Mobilnost

MEPSO traži konsultanta za procenu implementacije električnih vozila

Slika: Pixabay

Objavljeno

08.04.2017.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.04.2017.

Komentari

0

Podeli

Makedonski operator prenosnog sistema MEPSO objavio je poziv za izražavanje interesovanja za konsultanta koji treba da proceni mogući uticaj implementacije električnih vozila u naredonih 20 godina u Makedoniji.

Glavni cilj ovog zadatka je priprema studije koja bi trebalo da istraži efekte implementacije električnih vozila na električnu mrežu u Makedoniji. Studija bi, takođe, trebalo da predloži rezervna rešenja za postrojenja koja proizvode električnu energiju iz obnovljiih izvora energije, kao što su vetroelektrane ili solarne elektrane, rešenja za unapređenje efikasnosti, stabilnosti i pouzdanosti prenosne mreže, smanjenje operativnih troškova kompanije, a možda i predloga za generisanje prihoda.

Rok za predaju izjave o zainteresovanosti je 5. jun ove godine, a ugovor bi trebalo da počne već 15. juna i da traje oko 12 meseci.

MEPSO je dobio grant od EBRD-a za projekat Unapređenje pametne mreže. Izbor konsultanta vodiće se kroz sistem elektronske nabavke banke (Client E-Procurement Portal-ECEPP). Zainteresovane firme treba da se registruju u ECEPP i da izraze zainteresovanost za ovaj posao.

Poziv je otvoren za firme bez obzira na zemlju iz koje dolaze. Nakon završetka ovog poziva, napraviće se lista kvalifikovanih firmi, a MEPSO će izabrati jednu da razgovaraju o ugovoru.

 

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nemacka dva medjunarodna medunarodna gasovoda zeleni vodonik

Nemačka planira izgradnju dva međunarodna gasovoda za zeleni vodonik

8. april 2017. - Nemačka se pridružila projektu H2Med, a namerava i da sa Belgijom ispod Severnog mora postavi cevovod za zeleni vodonik

tomasevic eps uvoz struje

Tomašević: EPS više ne zavisi od uvoza struje

8. april 2017. - Havarija u Rudarskom basenu Kolubara se, prema rečima Miroslava Tomaševića, sanira i proizvodnja uglja biće normalizovana

Nuklearna elektrana Krško 2 bi mogla da bude u funkciji 2035.

Nuklearna elektrana Krško 2 bi mogla da bude u funkciji 2035.

8. april 2017. - Drugi blok u nuklernoj elektrani Krško mogao bi da bude pušten u rad 2035. godine,...

cwp crna gora montechevo solar elektrana

CWP ulazi na tržište Crne Gore sa solarnom elektranom snage 400 MW

8. april 2017. - CWP Europe, kompanija za razvoj projekata za obnovljive izvore energiju, ulazi na tržište Crne Gore...