Energetska efikasnost

Ministar Gjiknuri otvorio Ljetnu školu Energetske zajednice

Letnja skola Albanija

Slika: Energetska Zajednica

Objavljeno

05.09.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.09.2016.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Prva Ljetna škola Energetske zajednice otvorena je 3. septembra u Tirani, govorom Ministra energetike i industrije Albanije, Damiana Gjiknurija. Osmodnevni događaj je okupio 40 postdiplomaca i mladih profesionalaca 27 različitih nacionalnosti, navedeno je u najavi.

Gjiknuri je govorio o reformama u energetskom sektoru Albanije. U izjavi za štampu je dodano da je uz uvodni govor ministra, Janez Kopač, direktor sekretarijata Energetske zajednice ispričao priču pod nazivom “Priča Energetske zajednice”. U njoj je bilo riječi o izazovima energetske reforme i integraciji u blok. Neka od pitanja su uvrštena u program.

Ljetnu školu čine 32 stručna predavača i interaktivni grupni rad, kao i prilike za umrežavanje i kulturne aktivnosti sa ciljem upoznavanja Albanije, naveli su u instituciji sa sjedištem u Beču. Događaj obuhvata energetski sektor kroz njegove političke, ekonomske, okolišne, pravne i tehničke aspekte, kako navode iz Energetske zajednice.

Događaj je podržao GIZ Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (eng. skraćenica ORF-EE), koji se finansira sredstvima njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za provedbu su zaduženi GIZ ORF-EE, Višegradski Fond i Univerzitet Polis.

Na ceremoniji otvaranja, učesnici su pozdravljeni i od strane Besnika Aliaja, rektora Polis Univerziteta, Dirka Buschlea, zamjenika direktora sekretarijata i dekana ljetne škole, i Hansa-Jürgena Cassensa, regionalnog direktora Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 September 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 September 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 September 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.

prijavljivanje Nedelju odrzive energetike EUSEW 2021

Počelo prijavljivanje za Nedelju održive energetike u EU – EUSEW 2021

13 September 2021 - Digitalna konferencija u okviru Nedelje održive energetike u EU (EUSEW 2021) održaće se od 25. do 28. oktobra, a dodela nagrada prvog dana