OIE

METKA EGN potpisala nove ugovore vredne 60 miliona evra

METKA EGN realizuje projekte vredne 60 milion evra

Foto: Pixabay

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Kompanija METKA EGN potpisala je ugovore za pružanje energetskih usluga po sistemu ključ u ruke za realizaciju projekata ukupnog kapaciteta 75 megavata (MW) čija je vrednost preko 60 miliona evra. Ugovori obuhvataju usluge inženjeringa, nabavke i izgradnje.

Prema saopštenju objavljenom na sajtu kompanije METKA EGN, najveći od ovih ugovora potisan je sa britanskom kompanijom Noriker Power. Ugovor obuhvata izgradnju inovativne elektrane kapaciteta 20 MW koja će biti priključena na električnu mrežu Velike Britanije. Postrojenje će imati veliku bateriju za skladištenje električne energije koja će brzo reagovati na promene frekvencije.

Kao jedan od vodećih izvođača radova na izgradnji solarnih fotonaponskih postrojenja po sistemu ključ u ruke sa portfoliom koji čine neki od najvećih investitora u ovom sektoru, kompanija METKA EGN će iskoristiti ekspertizu koju je stekla tokom uspešne realizacije projekta Oriana u Portoriku za kompaniju Sonnedix. Reč je o jednom od najvećih solarnih postrojenja u svetu.

Ostali potpisani ugovori se odnose na fotonaponske elektrane u Velikoj Britaniji, od kojih je šest potpisano sa kompanijama Lightsource i Canadian Solar.

METKA EGN, kompanija koja je nastala kao rezultat zajedničkog ulaganja internacionalne kompanije METKA i grčke EGNATIA Grupe, bavi se razvojem solarnih projekata širom sveta. Reference ovog izvođača radova uključuju fotonaponska postrojenja srednjeg i velikog obima u nekoliko zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Bugarsku, Grčku, Rumuniju i Tursku. Pored realizacije projekata po  sistemu ključ u ruke, METKA EGN i sama je razvila projekte u nekoliko zemalja, kapaciteta oko 200 MW.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska vodonik studija plana razvoja i primjene hrvatske strategije za vodik

U Hrvatskoj se sprovode 32 projekta za zeleni vodonik

27. januar 2017. - Hrvatska, kako se navodi u Studiji plana razvoja i primene Hrvatske strategije za vodik do 2050, ima dobre preduslove za uspostavljanje proizvodnje i korišćenja obnovljivog vodonika

Schletter Group siri Jugoistocnoj Evropi pridruzivanjem kompaniji Enstall

Schletter Group se širi u Jugoistočnoj Evropi, osnažen pridruživanjem kompaniji Enstall

27. januar 2017. - Enstall preuzima provajdera sistema za montažu solarnih panela Schletter Group, sa sedištem u Kirhdorfu u Bavarskoj

ephzhb solar hodovo javna nabavka

EPHZHB traži izvođača za gradnju prve faze solarne elektrane u Hodovu

27. januar 2017. - Lokacija na kojoj će biti izgrađena solarna elektrana u vlasništvu najmanje od tri državne elektroprivrede u BiH je poslovna zona Hodovo

Liderka odrzive energetike 2024

Izbor za Liderku održive energetike za 2024. godinu – prijave do 10. septembra

27. januar 2017. - WISE Srbija mreža žena u održivoj energetici pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ objavljuje konkurs za izbor Liderke održive energetike za 2024. godinu