OIE

Konkurs za master studente za ESED školarine do 21.000 dolara pri kraju

Konkurs za master studente za ESED skolarine

Foto: StockSnap, Pixabay

Objavljeno

27.02.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.02.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

U području koje Balkan Green Energy News pokriva, odlični studenti iz Albanije, BiH, Crne Gore, Srbije, Severne Makedonije, Turske i sa Kosova* mogu da se prijave za školarine.

Izuzetni studenti iz zemalja u razvoju imaju još nedelju dana da se prijave za program ESED – Education for Sustainable Energy Development za školsku 2020/21. godinu. Školarine za razvoj održive energetike dodeljuje GSEP (Global Sustainable Electricity Partnership), a odredio je da je iznos najviše 21.000 dolara po osobi.

Na stipendiranje imaju prava oni naučnici koji će pohađati redovne master studije energije sa nula emisija ugljenika, pametnih mreža, električnog prevoza, skladištenja energije, naprednih tehnologija električne energije, javne politike i drugih odgovarajućih oblasti. Poslednji dan roka je 6. mart.

Energije sa nula emisija ugljenika, pametne mreže, električni prevoz, skladištenje energije, napredne tehnologije električne energije i javna politika su među relevantnim oblastima studiranja

„Naš jedinstveni program za stipendije neguje sledeću generaciju specijalista za energetiku, klimu i sektor električne energije koji će biti spremni da se uhvate ukoštac s izazovima budućnosti“, saopštio je ovaj globalni savez kompanija koje se bave strujom. GSEP, sa sedištem u Montrealu, promoviše elektrifikaciju i održivu energetiku.

Kandidatima će od jeseni preostati još bar jedna cela školska godina ili do tri semestra. Oni moraju biti građani iz privreda u razvoju koje su na spisku primalaca zvanične pomoći koji sastavlja Direkcija za razvojnu saradnju Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, OECD.

Kandidatima će na jesen preostati bar jedna cela školska godina ili do tri semestra

U regionu kojeg pokriva Balkan Green Energy News, Albanija, BiH, Crna Gora, Srbija, Severna Makedonija i Turska su u gornjoj srednjoj kategoriji. Kosovo* je ovde jedini entitet s nižim srednjim primanjima. Zemlja ili teritorija koja tri godine zaredom ostane iznad praga za visoki prihod briše se s liste.

Članovi Grupe osam i Evropske unije nemaju prava na zvaničnu razvojnu pomoć kao ni države koje imaju zakazan dan pristupanja 27-članom bloku. Kriterijum je zasnovan na bruto nacionalnom prihodu ili GNI po glavi stanovnika koji izračunava Svetska banka.

Lane je bilo 913 prijava. Od 2002. godine je bilo 215 učesnika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Japan agencije JICA reverzibilne hidroelektrane Bistrica

Japan odobrio učešće agencije JICA u projektu reverzibilne hidroelektrane Bistrica

27. februar 2020. - Vlada Japana je formalizovala učešće agencije Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) u izgradnji reverzibilne hidroelektrane Bistrica

microsoft-obnovljivi-kapaciteti.

Microsoft potpisao najveći korporativni ugovor o otkupu zelene energije ikada

27. februar 2020. - Ugovor kompanija Microsoft i Brookfield je skoro osam puta vredniji od najvećeg korporativnog ugovora o otkupu električne energije do sada

Slovenackoj termoelektrani TES zatvaranje vec u naredne tri godine

Slovenačkoj termoelektrani TEŠ preti zatvaranje već u naredne tri godine

27. februar 2020. - Premijer Slovenije Robert Golob izjavio je da će se jedina termoelektrana na ugalj u zemlji i pripadajući rudnik verovatno zatvoriti pre roka

EU-kompletira-Industrijski-plan-zeleni-dogovor-zakonom-dekarbonizaciji-industrije

EU kompletira Industrijski plan za zeleni dogovor zakonom o dekarbonizaciji industrije

27. februar 2020. - Zakon o potpunoj dekarbonizaciji industrije bi uskoro mogao da stupi na snagu, čime bi EU zaokružila Industrijski plan za zeleni dogovor