x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Međunarodni sajmovi energetike i životne sredine u Beogradu u oktobru

14.08.2017. | Komentari: 0Autor:

Trinaesti međunarodni sajam energetike i 14. međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodne resurse – EcoFair održaće se na Beogradskom sajmu od 4. do 6. oktobra 2017. godine. Poslovni i edukativni moto ostaje isti – Nova energija.

Sajam energetike je godišnje i regionalno okupljanje kompanija, korporacija, institucija i stručnjaka iz sektora električne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva. EcoFair je najavljen kao manifestacija koja promoviše zaštitu životne sredine i prirodnih resursa.

Ove dve manifestacije se tradicionalno istovremeno održavaju, sa idejom o povezivanju u održivu celinu termoelektrana, hidroelektrana, rudarstva, elektromreža, elektrodistribucija, gasа, naftе, obnovljivih i neobnovljivih izvorа energije i problematike energetske efikasnosti, sa jedne strane, i zelene ekonomije, zaštite prirode i životne sredine, upravljanja prirodnim resursima, industrije reciklaže, upravljanja otpadom i svih propratnih tehnologija koje ih podržavaju, sa druge.

Na sajmovima se ove godine očekuje najmanje 200 direktnih i indirektnih izlagača iz Srbije i inostranstva i oko 7.000 domaćih i stranih posetilaca. Prošle godine, 150 izlagača i predstavnika kompanija i više od 6.000 posetilaca iz 19 zemalja, što  je 20 posto više nego u 2015. godini, učestvovalo je i posetilo dva sajma.

Konferencije i debate su takođe važan deo ovih manifestacija kao prilika da se razmotre najvažnija pitanja u oblasti energetike i životne sredine za Srbiju, ali i za širi region i čuju različite stručne analize.

Od diskusija o energetici očekuje se da (re)definišu energetske prioritete, regionalnu sektorsku saradnju i povezivanje radi nastupa na trećim tržištima, akcente naučno-istraživačkog rada, proizvodnje i eksploatacije, distribucije, transporta, skladištenja, neposrednog korišćenja prirodnih resursa ili zakonodavnu aktivnosti u vezi s tim, kao i “malu energetiku”, biomasu, smart tehnologije i osposobljavanje za apliciranje za sredstva iz evropskih fondova.

Od “ekološkog” konferencijskog programa očekuje se da  aktuelizuje pitanja o konkretnim rezultatima u zaštiti prirodne sredine, o klimatskim promenama, tretmanu otpada ili reciklaži,  implementaciji evropskih programa u ovim oblastima, o infrastrukturnim projektima u ovoj oblasti, o berzi ekoloških usluga i cirkularnoj ekonomiji.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.