Životna sredina

Konkurs za stipendije za životnu sredinu u Nemačkoj – rok 5. septembar

Konkurs za stipendije za zivotnu sredinu u Nemackoj - rok 5. septemba

Slika: StockSnap from Pixabay

Objavljeno

25.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) pozvala je diplomce svih struka iz centralne i istočne Evrope da se prijave na konkurs za stipendije. Rok za prijave ističe 5. septembra.

Priliku da dobiju stipendiju od 1.250 evra mesečno imaju diplomci iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Estonije, Hrvatske, Kalinjingradske oblasti, Kosova*, Letonije, Litvanije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Severne Makedonije, Slovačke, Srbije, Slovenije, Češke i Ukrajine.

Stipendije se odnose na edukaciju u svim oblastima zaštite životne sredine

Stipendije za naprednu edukaciju u svim oblastima zaštite životne sredine i očuvanja prirode odnose se na praksu ili istraživački boravak u trajanju od šest do 12 meseci u različitim organizacijama u Nemačkoj, kao što su univerziteti, istraživački instituti, kompanije, agencije za zaštitu životne sredine i prirode, nevladine organizacije, udruženja.

Dokumentacija za privaljivanje mora da bude na engleskom ili nemačkom jeziku.

Fondacija godišnje dodeljuje do 60 stipendija

Na stalno otvorenom konkursu, koji ima dva roka za prijavljivanje, 5. mart i 5. septembar, DBU dodeljuje svake godine do 60 stipendija, piše na sajtu DBU.

Kako se navodi, tokom boravka u Nemačkoj diplomci stiču praktična znanje za rešavanje najvažnijih pitanja zaštite životne sredine, koja zatim mogu primeniti u svojoj zemlji.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Subvencije stara dizel vozila Srbija Euro 3

Srbija će za zamenu starih dizel vozila izdvojiti 102 miliona evra

25. avgust 2021. - U Programu zaštite vazduha u Srbiji od 2022. do 2030. su i subvencije za zamenu najstarijih dizel vozila novijim

dri revizija upravljanje opasnim otpadom

Izveštaj revizora o opasnom otpadu u Srbiji: ne zna se koliko ga ima, ko ga stvara, kako se tretira

25. avgust 2021. - Izveštaj o reviziji "Upravljanje opasnim otpadom" Državna revizorska institucija pripremila je za period 2020-2021.

Električni i elektronski otpad

Električni i elektronski otpad: Gde u Srbiji reciklirati i može li se od starih uređaja zaraditi

25. avgust 2021. - Suočeni sa nedostatkom informacija, većina ljudi odustane od reciklaže, tako da stari uređaj završi u komunalnom otpadu ili u podrumu

Otpad je resurs: EU uvodi strožiju regulativu i zabranjuje izvoz plastičnog otpada

Otpad je resurs: EU uvodi strožiju regulativu i zabranjuje izvoz plastičnog otpada

25. avgust 2021. - Evropski parlament je podržao predlog o uvođenju strožijih pravila o otpremanju otpada iz zemlja Evropske...