OIE

Međunarodni sajmovi energetike i životne sredine u Beogradu u oktobru

Objavljeno

14.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Trinaesti međunarodni sajam energetike i 14. međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodne resurse – EcoFair održaće se na Beogradskom sajmu od 4. do 6. oktobra 2017. godine. Poslovni i edukativni moto ostaje isti – Nova energija.

Sajam energetike je godišnje i regionalno okupljanje kompanija, korporacija, institucija i stručnjaka iz sektora električne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva. EcoFair je najavljen kao manifestacija koja promoviše zaštitu životne sredine i prirodnih resursa.

Ove dve manifestacije se tradicionalno istovremeno održavaju, sa idejom o povezivanju u održivu celinu termoelektrana, hidroelektrana, rudarstva, elektromreža, elektrodistribucija, gasа, naftе, obnovljivih i neobnovljivih izvorа energije i problematike energetske efikasnosti, sa jedne strane, i zelene ekonomije, zaštite prirode i životne sredine, upravljanja prirodnim resursima, industrije reciklaže, upravljanja otpadom i svih propratnih tehnologija koje ih podržavaju, sa druge.

Na sajmovima se ove godine očekuje najmanje 200 direktnih i indirektnih izlagača iz Srbije i inostranstva i oko 7.000 domaćih i stranih posetilaca. Prošle godine, 150 izlagača i predstavnika kompanija i više od 6.000 posetilaca iz 19 zemalja, što  je 20 posto više nego u 2015. godini, učestvovalo je i posetilo dva sajma.

Konferencije i debate su takođe važan deo ovih manifestacija kao prilika da se razmotre najvažnija pitanja u oblasti energetike i životne sredine za Srbiju, ali i za širi region i čuju različite stručne analize.

Od diskusija o energetici očekuje se da (re)definišu energetske prioritete, regionalnu sektorsku saradnju i povezivanje radi nastupa na trećim tržištima, akcente naučno-istraživačkog rada, proizvodnje i eksploatacije, distribucije, transporta, skladištenja, neposrednog korišćenja prirodnih resursa ili zakonodavnu aktivnosti u vezi s tim, kao i „malu energetiku“, biomasu, smart tehnologije i osposobljavanje za apliciranje za sredstva iz evropskih fondova.

Od „ekološkog“ konferencijskog programa očekuje se da  aktuelizuje pitanja o konkretnim rezultatima u zaštiti prirodne sredine, o klimatskim promenama, tretmanu otpada ili reciklaži,  implementaciji evropskih programa u ovim oblastima, o infrastrukturnim projektima u ovoj oblasti, o berzi ekoloških usluga i cirkularnoj ekonomiji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

14. avgust 2017. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

14. avgust 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

14. avgust 2017. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

14. avgust 2017. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije