x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Kompanija Shell počinje direktnu prodaju struje potrošačima u Turskoj

12.10.2017. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Kompanija Shell počinje direktnu prodaju struje potrošačima u Turskoj

Kompanija Shell se sprema da počne direktnu prodaju struje potrošačima u Turskoj pošto je protekle tri godine na turskom tržištu bila veleprodajni trgovac elektricne energije. Ova kompanija, koja radi u Turskoj pod imenom Shell Energy, će usmeriti svoj delatnosti na industrijske potrošače električne energije.

Kompanija Shell je prisutna u Turskoj od 1923. godine radeći sa naftom i naftnim derivatima. Ona sada planira da proširi svoje aktivnosti u proizvodnji i distribuciji prirodnog gasa, električne energije i drugih izvora energije, javili su turski mediji.

Generalni direktor kompanije Shell Energy Europe David Wells je izjavio da je firma spremna da prodaje struju direktno potrošačima u Turskoj posle sličnih poduhvata na tržištima Velike Britanije, Nemačke i Italije. “Turski energetski sektor je uspeo da postigne brzi rast u skladu sa povećanom potražnjom za energijom,” rekao je on.

Kompanija Shell je prisutna na tržištu prirodnog gasa u Turskoj već 10 godina i ona je bila prvi privatni izvoznik gasa iz te zemlje, rekao je generalni direktor Shell Energy, dodajući da tržište gasom u Turskoj nije liberalizovano u istoj meri kao i tržište električne energije jer državna firma Petroleum Pipeline Corporation (BOTAŞ) kontroliše oko 80 odsto tržišta.

Firma Royal Dutch Shell pod čijim okriljem radi Shell Energy A.S. je odlučila da proširi svoje aktivnosti na polju obnovljivih izvora energije jer njeni stručnjaci predviđaju da će globalna potražnja za naftom dostići vrhunac u sledećih desetak godina i da će ustupiti mesto energiji iz obnovljivih izvora.

Generalni direktor kompanije Shell Ben Van Beurden je izjavio nedavno da je kompanija promenila svoj način razmišljanja zbog niskih cena nafte, dodajući da će Shell objaviti planove za povećavanje svog prisustva na tržištu obnovljive energije u kome će osnovno usmerenje biti na električnu energiju zbog porasta potražnje za električnim vozilima.

Kompanija Shell je saopštila da namerava da investira milijardu dolara (850 milion evra) godišnje u novosnovani sektor Novih energija koji je formiram 2016. godine radi razvoja vodonično-kiseoničnkih gorivnih ćelija i biogoriva za avijaciju i transportnu industriju kao zamena za naftu.

Kompanija Shell je najveći snabdevač energijom iz obnovljivih izvora u SAD.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.