Životna sredina

Konkurs za stipendije za životnu sredinu u Nemačkoj – rok 5. septembar

Konkurs za stipendije za zivotnu sredinu u Nemackoj - rok 5. septemba

Slika: StockSnap from Pixabay

Objavljeno

25.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) pozvala je diplomce svih struka iz centralne i istočne Evrope da se prijave na konkurs za stipendije. Rok za prijave ističe 5. septembra.

Priliku da dobiju stipendiju od 1.250 evra mesečno imaju diplomci iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Estonije, Hrvatske, Kalinjingradske oblasti, Kosova*, Letonije, Litvanije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Severne Makedonije, Slovačke, Srbije, Slovenije, Češke i Ukrajine.

Stipendije se odnose na edukaciju u svim oblastima zaštite životne sredine

Stipendije za naprednu edukaciju u svim oblastima zaštite životne sredine i očuvanja prirode odnose se na praksu ili istraživački boravak u trajanju od šest do 12 meseci u različitim organizacijama u Nemačkoj, kao što su univerziteti, istraživački instituti, kompanije, agencije za zaštitu životne sredine i prirode, nevladine organizacije, udruženja.

Dokumentacija za privaljivanje mora da bude na engleskom ili nemačkom jeziku.

Fondacija godišnje dodeljuje do 60 stipendija

Na stalno otvorenom konkursu, koji ima dva roka za prijavljivanje, 5. mart i 5. septembar, DBU dodeljuje svake godine do 60 stipendija, piše na sajtu DBU.

Kako se navodi, tokom boravka u Nemačkoj diplomci stiču praktična znanje za rešavanje najvažnijih pitanja zaštite životne sredine, koja zatim mogu primeniti u svojoj zemlji.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Njujorski startap Air Co pravi votku od ugljen dioksida

Njujorški startap Air Co. pravi votku od ugljen-dioksida

22 октобра 2021 - Air Co. iz Njujorka proizvodi alkohol i parfem od ugljen-dioksida i zelenog vodonika, a svoju votku naziva najodrživijim žestokim pićem na svetu

kelag kelkos mhe kosovo vrhovni sud zatvaranje

Kelagu na Kosovu* naloženo da skine sa mreže tri MHE

20 октобра 2021 - Vrhovni sud Kosova doneo je odluku da tri elektrane u blizini sela Dečani moraju da prestanu da rade do konačne sudske odluke

Realnost energetske tranzicije proizvodnja fosilnih goriva raste 20 godina

Realnost energetske tranzicije: proizvodnja fosilnih goriva beležiće rast bar još 20 godina

20 октобра 2021 - Uprkos ciljevima iz Pariskog sporazuma i obećanjima o obaranju neto emisija na nulu, proizvodnja fosilnih goriva je na putanji rasta sve do 2040. godine

Tuzla dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

Tuzla će dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

20 октобра 2021 - Tuzla namerava da do 2040. spusti emisije iz grejanja na četiri odsto sadašnjeg obima putem desumporizacije, uvođenja obnovljivih izvora i širenja mreže