x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Makedonska vlada dodelila subvencije domaćinstvima za ugradnju solarnih kolektora

22.11.2016. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
Makedonska vlada dodelila subvencije domaćinstvima za ugradnju solarnih kolektora

U Makedoniji je u 2016. godini 620 domaćinstava dobilo subvencije za ugradnju solarnih termalnih kolektora.

Sredstva u iznosu od 6 miliona denara (100.000 evra) za 2016. godinu obezbedilo je Ministarstvo za ekonomiju, koje u ime državnog budžeta za svaki komad kupljene opreme vrši povraćaj finansijskih sredstava u iznosu od 30% ukupne investicije, a najviše 300 evra po domaćinstvu.

Postupak za ovu godinu je završen mesec dana pošto je objavljen spisak imena građana koji su stekli pravo da njihovo domaćinstvo dobije povrat sredstava.

Za 2017. godinu predviđen je rekordni budžet za ove potrebe od 16 miliona denara (260.000 evra). Javni poziv za učešće u programu će se, u skladu dosadašnjom praksom, objaviti krajem januara. Pravo na učešće imaju samo oni građani koji ovo pravo na podsticaj nisu iskoristili tokom proteklih godina. Za dobijanje sredstava iz državnog budžeta potrebno je da kupci solarnih kolektora pošalju zahtev s pratećom dokumentacijom Ministarstvu ekonomije.

Projekat dodele podsticaja za kupovinu odnosno ugradnju solarnih termalnih kolektora počeo je 2007. godine. Do sada je 3.612 domaćinstava dobilo povraćaj sredstava u ukupnoj vrednosti od 46 miliona denara (747.000 evra).

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.