Životna sredina

UPDATE: Konferencija „Žene u održivoj energetici – Liderstvo za promenu“

Photo: BGEN

Objavljeno

15.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Centar za promociju održivog razvoja – CPOR u partnerstvu sa Švajcarskom kancelarijom za saradnju (Swiss Cooperation Office – SECO) u Republici Srbiji organizuje konferenciju „Žene u održivoj energetici – Liderstvo za promenu“.

Konferencija se održava 28. marta u Radisson Blu Old Mill hotelu u Beogradu, sa početkom u 9,30 časova.

Agenda konferencije Žene u održivoj energetici – Liderstvo za promenu 

Na konferencija će biti predstavljena WISE (Women in Sustainable Energy) ekspertska mreža žena i rezultati mapiranja žena profesionalno angažovanih u sektoru održive energetike, klimatskih promena i zaštite životne sredine.

Takođe, biće prezentovana publikacija sa rezultatima istraživanja uloga, stavova i položaja žena profesionalno angažovanih u sektoru održive energetike, klimatskih promena i zaštite životne sredine, kao i žena u domaćinstvima. U istraživanju je učestvovalo više od hiljadu žena iz cele Srbije.

Osim promovisanja ženskog liderstva u sektoru održive energetike, klimatskih promena i zaštite životne sredine, cilj događaja je da omogući umrežavanje žena, dodatno ih osnaži i ohrabri njihove buduće akcije i angažovanja u sektorima od rastućeg značaja za održivi razvoj zemlje.

Konferencija „Žene u održivoj energetici – liderstvo za promene“ organizuje se u okviru projekta WISE SEE (Women in Sustainable Energy in South-East Europe), finasiranog od strane Švajcarske kancelarije za saradnju (SECO) i podržanog od strane Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, Ekonomske komisije Ujedinjenih Nacija za Evropu (UNECE) i Energetske zajednice.

Konferencija je besplatna za članice WISE mreže i uz pozivnicu, a participacija za ostale učesnike iznosi 50 evra.

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

15. mart 2018. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

g7-endru-bouvi-ugalj

Britanski ministar: ‘Istorijski’ dogovor G7 da završi s upotrebom uglja u prvoj polovini sledeće decenije

15. mart 2018. - Zvanično saopštenje o obavezama koje će članice G7 preuzeti u vezi sa dekarbonizacijom biće izdato u toku dana

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

15. mart 2018. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar

Beogradski-energetski-forum-platforma-sklapanje-velikih-poslova-zelenoj-energetici-pridruzi-se

Beogradski energetski forum je platforma za sklapanje velikih poslova u zelenoj energetici – pridruži se!

15. mart 2018. - Beogradski energetski forum je mesto za iniciranje velikih partnerstava u Jugoistočnoj Evropi i razgovore o finansiranju i prilika za domaće izvođače