x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

METKA EGN potpisala nove ugovore vredne 60 miliona evra

27.01.2017. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay
METKA EGN potpisala nove ugovore vredne 60 miliona evra

Kompanija METKA EGN potpisala je ugovore za pružanje energetskih usluga po sistemu ključ u ruke za realizaciju projekata ukupnog kapaciteta 75 megavata (MW) čija je vrednost preko 60 miliona evra. Ugovori obuhvataju usluge inženjeringa, nabavke i izgradnje.

Prema saopštenju objavljenom na sajtu kompanije METKA EGN, najveći od ovih ugovora potisan je sa britanskom kompanijom Noriker Power. Ugovor obuhvata izgradnju inovativne elektrane kapaciteta 20 MW koja će biti priključena na električnu mrežu Velike Britanije. Postrojenje će imati veliku bateriju za skladištenje električne energije koja će brzo reagovati na promene frekvencije.

Kao jedan od vodećih izvođača radova na izgradnji solarnih fotonaponskih postrojenja po sistemu ključ u ruke sa portfoliom koji čine neki od najvećih investitora u ovom sektoru, kompanija METKA EGN će iskoristiti ekspertizu koju je stekla tokom uspešne realizacije projekta Oriana u Portoriku za kompaniju Sonnedix. Reč je o jednom od najvećih solarnih postrojenja u svetu.

Ostali potpisani ugovori se odnose na fotonaponske elektrane u Velikoj Britaniji, od kojih je šest potpisano sa kompanijama Lightsource i Canadian Solar.

METKA EGN, kompanija koja je nastala kao rezultat zajedničkog ulaganja internacionalne kompanije METKA i grčke EGNATIA Grupe, bavi se razvojem solarnih projekata širom sveta. Reference ovog izvođača radova uključuju fotonaponska postrojenja srednjeg i velikog obima u nekoliko zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Bugarsku, Grčku, Rumuniju i Tursku. Pored realizacije projekata po  sistemu ključ u ruke, METKA EGN i sama je razvila projekte u nekoliko zemalja, kapaciteta oko 200 MW.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.