OIE

Konferencija Dani obnovljivih izvora energije od 12. do 14. juna u Puli

Dani obnovljivih izvora energije

Foto: Dani OIE

Objavljeno

22.05.2024.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.05.2024.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Nakon pet uspešnih konferencija Dani dobroga vetra i Dani sunca, ove godine su objedinjene sve tehnologije. Dani obnovljivih izvora energije će se održati u Puli od 12. do 14. juna u hotelu Park Plaza Histria.

Pod pokroviteljstvom organizacija WindEurope, SolarPower Europe i European Biogas Association, na godišnjoj konferenciji Dani obnovljivih izvora energije očekuju vas stručnjaci iz javnog i privatnog sektora i visoki predstavnici nacionalnih i međunarodnih institucija. Organizuju je Obnovljivi izvori energije Hrvatske.

Svoj dolazak potvrdili su Džajls Dikson, generalni direktor asocijacije WindEurope, koja zastupa interese sektora vetroelektrana, i Valburga Hemetsberger, koja vodi SolarPower Europe, krovnu evropsku organizaciju za solarnu energiju.

Cilj Dana OIE 2024. je da se kroz zajedničku raspravu, kao i razmenu znanja i iskustava, pronađu efikasniji načini korišćenja obnovljivih izvora energije i da se na taj način podstakne snažniji razvoj zelenih projekata.

Trodnevni događaj će kroz devet panela i predavanja obuhvatiti teme javnih politika u sektoru, razvoj tehnologija (vetar, sunce, geotermal, biogas i biomasa), modernizaciju mreža i pojednostavljenje procedura, skladištenje toplotne i električne energije i budućnost tehnologije vodonika. Takođe, diskutovaće se i o mogućnostima finansiranja projekata, objavio je OIE Hrvatska.

Zelena tranzicija nema alternativu

Prijavu za učestvovanje na konferenciji možete popuniti ovde, nakon čega ćete imejlom dobiti potvrdu sa ponudom za uplatu kotizacije, linkove za rezervaciju hotelskog ili apartmanskog smeštaja po povlašćenim cenama, dodatni fakultativni sadržaj i ostale važne informacije.

„Zelena tranzicija nema alternativu. Pridružite nam se kako bismo svi zajedno bili dio rješenja, jer Hrvatska i regija mogu i moraju iskoristiti svoje značajne potencijale u području obnovljive energije“, poručili su organizatori.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Alcazar-Energy-Partners-projekat-vetroelektrane-400-megavata-Severnoj-Makedoniji

Alcazar Energy Partners pokrenuo projekat vetroelektrane od 400 megavata u Severnoj Makedoniji

22. maj 2024. - Alcazar Energy Partners zvanično kreće u investiciju u vetropark u Severnoj Makedoniji koji će imati kapacitet do 400 megavata

Severna Makedonija novu vladu energetike Sanja Bozinovska

Severna Makedonija ima novu vladu – resor energetike preuzela Sanja Božinovska

22. maj 2024. - U vladi premijera Hristijana Mickoskog, konsultantkinja za energetiku Sanja Božinovska je izabrana za ministarku energetike, rudarstva i mineralnih sirovina

kineski-norinco-zeli-da-preuzme-projekat-solarne-elektrane-od-125-mw-u-bih

Kineski Norinco želi da preuzme projekat solarne elektrane od 125 MW u BiH

22. maj 2024. - Norinco International planira da kupi 80% firme Aurora Solar, koja je dobila koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 125 MW kod Stoca

Emisije-iz-energetike-i-upotreba-fosilnih-goriva-obaraju-rekorde

Emisije iz energetike i upotreba fosilnih goriva obaraju rekorde

22. maj 2024. - Svetske emisije iz energetskog sektora su 2023. porasle 2% i prvi put premašile 40 gigatona CO2 na godišnjem nivou