x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

MEPSO i Siemens potpisali ugovor o revitalizaciji trafostanice Dubrovo

03.10.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: Siemens
MEPSO i Siemens potpisali ugovor o revitalizaciji trafostanice Dubrovo

Makedonski operator prenosnog sistema MEPSO i konzorcijum kompanija Siemens i SisKon potpisali su ugovor o revitalizaciji 400/110kV trafostanice Dubrovo, vredan 4,6 miliona evra. Ovim projektom MEPSO počinje novi investicioni ciklus revitalizacije mreže vredan više od 50 miliona evra.

Generalni direktor MEPSO Sašo Vasilevski prilikom potpisivanja ugvora prošle nedelje u Skoplju da ta kompanije pokreće srednjoročni investicioni ciklus sa projektima za revitalizaciju nekoliko trafostanica u Makedoniji.

“Revitalizacijom postrojenja 110 kV u transformatorskoj stanici Dubrovno koja radi od 1977. godine, stara oprema biće zamenjena novom. Ovaj složeni projekat podrazumeva zamenu primarne, kao i revitalizaciju sekundarne opreme na naponskom nivou od 400 kV i 110 kV”, izjavio je generalni direktor MEPSO Sašo Vasilevski prilikom potpisivanja ugvora prošle nedelje u Skoplju.

MEPSO u okviru novog investicionog ciklusa planira revitalizaciju nekoliko transformatorskih stanica u prenosnoj mreži, izgradnju nove tranfostanice u blizini Ohrida i izgradnju sedam novih dalekovoda. Trafostanica Dubrovo nalazi se u predgrađu grada Negotino i vitalni je deo 400kV prenosne i interkonekcijske mreže.

Srdan Srdanović, rukovodilac divizije energetskog menadžmenta za jadranski region kompanije Siemens, koji je potpisao ugovor ispred  konzorcijuma, rekao je da Siemens ovim projekom nastavlja niz do sada uspešno realizovanih projekata sa MEPSO-m, kao što su Trafostanice Štip, Petrovec, Tetovo 2, Skopje 4 i 5.

Projekat revitalizacije trafostanice Dubrovo finansiraće se iz tri izvora: sredstavima MEPSO grantom iz Investicionog okvira za Zapadni Balkana i kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj.

Za realizaciju projekta predviđene su tri godine. Projekat treba da omogući veću sigurnost i pouzdanost u radu visokonaponske opreme, monitoring u realnom vremenu, blagovremeno otkrivanje i sprečavanje oštećenja i optimizaciju upravljanja prenosnog sistema.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.