill

IENE izvestaj jugoistocnu Evropu 11 maja Beogradu

IENE predstavlja najnoviji izveštaj za jugoistočnu Evropu 11. maja u Beogradu

18 априла 2022 - Energetski institutut IENE će 11. maja u PKS održati prezentaciju studije Pregled i perspektive energetike jugoistočne Evrope 2021/2022

Vlada Republike Srpske izmene Zakona o energetici

Vlada Republike Srpske usvojila izmene Zakona o energetici

15 априла 2022 - Izmene Zakona o energetici Republike Srpske treba da ga usklade sa novijim zakonima i Strategijom razvoja energetike