OIE

METKA EGN potpisala nove ugovore vredne 60 miliona evra

METKA EGN realizuje projekte vredne 60 milion evra

Foto: Pixabay

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija METKA EGN potpisala je ugovore za pružanje energetskih usluga po sistemu ključ u ruke za realizaciju projekata ukupnog kapaciteta 75 megavata (MW) čija je vrednost preko 60 miliona evra. Ugovori obuhvataju usluge inženjeringa, nabavke i izgradnje.

Prema saopštenju objavljenom na sajtu kompanije METKA EGN, najveći od ovih ugovora potisan je sa britanskom kompanijom Noriker Power. Ugovor obuhvata izgradnju inovativne elektrane kapaciteta 20 MW koja će biti priključena na električnu mrežu Velike Britanije. Postrojenje će imati veliku bateriju za skladištenje električne energije koja će brzo reagovati na promene frekvencije.

Kao jedan od vodećih izvođača radova na izgradnji solarnih fotonaponskih postrojenja po sistemu ključ u ruke sa portfoliom koji čine neki od najvećih investitora u ovom sektoru, kompanija METKA EGN će iskoristiti ekspertizu koju je stekla tokom uspešne realizacije projekta Oriana u Portoriku za kompaniju Sonnedix. Reč je o jednom od najvećih solarnih postrojenja u svetu.

Ostali potpisani ugovori se odnose na fotonaponske elektrane u Velikoj Britaniji, od kojih je šest potpisano sa kompanijama Lightsource i Canadian Solar.

METKA EGN, kompanija koja je nastala kao rezultat zajedničkog ulaganja internacionalne kompanije METKA i grčke EGNATIA Grupe, bavi se razvojem solarnih projekata širom sveta. Reference ovog izvođača radova uključuju fotonaponska postrojenja srednjeg i velikog obima u nekoliko zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Bugarsku, Grčku, Rumuniju i Tursku. Pored realizacije projekata po  sistemu ključ u ruke, METKA EGN i sama je razvila projekte u nekoliko zemalja, kapaciteta oko 200 MW.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Maja Turković

Maja Turković – liderka energetske tranzicije

27. januar 2017. - Kroz svoj rad u projektima obnovljivih izvora energije i WISE Srbija mrežu žena, Maja Turković ne samo što pomera granice u energetskom sektoru, već i podržava žene, gradeći put ka inkluzivnoj i održivoj budućnosti

Enlight zaokruzio finansijski aranzman vetropark Pupin Kovačice

Enlight zaokružio finansijski aranžman za vetropark Pupin kod Kovačice

27. januar 2017. - Izraelska kompanija Enlight je potpisala ugovore o zajmu, otkupu električne energije i balansiranju za svoj projekat vetroelektrane Pupin

Rimac Energy velika britanija UK centar skladistenje energije baterije

Rimac Energy otvorio pogon u Velikoj Britaniji

27. januar 2017. - Rimac Energy, brend firme Rimac Technology, je pionir u razvoju naprednih baterijskih sistema za skladištenje energije

Polar Night Energy

Baterija od peska za skladištenje toplotne energije

27. januar 2017. - Finski startap Polar Night Energy izgradiće najveću bateriju koja pesak koristi kao materijal za skladištenje energije