OIE

KOSTT i SOWI potpisali ugovor o priključenju vetroparka Selaci

KOSTT-i-SOWI-potpisali-ugovor-o-prikljucenju-vetroparka-Selaci

Slika: Pixabay

Objavljeno

28.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Operator prenosnog sistema Kosova* KOSTT i firma SOWI potpisali su sporazum o priključenju vetroparka Selaci 1, 2 i 3 na mrežu Kosova*.

Sporazum o priključenju na mrežu potpisao je izvršni direktor KOSTT Ilir Shala i izvršni direktor firme SOWI na Kosovu* Ilir Grapci, navodi se u saopštenju KOSTT.

Nakon analize prijave koju je obavio KOSTT i potpisivanja sporazuma o priključenju, vetropark Selaci 1, 2 i 3 biće izgrađen u severnom delu Bajgore.

Očekuje se da će vetropark snage 105 MW biti na mreži 2020. godine, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi na sajtu firme SOWI, SOWI Kosovo L.L.C je zajednički nemačko-kosovski privredni projekat, koji povezuje domaće i međunarodne stručnjake iz oblasti obnovljivih izvora energije.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

aleksander mervar eles krsko solar

Mervar: Električna energija iz nuklearke Krško 2 neće biti jeftinija od 125 evra po MWh

28. maj 2018. - Aleksander Mervar, direktor slovenačkog ELES, savetuje da zemlja što pre započne gradnju gasnih elektrana, kako bi izbegla veliki uvoz struje

Enlight zaokruzio finansijski aranzman vetropark Pupin Kovačice

Enlight zaokružio finansijski aranžman za vetropark Pupin kod Kovačice

28. maj 2018. - Izraelska kompanija Enlight je potpisala ugovore o zajmu, otkupu električne energije i balansiranju za svoj projekat vetroelektrane Pupin

Rimac Energy velika britanija UK centar skladistenje energije baterije

Rimac Energy otvorio pogon u Velikoj Britaniji

28. maj 2018. - Rimac Energy, brend firme Rimac Technology, je pionir u razvoju naprednih baterijskih sistema za skladištenje energije

Slovenacki HSE plutajucu solarnu elektranu Termoelektrarne sostanj

Slovenački HSE će postaviti veliku plutajuću solarnu elektranu pored Termoelektrarne Šoštanj

28. maj 2018. - HSE je objavio da će na Družmirskom jezeru do svoje elektrane na ugalj TEŠ instalirati plutajuću solarnu elektranu