x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

KOLEKTOR ETRA isporučuje energetske transformatore snage 400 MVA za Fingrid

19.08.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: KOLEKTOR ETRA
KOLEKTOR ETRA isporučuje energetske transformatore snage 400 MVA za Fingrid

Slovenačka kompanija KOLEKTOR ETRA potpisala je ugovor vredan 6 miliona evra o isporuci energetskih transformatora snage 400 MVA i napona 400/120 kV za Fingrid, finskog operatora prenosnog sistema. Posao je deo projekta za poboljšanje prenosa električne energije između juga i severa Finske, saopštio je Fingrid.

KOLEKTOR ETRA će naručene energetske transformatore isporučiti trafostanicama u finskim opštinama Pyhäselkä i Petäjävesi, dok ugovor takođe predviđa mogućnost isporuke još pet energetskih transformatora u periodu 2020-2023. godina.

Svrha pet opcionalnih energetskih transformatora je da se omoguće projekti nekoliko planiranih vetroparkova u Finskoj

Trafostanica u opštini Pyhäselkä biće zamenjena u narednih godinu dana. Zamena trafostanice i instalacija novog energetskog transformatora čija je isporuka predmet ugovora deo su obnove mreže Oulujoki. Mreža Oulojoki biće modernizovana u fazama u periodu 2019-2022. godina, navodi se u saopštenju.

Modernizacija mreže planira se uporedo sa predviđenim priključenjem vetroparkova ukupne instalisane snage koja se meri stotinama megavata u ovom delu zemlje. Fingrid planira razvoj mreže u tesnoj saradnji sa proizvođačima električne energije i operatorima distributivnog sistema u ovom delu Finske.

Zamena trafostanice u opštini Petäjävesi i novi energetski transformator čija je isporuka predmet ugovora deo su većeg projekta Forest Line, čiji je cilj poboljšanje prenosa električne energije između juga i severa Finske, u skladu sa potrebama industrije i potrošača.

Cilj projekata u opštinama Pyhäselkä i Petäjävesi je da doprinesu tome da Finska ostane zemlja u kojoj se ista cena električne energije obračunava za različite delove zemlje, navodi se u saopštenju.

Svrha pet opcionalnih energetskih transformatora je da se omoguće projekti nekoliko planiranih vetroparkova u Finskoj. Osim projekata u delu zemlje kroz koji protiče reka Oulujoki, u Finskoj su u toku projekti vetroparkova čija se ukupna snaga meri hiljadama megavata.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.