Životna sredina

Konkurs za stipendije za životnu sredinu u Nemačkoj – rok 5. septembar

Konkurs za stipendije za zivotnu sredinu u Nemackoj - rok 5. septemba

Slika: StockSnap from Pixabay

Objavljeno

25.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) pozvala je diplomce svih struka iz centralne i istočne Evrope da se prijave na konkurs za stipendije. Rok za prijave ističe 5. septembra.

Priliku da dobiju stipendiju od 1.250 evra mesečno imaju diplomci iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Estonije, Hrvatske, Kalinjingradske oblasti, Kosova*, Letonije, Litvanije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Severne Makedonije, Slovačke, Srbije, Slovenije, Češke i Ukrajine.

Stipendije se odnose na edukaciju u svim oblastima zaštite životne sredine

Stipendije za naprednu edukaciju u svim oblastima zaštite životne sredine i očuvanja prirode odnose se na praksu ili istraživački boravak u trajanju od šest do 12 meseci u različitim organizacijama u Nemačkoj, kao što su univerziteti, istraživački instituti, kompanije, agencije za zaštitu životne sredine i prirode, nevladine organizacije, udruženja.

Dokumentacija za privaljivanje mora da bude na engleskom ili nemačkom jeziku.

Fondacija godišnje dodeljuje do 60 stipendija

Na stalno otvorenom konkursu, koji ima dva roka za prijavljivanje, 5. mart i 5. septembar, DBU dodeljuje svake godine do 60 stipendija, piše na sajtu DBU.

Kako se navodi, tokom boravka u Nemačkoj diplomci stiču praktična znanje za rešavanje najvažnijih pitanja zaštite životne sredine, koja zatim mogu primeniti u svojoj zemlji.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

probni rad sistema odsumporavanje TENT A

Kreće probni rad sistema za odsumporavanje u TENT-u A

25. avgust 2021. - Odsumporavanje dimnih gasova u TENT-u A najveći je ekološki projekat u termoelektranama u Evropi, kaže ministarka Đedović Handanović

Međunarodni dan šuma 2024: šume i inovacije, nova rešenja za bolji svet

Međunarodni dan šuma 2024 – Šume i inovacije: nova rešenja za bolji svet

25. avgust 2021. - Međunarodni dan šuma 2024. obeležiće inovacije. One nam mogu pomoći da obnovimo, zaštitimo i koristimo naše šume na održiv način.

EU-Zakonu-o-kriticnim-sirovinama-propise-zastiti-stanovnistva-prirode

EU u Zakonu o kritičnim sirovinama olabavila propise o zaštiti stanovništva, prirode

25. avgust 2021. - S idejom o strateškoj autonomiji, EU je usvojila Zakon o kritičnim sirovinama, ali posle velikog zastoja u poslednjoj fazi

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

25. avgust 2021. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja