Električna energija

KOLEKTOR ETRA isporučuje energetske transformatore snage 400 MVA za Fingrid

KOLEKTOR-ETRA-energetski-transformatori-Fingrid.jpg

Foto: KOLEKTOR ETRA

Objavljeno

19.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Slovenačka kompanija KOLEKTOR ETRA potpisala je ugovor vredan 6 miliona evra o isporuci energetskih transformatora snage 400 MVA i napona 400/120 kV za Fingrid, finskog operatora prenosnog sistema. Posao je deo projekta za poboljšanje prenosa električne energije između juga i severa Finske, saopštio je Fingrid.

KOLEKTOR ETRA će naručene energetske transformatore isporučiti trafostanicama u finskim opštinama Pyhäselkä i Petäjävesi, dok ugovor takođe predviđa mogućnost isporuke još pet energetskih transformatora u periodu 2020-2023. godina.

Svrha pet opcionalnih energetskih transformatora je da se omoguće projekti nekoliko planiranih vetroparkova u Finskoj

Trafostanica u opštini Pyhäselkä biće zamenjena u narednih godinu dana. Zamena trafostanice i instalacija novog energetskog transformatora čija je isporuka predmet ugovora deo su obnove mreže Oulujoki. Mreža Oulojoki biće modernizovana u fazama u periodu 2019-2022. godina, navodi se u saopštenju.

Modernizacija mreže planira se uporedo sa predviđenim priključenjem vetroparkova ukupne instalisane snage koja se meri stotinama megavata u ovom delu zemlje. Fingrid planira razvoj mreže u tesnoj saradnji sa proizvođačima električne energije i operatorima distributivnog sistema u ovom delu Finske.

Zamena trafostanice u opštini Petäjävesi i novi energetski transformator čija je isporuka predmet ugovora deo su većeg projekta Forest Line, čiji je cilj poboljšanje prenosa električne energije između juga i severa Finske, u skladu sa potrebama industrije i potrošača.

Cilj projekata u opštinama Pyhäselkä i Petäjävesi je da doprinesu tome da Finska ostane zemlja u kojoj se ista cena električne energije obračunava za različite delove zemlje, navodi se u saopštenju.

Svrha pet opcionalnih energetskih transformatora je da se omoguće projekti nekoliko planiranih vetroparkova u Finskoj. Osim projekata u delu zemlje kroz koji protiče reka Oulujoki, u Finskoj su u toku projekti vetroparkova čija se ukupna snaga meri hiljadama megavata.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nemacka dva medjunarodna medunarodna gasovoda zeleni vodonik

Nemačka planira izgradnju dva međunarodna gasovoda za zeleni vodonik

19. avgust 2019. - Nemačka se pridružila projektu H2Med, a namerava i da sa Belgijom ispod Severnog mora postavi cevovod za zeleni vodonik

tomasevic eps uvoz struje

Tomašević: EPS više ne zavisi od uvoza struje

19. avgust 2019. - Havarija u Rudarskom basenu Kolubara se, prema rečima Miroslava Tomaševića, sanira i proizvodnja uglja biće normalizovana

Nuklearna elektrana Krško 2 bi mogla da bude u funkciji 2035.

Nuklearna elektrana Krško 2 bi mogla da bude u funkciji 2035.

19. avgust 2019. - Drugi blok u nuklernoj elektrani Krško mogao bi da bude pušten u rad 2035. godine,...

cwp crna gora montechevo solar elektrana

CWP ulazi na tržište Crne Gore sa solarnom elektranom snage 400 MW

19. avgust 2019. - CWP Europe, kompanija za razvoj projekata za obnovljive izvore energiju, ulazi na tržište Crne Gore...