x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

MEPSO traži konsultanta za procenu implementacije električnih vozila

08.04.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
MEPSO traži konsultanta za procenu implementacije električnih  vozila

Makedonski operator prenosnog sistema MEPSO objavio je poziv za izražavanje interesovanja za konsultanta koji treba da proceni mogući uticaj implementacije električnih vozila u naredonih 20 godina u Makedoniji.

Glavni cilj ovog zadatka je priprema studije koja bi trebalo da istraži efekte implementacije električnih vozila na električnu mrežu u Makedoniji. Studija bi, takođe, trebalo da predloži rezervna rešenja za postrojenja koja proizvode električnu energiju iz obnovljiih izvora energije, kao što su vetroelektrane ili solarne elektrane, rešenja za unapređenje efikasnosti, stabilnosti i pouzdanosti prenosne mreže, smanjenje operativnih troškova kompanije, a možda i predloga za generisanje prihoda.

Rok za predaju izjave o zainteresovanosti je 5. jun ove godine, a ugovor bi trebalo da počne već 15. juna i da traje oko 12 meseci.

MEPSO je dobio grant od EBRD-a za projekat Unapređenje pametne mreže. Izbor konsultanta vodiće se kroz sistem elektronske nabavke banke (Client E-Procurement Portal-ECEPP). Zainteresovane firme treba da se registruju u ECEPP i da izraze zainteresovanost za ovaj posao.

Poziv je otvoren za firme bez obzira na zemlju iz koje dolaze. Nakon završetka ovog poziva, napraviće se lista kvalifikovanih firmi, a MEPSO će izabrati jednu da razgovaraju o ugovoru.

 

 

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.